Maddi̇ açıdan kendimi yönetemiyorum, ne yapmalıyım?

Arkadaşlar, evliyim, eşimle borç ödüyoruz önümüzde ki ay rahata çıkıcaz, borçları çıkınca geriye 4000 tl paramız kalacak her ay, altın almayı düşünüyorum, kendime ayırmak istediğim parayı değerlendirme konusunda sorunlar yaşıyorum. Mesela canımın çektiği bir şeyi akşam yemeğinde yapmak istediğimde 60-45 tl para tutuyor veriyorum ama internet den kitaplık almak istediğim de ihtiyaç duyduğum bir şeyi öteliyorum 150 tl diye. şu an ne üstüme başıma doğru düzgün bir kıyafetim nede bir kışlık botum var. Diyorum ki ayakkabı alayım pahalı dur önümüzde ki ay diyorum ama bir bakmışım mutfağa fazladan harcamışım. Bunu nasıl aşıcam nasıl düzen tutturucam. şu an kitaplığa, çalışma masasına, laptomun tamir edilmesine kulaklığa filan ihtiyacım var. Önceliğim onlar. Sırf bu yüzden kendime zaman ayıramıyorum diye çevremden saygınlık da görmüyorum. Kıyafet yüzünden dışlanıyor gibi hissediyorum, çevremde herkes çeşit giyiniyor, ben aynı ayakkabı ile mekik dokuyorum sizce bunu nasıl bunları aşabilirim? Kendimi pek iyi hissetmiyorum.
Maddi̇ açıdan kendimi yönetemiyorum, ne yapmalıyım?