2012 Yılında 100 TL olarak hayatımıza giren "IMEI Kayıt Harç Ücreti" yeni zamlı fiyatı açıklandı.
%22.58 lik bir zam oranı ile yeni IMEI kayıt ücreti 2006 TL oldu.Yıllara göre IMEI kayıt harç ücretiBuna göre; Yurt dışından getirilen bir telefonun Türkiye'de kullanılabilmesi için yapılacak olan IMEI kaydının yapılabilmesi için, 2006 TL ödeme yapılması gerekiyor.
Şu an KKTC'deyim, Türkiye'ye göre telefon fiyatları daha cazip diyebilirim. Sırf şu IMEI yüzünden almaktan vazgeçtim. Ucuz yollu çözümler mevcut elbette lakin hiç bulaşmak istemiyorum. Sunulan ücret hiç ama hiç normal değil. Saçmalık.
Zavallı bir ülkeyiz. Hem kendi cep telefonunu üretme hem dışarıdan getirt hem de ondan üreticiden daha fazla para kazan. Tam şark kurnazıyız hem de en azılısından. Dünyanın Türk ve Müslüman düşmanı olmasına ben şaşırmıyorum. Bazı beyinsizler üç kıtaya hükmettik diye bize düşman deyip kendini avutuyor. İngiltere tüm dünyaya hükmetti sömürge etti kendine hala daha sömürgelerinde el pençe divan karşılanıyor. Hintlinin biri keşke bugün de bizi sömürseniz diye dua ediyor. Avrupa, Amerika Türkleri Müslümanları sevmiyorlar çünkü yediği ete helal mi diye sorguluyor ama kazandığı parayı helal mi kazandım diye sorgulamıyor. Her şeyin yalanı, rüşveti, kalpazanlığı, kurnazlığı, kalleşliği bizde. Geçen haberlerde sosyal medya platformlarına temsilcilik açmasını istemişler onlar da reddetmiş bunu diyor. Edecek tabi. Sen interneti bulmadın, sen bilgisayarı, cep telefonunu bulmadın, senin ülkene internet hizmetini bile elin gavuru denizin bilmem kaç metre tabanına özel fiber optik kablolar döşemiş, baz istasyonlarını ilk onlar kurmuş, uzaya ilk uyduyu fırlatamamış, para verip onlara yaptırmışsın. Sonra da adamlardan vergi iste. Sen kimsin lan? Dünya medeniyetine, bilime birkaç kişi dışında doğru düzgün katkın yok. Her şeyi onlardan kopyalamışsın almışsın ama iş vergi almaya gelince ağzının sularını akıta akıta ondan vergi almaya çalışıyorsun. Cep telefonu da böyle, insanları öldüren katil müteahhitlere para vereceğine borçlarını sileceğine gitsin iphone, samsung ayarında cep telefonu yapsın. Türk malı, onu da iphone, samsung fiyatına değil yüzde yüz yerli ve milli olacağı için o kadar pahalı da olmasın öyle bataryası birinden, ekranı birinden, yazılımı birinden olmasın. Ondan sonra koy yabancı teknolojik ürünlere vergini. Ama yapamazsınız insan öldürmek, insanların hayatlarını yarınlarını çalmak işinize geliyor.
İmkanım olsa milletvekili olacak kadar zengin olsam bağımsız aday olup meclise girip alayının ağzına sıçacağım da param yok. Halktan oy da alamam. Bizim halk önce giyime kuşama bakıyor. Biraz kodaman, ensesi kalın zengin görünce öyle sözünü dinliyor benim gibi malı mülkü olmayan züğürde kim oy versin?
Sebebi şu yurt dışından getirilen telefon sayısı arttı ve vergi azaldı. Son çare olarak bunu yapmışlar. Bu iktidar nereden soyacağını çok iyi biliyor 👌
Zam gelmeyen bir şey kaldı mi sen onu de. Ama işin ilginç tarafı her şeye zam geliyor ama enflasyon oranı minik bir artış gösteriyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İyi olmus. Ko-umun kacakcilari. O kurumsal firmalar tum vergileri vsleri oduyor telefonlar adamlarin elinde patliyor bu Allahsiz kacakcilar hem ucuza veriyor hem 6-7 sonra adamin telefonunu kapattiriyor. Bence 10.000 lira olsun azmiş 2006 lira. Simdi yallah
Kaçakçı mı? Sanırım konu hakkında bilgi sahibi değilsiniz. Kaçakçılardan telefon (android) alanlar telefonuna bilgisayar yordamı ile eski bir telefonun imei bilgisini atayıp kimseye kuruş para ödemeden kullanıyor zaten.
IMEI kaydı yaptıran kişiler yurt dışı ziyareti sırasında telefon alıp ülkesine geldiğinde de devlete başvurup ücretini ödeyerek kayıt yaptıran kişilerdir. Bunun bedeli de 2006 TL dir.
Ayrıca binlerce telefon alan vatandaşın uyguna telefon kullanması değil de telefon satan firmaların derdine düşmüş olman.
Zamanında 100 lira felandı ayrıca kurlar da baya düşüktü şimdiye kıyaslan, o zamanlar yurtdışından telefon getirmeye değiyordu ama şimdi hiçbir anlamı yok hatta daha pahalıya geliyor garantiyi felan olmuyor. Yazık.
Millet eski telefonlarını atmıyor, yurt dışında telefon aldığında eski telefonun Imei numarasını gidip yeni telefona kaydettiriyor. Hiç gerek yok harç falan yatırmaya...
Ekonomimiz için bu gerekli mi ahahahaha ne komik çocuk ya :) sen bence bu işleyişi bu düzeni bi araştır dostum dicem de biraz aklın olsa zaten böyle bir cümle kurmazsin
cyrossleep07@ trolluk olsun diye yazdım bu yorumu. Tabiki bende senin gibi düşünüyorum. Karşı görüşün tepkisi nedir diye bazen böyle yazıyorum. Ama gerçekten durumlar vahim. Yurtdışından telefon getirip kullanmanın da hiç bir anlamı kalmamış artık. Hem pahali oluyor hemde garanti dışında kalıyor. Ekmek alacak param yokki akıllı telefon alayım. 8 senedir aynı telefonu kullanıyorum.