Eşimle geleceğimiz için birikim yapmak için ortak bir hesap açmaya karar verdik. İkimizde kazandıklarımızı o hesapta değerlendireceğiz ve kazandıklarımız ortak olacak. Ancak çevremdeki bazı insanların buna sıcak bakmadığını fark ettim. Sizce eşler ortak hesap kullanmalı mı?
Eşim ile ortak banka hesap açmayı düşünüyoruz. Sizce eşler ortak hesap kullanmalı mı?
Aynı hayatı paylaşırken, ortak hesap kullanmak evli bir çift için sorun teşkil etmese gerek. İnsan eşim dediği kişiye güvenmeyecek de kime güvenecek? Bu ortak hesap mevzusuna sıcak bakmadığını söyleyen insanlara bir sorun bakalım. Neden sıcak bakmıyorlar... Güvenmiyorum diyemezler, saçmalar dururlar. Sorsanız aile olduklarını zannederler. Arada güven olmadıktan sonra o imzayı atmak sizi aile yapmaz...
Kanka biz sevgili iken açmıştık eşim ısrar etmişti onun fikriydi. Bende en son Tamam dedim ama para çekme konusunda ıkimiz olursak okey dedim işlemi tek taraflı yaptırmadım. Zaten baktık çok para da yatıramıyoruz düğün isleri falan vardı. Evlendikten sonra gidip çektik parayı.
Biz 13 yıldır ortak hesap kulanıyoruz. Eşim en son 5 yıl önce gitmiştir belki bankaya. Bütün gelir gider birikimi ben yönetiyorum. Eşim sorumluluk almayı sevmiyor bu konuda
Bence eşler ortam hesap kullanmalı. Özellikle oturmuş ve kökleşmiş evliliklerde gayet mantıklı. Benim annem ve babam 25 yıllık evliler ve ortak banka hesapları var. Ben de ilerde eşimle ortak hesap yaptırabilirim. benim için sorun teşkil etmez.
Fikir olarak sıcak bakıyordum, hatta bu konuda ısrarcı bile olmuştum. Her ikimizinde kişisel hesapları var olacaktı, ek olarak ortak bir hesap veya kasa vs. ve gelir orantılı belli bir miktarda yatırılmasını istemiştim. Bu birikimden de ev giderleri, tutmuş olsa bir bölümünü tatil, kültür vs için ayırabiliriz diye plan yapmıştım ve herkes yine kendi kişisel hesabını devam yapabilecekti. Fakat eşim artık bu gibi konulardaki zırvalıklarla olayı hep yokuşa sürükleyince vazgeçmek durumunda kaldım. Bu yüzdende artık gelirimin giderimin hesabınıda kendisiyle paylaşmıyorum bile.
Biz üniveristesiteden sınıf arkadaşıyiz. Öğrenciyken harçlıklarımizi birleştirir öyle harcardik. 23. Yılımızı bitiriyoruz. Evlendik, ortak iş kurduk, ev sahibi olduk , araba sahibi olduk ama birbirimize güvenimizi hiç kaybetmedik. Başarabilirseniz bundan daha güzeli yoktur.
Valla ben çok şanslı biri değilim. Olası bir kavga da ya da bir süre soğuklukta tüm parayı çekip başka kadına gider diye düşündüğüm için içim rahat etmez. Bir de benim paramla bir kadını etkilemeye çalışıp hediye alıyorsa onu öldürme ihtimalim olacağı için katil olmaya gerek yok😃 hesaplar ayrı olsun.
Tabiki kullanmalı. Evlendiğim de takı için gelen altınları eşim direk kendi adına hesap açtırdı, aklı sıra bana güvenmedi galiba O altınları gitti dolandırıcı birine kaptırdı. Kendine de yâr olmadı yani. Fesatlık düşünürsen olacağı böyle olur işte.
Arkadaşım niye bir başkasıyla ortak banka hesabı kuruyorsun? Her boku birlikte yapmak zorunda değilsiniz evlendiğiniz zaman. Bunun bir de ortak Facebook, Instagram hesabı açan versiyonları var.
Eğer bir hedefiniz yoksa saçma geliyor böyle şeyler. Ev almak, yurt dışına çıkmak vs gibi hedefiniz varsa ve iki taraf da aynı şekilde istiyorsa gayet mantıklı.
Sadece her ay belirlenen bir rakam ile ortak birikim yapmaya olumlu bakabilirim. Ne onun ne de kendimin tüm kazancımızı ortak hesaba yatırmayı kabul edemem. Özgür kalacağımız bir alan da olmalı.
Ortak hesap yerine ortak bir ekonomik yatırım düşünülebilir Mesela biriniz dolara digeriniz altına yatirin. Kar zarar endeksini daha rahat tututarsjnjz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gelirsiniz esitse açın esin daha çok kazanıyor açın. Sen daha çok kaza iyorsan açmayın ne kadar kazandığını da söyleme. İlerde sorun yaratıyorlar kendilerini yetersiz karı parası yiyormuş gibi hissediyorlar. Piskolojik gerizekali varlıklar.
Bence karşılıklı güven varsa kesinlikle ortak hesap açılabilir ne sakıncası olabilir ki. Keyifli geceler.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence kac senelik evli oldugunuza ve esinize olan guvende biter bu cevap ben ilk evlendiginde esim zorla elimden parami almisti ben boyle bir insanla ortak hesap acsam paranin nereye gidecegi belli guvenirmiyim hayir.
Lafa gelince Aşk_ börtü_böcekleri ama iş maddiyata gelince destur..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bence olabilir tamamen eşler arası da. bu aradamühendisim memurum yakışıklıyım. beğenin ben sizi bulurum :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ortak hesap nedir yahu.. adamin hesabida kadinin hesabida ortak hesaptir zaten.. evlilikte senin paran benim param diye birsey olmaz.. dolayisiyla ortak hesabada gerek yoktur.. aksini dusunenin dusunce yapisina tukureyim.. bye
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ayri birikimler yapılmalı. Ortak olacaksa cocuk icin ya da evin ihtiyaclari icin ortak olabilir. Onun dışında sicak bakmiyorum.
2 tur ortak hesap vardir.1. si her ikinizinde imzasi gerekli olan hesap, 2. side herhangi biriniz gittiginizde para cekebileceginiz hesap... 1. hesap guvensizlige dayalidir. Digerinde mevduatlarinizi ortak toplayabilirsiniz Bence gayet mantikli