Soru yukarıda. En güvenilir birikim yapmak için en iyi banka sizce hangisi?
Ziraat Bankası
Halk Bank
Vakıf Bank
İş Bankası
Yapı Kredi
Garanti
Finans Bank
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ziraat bankası, İş bankası ve Vakıf Bank benim en güvendiğim bankalardan. Birikim yapmak için seçecek olsam bu üçünden birini tercih ederdim. Ziraat zaten devlet bankası her anlamda diğerlerinden ayrılıyor. İş ve Vakıf bankalarının da yıllardır müşterisiyim ve memnunum.
Seçenlerin hiçbirisi kazanç sağlamak için çok fazla tercih edilebilecek bankalar değiller.
Özellikle Garanti Bankası kazanç oranları açısından en uzak durulması gereken banka olabilir.
Bunların arasından Yapı Kredi daha ideal gibi görünüyor.
Cevap
68Cevap
Türkiye de güvenli banka yok maalesef devlet el koyabilir.
Kasa kiralasam ona el koyabilirler mi
türkiyede güvenilir banka yoktur, hükümet müdahale edebiliyor, yarın ülke çöküşe geçti deyip hepsini hortumlayabilirler
Kasa kiralasam ona el koyabilirler mi
çöküş durumunda el koyma ihtimalleri yüksek, güven vermiyor hükümet çünkü dolar euro vs fırladı gidiyor, vergiyi yüksek koyuyorlar ama çöküşte faturayı yine halk öder, bir gidersin kapalı bankalar, yine de yakın tarihte bunu beklemiyorum, 5 sene sonra falan anca olur bu durum, şimdilik sorun yok el koymazlar.
Eve kasa alsam bişey olurmu duvara monte ettirsem
bence evle uğraşma direkt bankaya koy , evden çalarlar da bankadan zor
Uygulama ve web kullanım kolaylığı ve müşteri memnuniyeti İŞBANKASI,
Banka ve ATM'lerin sorunsuz çalışıyor olması yine İŞBANKASI,
Gereksiz kesinti yapmama ve banka görevlilerinin güler yüzlülüğü, yine yine İŞBANKASI,
Finansal kağıtların takibi ve alım satımı çoğunda aynı...
Ama,
Metal emtiaya yatırım yapılacaksa en kapsamlı banka Kuveyt Türk Senin Bankan uygulaması... Paladyuma kadar her şey var.
İş Bankası. O da devletin bankası. Ve Tayyibin pek eli kolu erişemiyor. O yüzden bence en güvenilir yer orası.
Ziraat bankasina güvenim yok, aslinda artık hicbirine güvenim yok, hesabimda döviz tutmuyorum artık, el koyma olaylari olursa diye korkuyorum
Nerde döviz tutuyorsun ki o zaman
Akıllı kizsin
Kumbara aldım içine atıyorum, ne kadar güvenli tartışılır ama
Ekonomimuz ve devletin vatandaşın dövizine olan ihtiyacı da ortada
Şu koşulları sağlıyacak bir banka varsa eğer yatırabilirim. Misal nasil ziraatin yurdisinda şubesi varsa, Almanya, isviçre gibi bu iki ülkenin devlet tekelinde bir bankası varsa ve türkiyede şubeleri varsa ve şayet bizim ülke ekonomisi iflas ederse, bu bankanin bilgilerimizi ve yatırımlarimizi paylaşmayacağınin ve bu hesabin avrupada geçerliği söz konusu mantelitesi varsa ve yine bizim devletin el uzatamayacağı bir güvenlikte olursa bu bankaya hesap açar, herhangi bir iflas söz konusu olursada hesabimi türkiye kullanimina kapatip, avrupadaki schengen+isviçredeki şubelerinden parami çekip kullanimimi sağlamak isterim.
Malum hükumetin eli cebimizden çıkmıyor vergiler sayesinde.
TR de herhangi bir bankadan bana; Sayın bla bla, hesapınızdaki döviziniz bankamız politikası ve hükümet yetkililerince tl ye çevrilmiştir hesabınızı kontrol edebilirsiniz diye bir mesaj gelse ve ardından dolar 20 tl olarak güne başlasa ve dolar ve euroya erişim kısıtlaması gelse, ayda max şukadar dolar satın alabilirsiniz diye bir kota gelse lübnandaki kota gibi falan filan
Olucak ya da olur asla demiyorum ama bu senaryodan korkup 3 kurus bile olsa dövizim elimde olsun istiyorum. Bilmiyorum belki de fazla abarttım
Buradakiler üniversiteliyse Ziraat'ı bilirler. Bir de Halk Bank'ı biliyorum o da yemek kartım 🙂 zaten buna net cevap verebilecek insan pek yoktur bence 🤷🏼♀️
90'larda değiliz, bankaların hepsi güvenilir. Paranı koydun yarın banka batınca parana çökmezler, devlet garantisi altında hepsi. Kafana göre yatır çek, tercih senin..
Başında Türkiye barındıran banka bence en guvenilir.
T. İş Bankası
Devletin sanılan bankalar yabsncı ortakların.
İş, ziraat, yapı Kredi..
Ama paranı bu ara TL de tutarsan kaybedersin. Yabancı para al öyle hesap aç.
Nasıl oluyor o
@morcivcivv Ya dışarıdan ya o bankadan paranı dövize çevir ve öyle aç hesabı. Döviz hesabı olsun yani
Hangi dövizi alalım?
@Princessisai Fikrim yok.. Euro, USD, sterlin.. vs olabilir
Devlet bankaları daha güvenilir olur. 3 devlet bankası içinde de sanki Halkbank bir adım daha önde gibi. ABD bile halkbank ile uğraşıyor.
Tabi ki ziraat bankası. Batık bankalar zamanında kimse kimsenin gözünün yaşına bakması. Ama ziraat 154 yildir ayakta.
En iyisi bankamatik kart al paranı kredi kartında sakla. Kredi kartını da iyi sakla..
Ziraat ile iş Bankası iyidir.
Hem iş bankası hem de QNB finansbank hesabı olan biri olarak söyleyebilirim ki kesinlikle Enpara. finansbankın ve asla ücret ödemiyorsun çok güzel birikim hesapları da var üstelik aylık %7'lik faizlere koyabiliyorsun ben baya memnunum :)
En iyisi "Bekarbank" Sloganı: "Evlenmeyin, soyulmayın."
Bankaya para koyarak birikim yapılmaz ki. Şu an enflasyonun altında faiz veriyorlar. Paran bankada durdukça erir. Şu kriz ortamında borsa ve diğer emtialar iyi bir yatırım aracıdır.
Hepsi aynı kanuna uymak zorunda ki. Hangisi işine gelirse onu kullan.
Ben vakifbankı kullanıyorum devlet babanın bankası sonuçta
Ziraat devletin. Devlete güvenmicen de kime güvencen
paran varsa bankalar seni tanır, yoksa da sen bankaları tanırsın :)
Ben uzun süredir ziraat kullanıyorum.
Vakıf ve Finans Bank da iyi.
Ne farkları var
Güncel faiz oranlarına bakarak seç
Aslında bir farkları yok. Hepsi de para alıp para satıyor.
En iyi banka devlet bankaları batsa bile paranı alırsın
Güvenilirden kastın ne? Koydugun parayı yerinde bulursun genelde hepsi aynı..
garanti olabilir ama hepsi aynı işbankasına sıcak bakmam chpnin oldugu için hükümetin dalaşabilceği banka
Türkiye Finans en güzel kâr payı da koyuyor paraya misss
Ee haram
@morcivcivv heryer aynı ki
Ziraat Bankası hanımefendi zararı karşılama garantisi veriyor çünkü
hepsi aynı b. kun laciverti
İş bankası çünkü chp denetliyor
şartları nedir ne değildir bilmem bankaların ama bu saydıkların zaten yılların ve milyonların kullandığı bankalar zaten eğer sorun güven ise
En iyisi vakıf bank devlet bankayı en güvenilir olan ya
Ben şahsen Akbank kullanıyorum gayette memnunum.
Banka bankadır sonuçta hepsi aynı
Değil mi amacı aynı. Olmayan para vermek ve faiziyle geri istemek. Bunu da başkalarının birikim paralarıyla vs. yapıyorlar zaten. Hepsi aynı
@rekreasyonistt Aynen öyle al birini vur ötekine
Yastıkbank en güzeli. Hiç kimseyle uğraşmayın.
Devletin bankası olmasın da nw olursa olsun
Devlet bankaları 👍🏻
Eskiden kuveytturk alım satım arası makası dardı. O da şimdi makası açtı.
Bunların en eskisi en kötüsü Ziraat Bankası
Devlet bankası en güvenlir.
@everkeğii 2001 de 23 özel banka battı devlet ödedi
@everkeğii özel de battık der işin içinden sıyrılır
Savaş ve çok büyük ekonomik buhran dışında el koymaz
Çünkü "Bir Bankadan Daha Fazlası" 😁
Millette Lara var huzur var 😄
Hepsi güvenilir ama öncelik iş artı ziraat bankası
Akbank vadeli hesap güzel faiz veriyor.
Devletten sağlam banka iş bankası
Devlet burnunu sokmazsa İş Bankası
İnternet bankacılığı güvenilir
iş bankası
Türkiye'deki tüm bankalar güvenilir.
Neden bu seçenek çünkü devlet bankası
En para kullanıyorum. Qnb Finansbank'ın.
Ambank a yatır buyyk kazandırıyor
Hicbiri hepsi dolandrici
Ziraat bankası.
Sütyen bank :D
Ing bank
en iyi banka akbank
Hepsi aynı
YapıKred
yapı kredi..
Ziraat en iyisi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?