Kredi için kefillik zor bir karar. Bir arkadaşıma kefil olmadığım için bana küsmüştü. Ancak ben de ailemi düşünmek zorundaydım. Siz kefillik durumu ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Birine kefil olur musunuz?
Kredi çekecek arkadaşıma kefil olmadığım için küstü. Siz birine kefil olur musunuz?
Ben de kefil olmam. Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin. Çünkü insanın elinde değil. Durumu olmaz ve ödeyemez. O zaman kabak benim başıma patlar. Risk almaya değmez. Ben de birine güvenip kefil olmam.
Bu saatten, yaşadigim aci deneyimlerden sonra kimseye kefil olup bu yükün altina giremem. Olasi bir olumsuzlukta o yük çok ağır gelecek ve kendimi toparlyabilmem uzun zaman alıp hayat kalitemi çok olumsuz etkileyecek. Zaten hedefim, iateğim, amacim ekonomik rahatliga, genislige ulasmak, kavusmaktir. O nedenle en candan dostum da olsa hayallerime ulasma konusunda hic kimseyi önüme engel olarak koyamam. Koymam. Zaten yeteri kadar gec kaldim bu saatten sonra asla kimseye buyuk miktarlarda yardimci olmam. Sadece beni sarsmayacak sekilde olanagim dahilinde yardimci olurum ama buyuk miktarlar asla.
Yahu sene olmuş 2020. Kardeş kardeşe, baba oğula kefil olmuyor. Olmamalı da zaten... Kredi çekmek her zaman risktir ve sadece riski alan kişiyi bağlamalıdır. Hiç geri adım atma, geri dönmezse çıkarcı birinden kurtulmuş olursun. Gerçekten arkadaşsa işi düşmeden geri döner.
Kimseye kefil olmam. Kimseye de kefil ol demem. Kefil ağır yüktür. Arkadaşın sana küsmüş olabilir. Bu onun sorunu. Kardeşim arkadaşı yüzünden nezarette kaldı 3 gün. Parayı bulmasaydık hapse gidiyordu.
Hahaha küserse küssün boşver yahu. Ben abime oldum da ne oldu giren çıkan bize oluyor. Benim annemin güzel bir lafı vardır 'küstüyse yatağını ayrı sersin' 😃
Demek ki şişman bencil menfaatçi bir arkadaşmış hatta arkadaş da değil. Yancı 😃🤦🏻♀️
Kendini bilen insan bir baskasinin ustune boyle agir yuk bindirmez ben kimseden borc istemis degilim gercek arkadaslik dostluk cikar saglayamayinca bozulmamalı sanki biraz bencilce davranmış arkadaşın senin de sorumluluklarin var bu zamanda insan kendini zor geçindiriyor birde baskasinin borc yükünü mu tasiyacak..
Babam istese babama olmam, babamda bana olmaz. Şartlar aile içinde bile böyleyken başkasına niye kefil olayım? Küserse küssün dittirsin gitsin yani çokta tın.
Bırakın küssün. Bu işler sıkıntılı. Ummadığınız anda ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz ne kadar güvensenizde. Cebinizde olanı paylaşın ancak zor durumda diye krediye kefil olmayın.
Çok yakinKyakın gördüğüm biriyse kredinin iki katı senetli sepetli sağlama alırım kendimi ya da üzerinde değerli neler varsa üzerime satış yapıp vermesini isterim, sonrada odesiriz
Saçma bir istek bu, kimse kimsenin borcuyla harcıyla uğraşmak zorunda kalmamalı, aksi takdirde kişi hiç bir eylem ortaya koymadan bir bedele tâ bir tutulabilir.
O Ödemeyip sonra sen küseceğine baştan küsmeniz daha iyidir. Paran cebinde kalır en azından. Kaybetsen bile canını yakmayacak küçük miktar için kefil olunabilir ama
Asla, ben borç dahi vermem, sırf bu yüzden arkadaşlığı bitirenin de...’nin...’ne kadar yolu var gitsin ne hali varsa görsün :) Çünkü arkadaşına ayaklı bankamatik gözüyle bakıyor demektir.
olmam... olamam yani.. Büyük büyük dedem o yüzden hakkın rahmetine kavuştu. Başkalarının borçlarını ödemekten adam vefat etti diye Babaannem hala anlatır... Büyükleri dinlemek lazım..
Babam zamanında birine kefil oldu siye evimiz icealık oldu.. şartlar bir anda degişiyor bırak bu yüzden küsüyorsa kişi sana küssün. Seni kullanmasına asla izin verme
Olmam küserse küssün. Bir tanıdığım sırf bu kefillik muhabbeti yüzünden 250 milyar borca girmişti birkaç yıl önce ve borcu ödemeye çalışırken uğruna kefil olduğu kişi hiç oralı bile olmadı
Doğru olanı yapmışsın. Halden anlayan biri olsaydı sana hak verirdi. İyi olmuş küstüğü, belki sömürecegi birini arıyordu.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Babam oldu birine değil iki kişiye. Evimize haciz geldi çok zor günler geçirdik ve babam kardeşimde olsa artık kefil olmayacağım diye kurana el bastı. Zor topladık kendimizi. şu an halen borçlar için maaşı kesintide. Çok iyi yapmışsın
Kim küserse küssün. Ne kefil olurum ne vekalet veririm kimseye... Işine gelmeyenin yolu açık...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Küçükken hatırlıyorum Babam kredi çekmişti ve ödeyememişti. Kefil olan arkadaşının ailesi kapımıza dayanmıştı kanlı bıçaklı olacaktık nerdeyse ve dedem borcu ödemeseydi kesin bizim fisimizi çekerlerdi bundan eminim. O gün anladım ki ne kefil olacaksın ne de birisini kefil yapacaksın
merhaba bayanlar ben Samsun’dan can size yaşamış olduğum seks hikayemi anlatayım 30 yaşındayım Samsun’da oturuyorum numaram 05457195515 seks hikayemi dinlemek isteyen gelsin pişman olmayacaksınız her akşam sevisiyoruZ
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Öz kardeşime dahi olamam prensibim bu kusecek durum da yok aksine bana küsse Arkadaşlığımı bitiririm onda ki çıkar ilişkisi çünkü
Kefil olmak , "borcu sen odeyemezsen ben oderim "demek. Insanlar kefil olarak evlilik durumlari bile tehlikeye girdigi oluyor. Su an ki yasada da es rizasi aliniyor. Kimseye kefil olmam ben de...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Babamın oğluna bile olmam. boşver bırak küsen küssün