Sizce en iyi banka hangisi? En iyi faiz veren banka sizce hangisi? Hangi bankada hesap açtırmalıyım? Not: Hiçbir banka hakkında bilgim yok. İstanbul'a yurt dışından yeni yerleşeceğim. Gerek kredi faizlerinin düşük olması, gerek müşteri ile ilgi alakası vs bakımından en avantajlı ve en iyi banka hangisi? Şimdiden Teşekkürler:)en iyi banka hangisiYaşım 19 ve ailem yurt dışında yaşıyor. Yani ailemin bana para yatırmaları gerekiyor. Siz hangi bankaları kullanıyorsunuz genelde? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Birçok bankayı kullanan birisi olarak tam sorumu buldum. :) Denemediğim banka sayısı oldukça az, çoğu bankanın kartı kullanmadığım halde cüzdanımda duruyor, eskiden kısa bir süre bile kullanmış olsam bile bir yerde lazım olur diye elimde tutuyorum, bu yüzden çoğu bankadan az çok bilgim var. Kendi deneyimlerimce "Hangi banka daha iyi?" sorusuna cevap vereyim.
En İyi Banka Hangisi? En İyi Faiz Veren Bankalar!
1- Akbank
Akbank
En iyi banka hangisi listesinin başında Akbank yer alıyor. Akbank, Türkiye’nin köklü ve öncü bakanlarından biri. 1948 yılında kurulan Akbank, bireysel ve kurumsal müşterilerine kaliteli hizmetler sunuyor. Finansal hizmetler, kredi kartları, mevduat ürünleri, yatırım hizmetleri, kurumsal ve bireysel bankacılık gibi geniş yelpazede destek sağlıyor. Akbank; geniş şube ağı, dijital bankacılık uygulamalarıyla sunduğu çözümlerle ön plana çıkıyor. Ayrıca, dijital uygulamalarıyla ve avantajlı kampanyalarıyla Akbank, en avantajlı banka oluyor.
2- Türkiye İş Bankası
Türkiye İş Bankası
Listemde Türkiye'nin en büyük bankası olan Türkiye İş Bankası yer alıyor. Bu ifadem sözde değil, İş Bankası 468 milyar TL aktif varlığı ile Türkiye'de bireysel ve ticari bankacılık hizmeti sunan en büyük özel bankadır. Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde kurulan cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankası, The Banker dergisinin açıkladığı sıralamaya göre ana sermaye bazında dünyanın en büyük 122. bankasıdır. Çok güvenilir ve saygın bir bankadır. Hem genel hem de genç müşterilerine oldukça avantajlı hizmetler sunuyor.
3- Enpara.com
Enpara.com
En iyi bankalar sıralamamın ikinci sırasında QNB Finansbank'ın şubesiz, dijital bankacılık girişimi Enpara.com yer alıyor. Enpara.com hemen hemen hiçbir bankacılık işlemden işlem ücreti almıyor. Tüm işlemler mobil uygulama ya da internet şubesi üzerinden gerçekleştiriliyor. Fiziki olarak Finansbank'ın ATM'lerini kullanabiliyorsun. Benim en sevdiğim banka bu. Ücretsiz olması beni cezbediyor.
4- ING Bank
ING Bank
Dünyanın en büyük bankalarından bir tanesi. Hollanda merkezli bir banka, Türkiye'de ise 2008 yılında Oyak Bank'ın hisselerini alarak faaliyete başladı. Bir süre banka kartını kullandım ve sorun yaşamadım. Mobil uygulama bakımından gayet güzel, benim çevremde gördüğüm kadarıyla birçok yerde ATM'si mevcut yani ATM bulma konusunda sıkıntı çekmiyorsun. ING Bank'ın turuncu hesapları hoş geldin faizleriyle en iyi faiz veren banka konumunda.
5- Ziraat Bankası
Ziraat Bankası
1863 yılında Mithat Paşa tarafından kurulan banka, günümüzde halen sapasağlam ayakta. Aslında Ziraat Bankasını önermemin sebebi bir devlet bankası olması. Devlete yatıracağın harç, vergi gibi paralar genelde devlet bankaları üzerinden yapılıyor. O yüzden Ziraat Bankası kartı bulundurmanın yararı var diye düşünüyorum. Ayrıca kamu bankası olduğu için çok iyi oranlı kredi oranları veriyor. Bu özelliğiyle en iyi kredi veren banka niteliğinde. En iyi devlet bankası hangisi? sorusunun cevabı olarak da Ziraat Bankasını vermem yerinde olur.
6- Vakıfbank
Vakıfbank
Bir diğer kamu bankası olan Vakıfbank, 1954'te Adnan Menderes'in öncülüğünde kurulmuştur. Türkiye Bankalar Birliği'nin 2014 yılı raporuna göre Türkiye'nin aktif büyüklük açısından en büyük 7. bankası konumundadır. Yurt dışında da; ABD'de New York'ta bir, Bahreyn'de Off-Shore ve Erbil'de olmak üzere toplam üç adet şubesi bulunmakta. Kamu bankası, en iyi döviz kuru veren bankadır. Kurlarda makas aralığı çok iyidir, piyasa kuruna da yakındır.
7- Garanti BBVA
Garanti BBVA en avantajlı ve öğrenciye destek veren bankalardan bir tanesi. Birçok avantaj sunuyor, faiz oranları vs gayet yerinde. Garanti bankası ile çalıştığım zamanlarda hiç pişman olmamıştım. Ayrıca Türkiye'de bulunan en güvenilir bankalar arasında diyebilirim.
Bu bankalardan herhangi biri ile güvenle çalışabilirsin. Hepsi müşteri memnuniyetinde öncü bankalardır.
Hesap işletim ücreti yok, kafa karıştırmaya çalışmıyorlar, telefonla arayınca müşteri hizmetlerine 2 dakika içerisinde bağlanma garantisi veriyorlar. Parayı faize koyarken, vade sonunda paranın ne kadar artacağını net bir şekilde gösteriyorlar, imzalarken sözleşmeleri gayet net, sade ve okunaklı. Evine geliyor adamlar direkt, gelmeden önce telefon ediyorlar. Organizasyonları müthiş.
Eksileri de şunlar: Paranı gidip bir bankamatikten veya bankadan çekemiyorsun, önceden başka bir banka hesabına göndermek gerekiyor, internet şubesini kullanabiliyorsun.
Ama dediğim gibi, tanıdığım ve gördüğüm tek sorunsuz hesabım enpara'da.
(Yanlış anlaşılmasın, en para'da çalışmıyorum, hiç bir tanıdığım da çalışmıyor)
Türkiye İş Bankası A. Ş., 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün yönergeleriyle kurulmuştur. 2019'da ₺468,1 milyar aktif büyüklüğe ulaşan banka, The Banker dergisinin açıkladığı sıralamaya göre ana sermaye bazında dünyanın en büyük 122. bankasıdır. Brand Finance'a göre Dünyanın Marka Gücü en yüksek 10 bankasından biri. Kesinlike tercihiniz İş Bankası olsun, Gidipte İspanyolların Garanti Bankasında veya Diğer bankalarda hesap açmanızı önermem.
enpara (finansbank) şiddetle tavsiye ederim. yapacak olduğun hiçbir işlem için ücret ödemezsin. telefon tl yüklemesi fatura ödemeleri kredi kartı ödemelerini tek noktadan hiçbir ücret ödemeden yapabilirsin. ayrıca banka kartını alışverişlerde kullanabilirsin. işletme sahibiyim bankalar konusunda tecrübeliyim ve enpara en sevdiğim banka
Halkbank ve ziraat bankasini kullaniyorum. Bulundugum bolgede bircok atm si ve subesi bulunmasi ayni zaman da hizli islem yapabilmem vs. Ziraat daha cok kullaniyorum. Ama halk bankasin dan da memnunum. Ayni zaman da mobil bankaciliklarini da kullaniyorum. Ve ziraat daha cok ragbet goruyor.
5
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bu ara da ziraat hesap isletim ucreti kesmiyor. Masrafsiz biraz.
Enpara en iyi bankadır zaten günümüzde internet bankacılığını hemen hemen herkes kullanıyor en paranında internet bankacılığı üzerine kurulu olmasıdır. bir çok hizmeti ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz benim için avantajı şans oyunlarında kesinti yapmaması :)
Hepsini geçin arkadaşlar. En iyi banka Finasnbank En Para'dır. Tüm işlemler ücretsizdir. Aklınıza her ne geliyorsa. Müşteri hizmetlerini aradığınzıda 60 sn. geçmeden bağlanırsınız ve hayatınızda böyle ilgi ve alaka görmemişsinizdir.
En iyisi bence iş bankası yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Her yerde ATM'leri olduğundan kullanımı çok rahat oluyor. Kesinlikle öneririm ama yurt dışında İşBankası ne kadar aktif bilmiyorum.
O zaman en iyisi işbank çünkü çok fazla bankamatikleri olduğundan para çekecek noktalara ulaşman rahat olur atm aramakla uğraşmazsın. Kesin çözüm, zaten en iyi bankamatik demişsin. İşbank bankamatiklerinin kullanımı fazlasıyla kolay hata falan da hiç olmuyor. Favorim İşbank.
internet bankacılığı, iphone ve ipad uygulamaları, atm sayısı ve doluluk oranı, çağrı merkezinde müşteri temsilcisine bağlanma hızı ve sorunun çözülme süresi, kredi çekme ve limit artırmada kolaylık gibi unsurların bütünüyle türkiye iş bankası'dır.
tümünün allah belasını versin. insanları sömürmekten başka ne yapıyorlar ki. insanlar bir kez bulaştılarmı bunlara hani derler ya elini versen kolunu kaptırıyorsun misali. en iyi banka eğer paran varsa cepbanktır. ama mualesef bulaştık birkere işin içinden çıkamıyoruz.. bunların yüzünden ne aile yuvaları dağıldı ne iş yerleri battı. iyi olsalardı iyi örnekleri olurdu.
QNBFinansbank Üzerine tanımam telefon edersin anında müsteri temsilcisine bağlanırsın kart istersin kapına kadar gelir istediğin bankaya bedava havale edersin kredi kartını duzenli kullanmanda sana 100 tl verir
Valla açık konuşmak gerekirse gözlerimi kapattım ve parmağım nerde durursa onu işaretledim😅 Çünkü bankalarla şu ana kadar para çekmek dışında bir işim olmadı😜
Kullanışlı olan banka değil bizleriz. Sırtımızdan milyonlar kazanan, prenses görünümlü cadılardır bankalar. Kredi çeken ve ödeyemeyip mahkemelik olan bir tanıdığımın evine el koyup 10'da biri fiyatına saydılar ve borçdan o kadar düştüler. Zorla mı kredi veriyorlar, hayır; o da ayrı bir konu. Mümkün mertebe uzak durulası.
QNB fınansbank enpara. com hesabı actır her işlemı onlıne cep subesınden yap ve musterı hızmetlerıne en hızlı sekılde baglanırsın. Altın al dövız al bozdur havale vs hepsı ucretsız
Enpara en iyisi bence qnb finansbank altyapısını kullanıyor ve üç ayrı bankanın atmsinden masrafsız para çekip yatırabilirsin ücretsiz havale ve eft de var önceden tüm banka atmlerinden ayda 2 defa ücretsiz para çekip yatırma hakkın vardı şimdi kalktı o galiba
hepsi sömürü bankası. kendi çalışanları öyle çalıştırırlar ki akşam 8-9'da işten çıkarlar. profesyonellikte yoktur. uluslararası alanda ise tanınan iş bankasıdır.
beyaz eşya gibi kişiye göre değişen bir mevzudur o bankada sizinle ilgilenen kişiyle de alakalıdır aslında benim gönlüm garantide, duygusal bağlarımdan dolayı
Enpara iyi de şimdi yapıkredi nuvo diye bir şey çıkarmış tüm world kampanyaları kullanılabiliyormuş ve taksit yapma imkanı falanda var. Aynı enpara gibi ücretsiz ama daha çok kampanyası var bunun.
tüm bankalar hesap işletim ücreti alırlar sadece maaşını aldığın bankalar senden böyle bir para talep etmezler. Ama sana tavsiyem kaybettirmeyen altın hesabı açtır kesinlikle pişman olmazsın hem onlar hesap işletim ücretide istemezler.
tüm bankalarda var bu altın hesabı. Altın düşse bile sen aldığın fiyattan satıyorsun eğer altın yükselirse senin altınında yükseliyor ve şimdi altın çok düşükken tam zamanı
öncelikle sen banka alamassın, hesap actırabilirsin.. 50,000 tl ye kadar paran devlet güvencesinde. İstanbul'da en cok subesi olana bankalar garanti , yapı kredi ve iş bankası..
hepsi aynı hemen hemen ama atm olarak genelde onlarla işim oldugu için açık ara garanti atm leri çok teknolojik paranı kuruşuna kadar alabiliyorsun ve çok var
Enpara almıyor normal finansbank alır. Enpara.com dan başvuru yapıyorsun kartını evine getiriyorlar ve sözleşme imzalıyorsun sonra normal finansbank atm leri kullanarak para yatırıp çekiyorsun ve hiçbir ücret ödemiyorsun.
Bende çok çektim aidatlardan hesabıma para koyamıyordum hemen çekiyorlardı şimdi sadece enpara hesabımı bıraktım ücreti yok internetten işlem yapmakta ücretsiz ve encard ile alışverişte yapılıyor çok beğendim valla
karttan nakit çekiliyor yatırılıyor. başvuru sadece internetten diye biliyorum ama yine de araştır. bilgileri dolduruyorsun onlar seni arıyorlar randevu veriyorsun evine gelip tanıtım yapıyorlar ve sözleşme imzalayıp kartını veriyorlar. hatta benim işim vardı otobüs durağında buluşmuştuk adamla :) ondan sonra hesaplarını internet şubesinden yönetiyorsun doviz , altın hesabı falan açılıyor güzel yani..
vadesiz hesaptaki paralar faiz vermez , vadeli hesap açtırırsan faiz verir vadeli hesabı da internet şubesinden açtırıyorsun . ama sana onlar önce sadece vadesiz hesap veriyorlar faizsiz sonra sen paranı internet şubesini kullanarak değerlendiriyorsun
Finansbank enpara doldur telefonla kimlik nonu onlar seni arasınlar tanıtırlar önce hesap açtırman gerekli onlar kartını getirince giriş bilgilerini de veriyorlar
sadece vadesiz açacaklar sonra sen istersen internetten vadeli açabiliyorsun vadeli demek faiz veren demek . bu arada arkadaş olmadan mesaj yazılamıyor.
Ne kadar devlet güvencesinde, imar bankasında orda burada parası batanlar kaç yılda geri aldı, ne faiz alabildiler , perişan oldular. Güvenilir banka en iyisidir, ufak tefek bankalara asla ben itibar etmem.
@tblisi valla ben hemen baglanıyorm yazın kullandm calıstıgm yer maaşları garantı bankasına yatırıyodu. ziraatı aradım aynı saatte yarım saat beklemem rağmen acan olmadı kapattım garantıyı aradım hemen bağladılar. otomatık ödeme vermem gerekıyodu da :D