Yıl sonuna yaklaşırken, corona etkisiyle iyi bir zam olmayacağını düşünüyorum asgari ücretliye. Sizce minimum ne kadar olmalı?Birini çalıştırmak çok kolay bir süreç değil. Mesela maaşı vermekle bitmiyor sigortası vergisi şusu busu çok yükseliyor giderler. O nedenle az insanla çok iş yapmaya odaklanıyor herkes.
2021 asgari ücret şu şekilde değerlendirilmeli mesela bir genç bekar diye düşünelim bekar bu gencin giderleri şu şekilde; evde annesi babası var diye düşünelim asgari ücrete çalışanında evi liradır bu yüzden babası emekliyse bile eve kira için yardım çorbada tuzu olsun 500 TL, giyim için aylık masrafı 200 TL diyelim ufak ufak bir ay ayakkabı bir pantolon alsa diyerek... günlük sigara içiyorsa sigara parası aylık diyelim 450 TL, Eve gıda olarak çorbada tuzu olsun vs pazar market parası bıraksa ayda 600-800 TL, Faturalı hat kullanıyor diyelim 50 TL en az, haftada bir sosyal aktivitesi olsun Ayda 500 TL, Gelecek için birikim amaçlı köşeye 250-300 TL Para atmak istese; gerçi ayda 250-300 TL birikim ile 10 sene sonra en fazla ayağını yerden kesecek bir araba alabilir başka ne olacak, sağlık vs giderleri ve diğer giderler ayda 300 TL desen... Bu bahsettiklerim monoton sıradan ve düşük seviyede bir yaşam ve bu bile ayda yaklaşık 4 bin TL ye geliyor, ve bekarsa tabii... EĞER EVLİYSE İŞİ ÇOK ZOR. O yüzden şu an en düşük en dip asgari ücretin en dip vasıfsız personele uygulanacak asgari ücretin 4 Bin TL OLMASI ŞART!!!
Önemli olan asgari ücretin yükseltilmesi değil, hayat pahalılığının giderilmesidit. Bugün euro 8.80, dolar 7.48 ise yanlış giden şeyler söz konusu önemli olan milletin alım gücünü yükseltmektir. Sen zenginden vergi almayıp, asgari ücret üzerinden vergi kesmen amiyane tabirle ikiyüzlülüktür. O yüzden 5 bin lirada yapsalar alım gücü yine düşükse ve paran pul olmuşsa bir anlamı yok.
@GullusahKAI 2500 euro alıp adam Avrupada kira verse bile normal hayatını karşılayabiliyor zor duruma düşse bile dahi devlet yeri geliyor kirasını veriyor. Mesele miktarın arttırılması değil o miktara göre hayat standartının arttırılmasıdır sen ülkede liyakatı bitirirsen, hukuk adalet olmazsa hiçbir yabancı yatırımcı yatırım yapmaz senin ülkene, sende üretmediğin bir ülke olduğun için dımdızlak kalırsın. İhracatını üretmeden kapatamazsın.
Ülkemizde zengin daha çok yatırımcı mantığı olduğu için hükümet zengine sesini çıkartamıyor. Çıkartırsa ki eğer yatırımcısını kaybeder artı ekonomi çöker
Asgari ücretliye nezaman iyi bir zam oldu ki şimdi olsun.
Ayrıca şuna dikkatleri çekmek istiyorum nezaman asgari maaşa zam gelse hayat pahallılığını da arttırıyorlar. Yok elektriğe zam sigaraya zam kiraya zam ee ne anladık asgari maaşa zamdan? Bence bu ülkenin yeni bir ekonomik atılıma ihtiyacı var bunun da maalesef ki devlet kanalı ile olmayacağı aşikar
Asgari ücret arttığı anda tüm fabrikalar işçiye fazladan vereceği maaşı çıkarmak için ürünlerine zam yapacak zaten. Ve herşeyin fiyatı artacak böylece asgari ücretli çay kaşığıyla bile zam alsa bu harcamalarına kepçeyle geri alınması olarak yansıyacak.😏 2500 e yükseltseler yeter en azından zamlar az gelir belki böylece😏
Ne kadar bos soru soruyorsun 4bin lira aylik verelicek bir işçinin isletmeye maliyeti 5bin tl sigortasi yemegi falan filan veyaa asgari ucret 4 bin olsa Şu an 2 tlye alinan bir urun 3.5 tl olucak ve degisen birsey olmucak alim gucu sözde yukselcek
@v1nyl senin dediğine göre enflasyonun ve işsizliği sebebi şu anki 2300 lira ücretin fazla olması. o zaman ocak 2021de şunu yapıyoruz asgari cüret bin liraya düşüyor işsizlik azalıyor enflasyon ve fiyatlar düşüyor. anlaştık mı?
vatandaşın özverisi de bir yere kadar, normalde devlet millet içindir, türkiyede millet devlet içindir anlayışı hakim, işin acı tarafı da vatandaşın 1/3'ünü oluşturan çomarlar da bu görüşü destekliyor, ''devlet millet içindir'' diyenler de vatan haini ilan ediliyor
2020 enflasyonu baz alınacak ve maalesef TUiK’in açıkladığı enflasyon rakamları gerçeklerden uzak. Kağıt üstünde %10 enflasyon çıkartacaklar. Muhtemelen 2.600 tl belirlenecek. Tabi patronlar bu rakamı da yüksek bulacak. Elleri 2021’de çok güçlü olacak patronların. Çünkü dışarda o kadar yetişmiş tecrübeli/tecrübesiz işsiz varki çalışan bu maaşları kabullenmek durumunda kalacak
2021de mi açıklanıyor. Bu hükümet seneye zaten erken seçim planlıyor ülke gitmiyor. Seçim kozu olarak öne sürerse biraz arttırı o da kesinlikle işsizliği arttırır. Zar zor 300 tl arttırdı. Onuda nasıl geri alırım diye bekarlara vergi getiriyodular biara
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
asgari ücret isterse 5000 olsun bu bir şey değiştirmiyor asgari ücrete zam yapıldığında diğer herşeye zam geliyor şu an 2300 asgari ücret veriliyorsa kiralar nerdeyse yarı parası oldu ekmekten suya herşeye aynı oranda zam geliyor o yüzden asgari ücretin artması bir çözüm değil türkiyenin çok fazla üretim yapması gerekiyor kalkınması gerekiyor almanya gibi üretim ülkesi olursa ancak asgari ücret iyileşebilir alım gücü artabilir aksi takdirde Türkiyede asgari ücrete zamda gelse üretmeden tüketen bir toplumun alım gücü her zaman yerlerde sürünür.
İyi güzel yazmışsın iyi seylere değinmişsin de devlet mi belirliyor sanki kira paralarını? Benimde evim var 3+1 kirasi 900 tl. Bin tl bile değil. İnsanlar bence degistirmeli bu kira fiyatlarını. İnsanlarda vermesin bir eve 3bin 4 bin tl kira insanlar ev almadan evlenirse olacagi bu kimse kirada oturmasa kiralar bu kadar yüksek olmaz.. arz talep iliskisiyle alakali bence bu kira fiyatlari
@EsmerEmre35 Arkadaşım kira fiyatlarını devlet belirlemiyor ancak Türkiye'nin nüfusu kalabalık. Böyle bir nüfusta hala ülkeye mülteciler alınıyor ve gelen mültecilerin şehirlerde birçoğu kirada oturuyor. Ayrıca evi olmayan evlenmesin gibi bir mantık olamaz. Çünkü herkes aynı düşünmüyor, insanlar ne yapsın evi yok diye aile kurmasın mı? bırak evlenmeyi Türkiye'de doğuda insanlar korunmuyor bile her evde en az 5 çocuk var. Türkiye'de üretim gücü çok az ve bu nüfusa yetmiyor artı insanlar üretmeden tüketiyor böyle olduğu için Asgari ücret ne kadar çok olsada farketmez , ona göre herşeye zam gelir. Türkiye malesef gelişmedikçe bu düzen hiç bir zaman değişmez.
Yazdığın herseye katiliyorum da evi olmayan parasi olmayan evlenmesin bence. Evlenmek herkesin hakkı değil güzel bir meslegin olmali maasin güzel olmali evin birikimin olmali sonra bosanmalar bu yüzden artıyor. Evleniyorlar bir sürü maddi sıkınti evlenene kadar 100 milyar harciyorlar en az parasi olmayan evlenmesin. Öyle aşk meşk yalan hepsi gelip geçici
Bizim ya da sendikaların ne söylediği devlet büyüklerinin umrunda değil malesef yapacakları en baba 300 tl zam olur iki protesto edilir sonra bir kac şeye zam yaparlar sag cebinden giren para sol cebinden fazlasiyla çıkar
artık çok da umursamıyorum. Asgari ücreti 100 tl arttırsalar diğer tüm hayati ürünlerde 500 tl zam yapıyorlar. Artık Asgari ücretin artması yarar değil zarara dönüştü.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben başkan başbakan başbuğ baş komutan son peygamber Hz peygamber iç işleri dış. isleri bakanı dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan babanıza güveniyorum en az8 bin TL maaş + özel şoför + ev + bekarlar evlendirelecek biz sevdik sen ömür ver zaten kışın doğalgaz faturası da beklemeyin 320 milyar küplü metre doğalgaz da var milli uçak ta ucuyoo daha sayamadim Allah affetsin Recep baba ya ağa kral başkan
2500 Dolar olmalı. İnsanca yaşamak için namerde muhtaç olmamak için, aç yatmamak için. Tabi bunu verecek hükümet ancak İsveç'te, Finlandiya'da. Bizimkiler kendi ceplerini doldurma derdinde.
Normal şartlarda en asgari 3500 falan olmalı ama olacağı gerçek rakam 2500 falan 2500 le kim geçinebilirki bir elektrik faturası bile 200-250 gelirken kiralar desen öyle yiyecek giyecek birde çocuğun varsa daha kötü o yüzden ennn az 3500 olmalı normal bir ailenin şu zamanda doğru düzgün geçinebilmesi için en az5000 tl ye ihtiyacı var
bir 5 olması lazım bence. Diğer mesleklere de 2-3 bin zam güzel olur. Şimdi diyecekler ki biz boşa mı okuduk. Ee sen okudun diye halk aç mı kalsın bre avel.
asgari ücrete tartışmaya hiç gerek yok bence ne kadar artarsa artsın bir sonraki seneye kadar yapılan zamın üstüne %130 daha fazlasını bizden geri alıyorlar malum korona varken devlet alacağımız ürünlere %60 zam yaparsa ne alalım biz
Kur bu seviyedeyken hiçbir zam alım gücümüzü arttırmaz artık insanlar yaşamını zor sürdürüyor. Basit eğlence aktiviteleri lüks sayılıyor artık.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Asgari ücret en az 5 bin olmalı. Gelir dağılımı da düzeltilmeli. Orta sınıfı olmayan bir ekonomi güçlü ekonomi değildir. Ülkeleri orta sınıf kalkındırır.
Kira , mutfak masrafı, vs derken en az İstanbul için 3.500 olmalı kiralar çok yüksek İstanbul'da
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bizim insanlar hala anlamıyor. Önemli olan aldığın paranın miktarı değil alım gücü. İstersen 5-6 bin asgarî ücret al alım gücü düşük olsun enflasyon fazla olsun hiç bir işe yaramaz. Maaşlara zam vereceklerine alım gücünü yükseltin eflansyon u düşürün şu anlık aldiginiz maaş havada karada yeter de artar. Babam eskiden diyordu her hafta 6-7 kg et alırdım. Bizim ekonomi güçleniyor alım gücü düşüyor.
İyi güzel yazmışsın iyi söylüyorsun da. Enflasyonu devlet çakallar ve fırsatçılar sayesinde belirleyemiyor ki.. devlet istediği kadar vergileri indirsin ürün sahipleri ekmege meyveye yemeye içmeye indirim yapmiyacak ki. Haa ne yaabilir evlerin elektirik su faturalarini indirim yapabilir zam yapmaya bilir baska ne yapcak ki. Benzinden vergiyi kaldirdi dolar yukselince benzin yükseliyor Şu an benzin 1 dolara dohalgaz yarim dolardan islem görüyor devletin vergi aldığı yok ha bence vergi alsın trafik azalir belki her önüne gelen araba almaz toplu taşımaya yönelir ama korona çıktı ortaya oda kötü oldu
@EsmerEmre35 sende güzel yazmışsın. Tarım ülkesiyiz dediler ülke bir yıl patates soğan fiyatları ile uğraştı. Hayvancılık ülkesiyiz dediler et yiyenildigin yok. Kısacası enflasyonun nedenleri arasında adam akıllı üretmemek de yer alıyor. Adam akıllı bir şey ürettiğimiz yok. En basitinden oyuncak , elbezinin üzerinde bile made in china yazıyor. Bor bor bor dediler deterjan yaptılar. Ülke çok boş yatırım yapıyor. Cemaati ol. ayan caminin 20 metre ilerisinde daha büyük cami yapıyorlar. Devlet kademesine birisi atanıyor akrabalarını devlet kurumuna dolduruyor sonra belediyeler , kurumlar neden iş yapmıyor diyorsun. Türkiye'de meb den tut diyanete kadar hepsinden Türkiye Cumhuriyeti sömürüluyor kimisinin cebi doluyor. Devlet üretime maksimum destek vermeli üretimi en yüksek düzeylere çıkarmalı yerli malına daha çok önem destek vermeli. Devlet artık uyanmali. Geleceğimiz olan gençleri birer birer kaybediyor. Ya sen daha kendi adamına sahip çıkamıyorsun. En iyi üniversiteler bitirenler sokakta geziyor yurt dışından iş teklifi geliyor. O kadar türk yazilimci var ki yurt dışında çalışan. Devlet yeni gundemi adam akıllı takip edemiyor. Günün dünyası teknoloji bilişim ile dönüyor. Bizimkiler patates soğan , yol , kanal İstanbul diyor. Sen eğitim e adalet e ekonomiyle adam akıllı iyileştirme yapmadıkça bu acı tablo hiçbir zaman değişmez.
bir insan ülkesini bu kadar kötülemez ya, sanki afrika ulkesiyiz üretim yok diyebiliyosun. Heryerde fabrikalar sanayiler var körsun görmüyorsun. ya da hic önünden geçmedin. Kalbin mühürlü oldugu için hükümet hakkinda atip tutuyosun. Et yiyebildigin yok diyorsun ben her gün isyerinde et yiyiyorum. Hemde hergun. Sogan patates fiyatlari dedin onu yukseltende senin gibi ulkenin iyiligini istemeyen çakallardi. Bu ülke nereden nerelere geldi 10 yilda ve Allah'ın izniyle dahada ileriyi göreceğiz inşallah... Ülkem 21 inci yüzyılın parlayan yıldızı olacak inşallah.. bu ulke dünyanın en Zengin ulkesi olsa yine avrupada okumak isteyen çalışmak isteyen birileri olacak insanlar yurtdışını merak edip gezmek orda yasamak istiyor buda en dogal hak. Ülkem için bukadar atıp tutma. Ülkemizide bu kadar yerme. Sandığın kadar fakir bir ulke degiliz
Yapsalar yapsalar 2600 yaparlar o parada afedersiniz s*Ke sürülmez işçinin emeğine yazık boş boş memurların maaşına bak birde gariban işçinin bu ülkede yaşamak zor kardeşim zor
Ne alaka beyaz yakalininda maasi artsın işçinin de artsın. Ne öyle beyaz yakali oturduğu yerden 6bin kazancak işçi alin teriyle 2 bine razı mi kalcak.. maaşlar alin terone göre belirlenmeli bence kim zor is yapıyor o daha fazla. almali kim oturduğu yerden kazaniyor o daha az kazanmali
Valla şu ömrüme kadar hep çalıştım ama aldığım en yüksek maaş 1800 oldu asgariye hasret kaldım diyebilirim yani ne kadar olur beni pek ilgilendirmiyor sanırım
Sistem kardeşim. Burası Diyarbakır gitsen şikayet etsen edersin ama bakıyorsun ki patronun 2 bebesi var ev kira kıt kanaat geçiniyor vicdanın dur diyor yapma diyor ama yapmazsan sen eziliyorsun sonra bir ses sana diyor ki olsun be 1800 neyine yetmiyor ki zaten işsizlik hadsafhada bide sigaran yok tek masrafın giysi ne yiyicek çıksan evde bombok oturacaksın 3 yıl oturdum baktım olmuyor herşey boğun eğdim ha şimdi diyecen ki okumadın mı okudum kamu yönetimi mezunuyum başvuru da yapıyorum ama dayılarım olmadığı için başvurumu gören bile olmuyor yine çok şükür en azından aç değilim sokaklar da değilim 😊
Hani doğuda devlet yok diyorlar ya bu doğru aslında ama ne açıdan bakacağınla alakalı devlet yok derken benim anladığım hak ve hukuk olmadığı ha diğer illerde var mı ordada yok ama ben şimdi batı da olsaydım şu an ki mesleğimle en az 3 bin tl maaş alıyordum makinacıyım ve çokta seri kullanıyorum ama sömürgeçliğin başkentin de olduğum için 1800 TL ile idare ediyoruz hamd olsun
Öyle virüs vardı şöyle oldu böyle oldu gibi nedenler artık işlemez. 3 bin tl altında bir rakam çıkamaz. Bu market fiyatları ve bu pahalilikta zaten isteselerde kabul görmez 3 bin tl alti.. o bile az..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
2750 olucak bence , ama halk bu kadar parayı hakediyor devam edin reyize oy atmaya siz o güzel yaşasın diye kendi hayatınızı batırıyonuz ameleler
Aşgari ücrete zamn istemiyorum... Yeterki asgari geçimimi sağlacay şeylere zamn yapmasınlar. Asgari ücreti 5000 yap ama ekmek 4 tl 0.50 ml su 3 tl kiralar 3000 TL den başladıktan sonra zam yapsan ne olıiur yapmasan ne olur.
Okadar olsa öp başına koy 😊 bekar için güzel para evlilerden vergiyi kaldirmali en az 3 bin vermeli evlinin asgari ücreti 3 bin olsa kari koxa çalışır 6 binle gül gibi gecinirler
@EsmerEmre35 doğru diyorsun. Evlinin asgari ücreti daha fazla olsa insanları evliliğe teşvik edebilirler. Ama 2550 lira bekar içinde az. Neden az? Evlilik için geleceği için para biriktirmesi ev alması çok zor o parayla. He evlilik düşünmese kendi ailesiyle beraber yaşasa tabiki yeterli.
Ben ev aldım krediyle taksitle halen kredi ödüyorum 25 yaşında ev aldim 6 yil kredi ödemeli. Yıllardır ödüyorum 2 yılım kaldi borcum bitmesine. İnsanlarda böyle yaparak ev sahibi olabilirler bence bekarken 5 yıl ödemeli 10 yıl odemeli ev alır borc botince evlenir ya da kari koca çalışır kiraya verecegi parayi krediye verebilir. Demokraside çareler tükenmez 😊😂😅😁😁
Almayada asgari ücret 1.498€ ev kiraları 800 eurodan aşağı değil 🤦🏻♀️
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İsterse asgari ücret bir gecede 30.000 TL Olsun. Ekmeğin tanesini 100 TL Den alırsın o zaman. Önemli olan maașın artması değil fiyatların düșmesi. Ülkenin dıșa bağımlı olmaması.
@06genco Sen hiç Bulgar Türkleri ile sohbet ettin mi? Bulgarlar o kadar zulmetmelerine rağmen Komunizm’den memnun olan Bulgar Türkleri oldu ve bana demişti ki Bulgar Türkü bir yengem biz 88 senesinde Türkiye’ye geldik ve Bulgaristan’da sağlık sistemi ücretsizdi bütün vatandaşlara diyordu Türkiye’den iyiydik diyordu..