Biliyorsunuz hane geliri 5 binin altinda ise 10 bine kadar kredi çekiyorlar. 6 ay sonra odemeye baslayacaklar. Yani günü kurtariyorlar. Şimdi sorum şu. 10 bin çekerseniz 11.280 lira geri ödeyeceksiniz ama 6 ay sonra ödeme baslayacak. Simdi ne faydasi var bunun anlamadim? Vatandasa faydasi nedir?
şu an işsiz kalanlar, borcu olanlar için çekilebilir. Ancak faiz oranı yüksek gibi.
Onun haricinde özelikle özel bankalar vatandaşlara güya destek olmak amacıyla bazı taahhütte bulundular. Ancak uygulamada farklı hareket ediyorlar. Örneğin Finansbank kredi kartını ödemekte zorluk yaşayanların ekstre borcunu 3 ay öteleyeceğiz diye açıklama yapmasına rağmen, ötelemeden sonra 9 ay taksit yapmaya çalışıyor. 3 ay sonra tek seferde ödemeyi kabul etmiyor. Çünkü 9 ay 1.40 faiz oranıyla bir tür kredi kullandırmak istiyor. Kredi kullanmak istesek daha uygun faizli veren bankalar var. Mecbur kalmadıkça bankaların bu tür ayak oyunlarına alet olmamak lazım.
Neden ; Diğer kredilere göre avantajı 6 ay sonra ödeyeceksin ve faiz oranı düşük 10.000 TL çektiğimizi düşünürsek 6 ay sonra faiz ile birlikte her ay 376 TL ödeyeceğiz bence şu an için düşünecek olursak çok çok iyi fakat şartları nedir bilmiyorum araştırmak gerekir.
Faiz orani dusuk degil gene faiz var neden alalim anlamadim. Gec odeyince ne degisecek? Hani faiz indirimi yapsalar ya da ne bileyim farkli bir duzenleme olsa anlarim da 6 ay gec odesem de odeyecegim. Sacma buluyorum. Issiz olana diyorlar ki al ödemeni yap sonra öde bize ama faiziyle! Yazik...
Ben erteleme istedim 3 ay faiziyle birlikte ödersiniz dendi bireysel e birşey yok... Virüs paketi açıklandı zengine Patrona PARA yoksula işçiye DUÂ yaşlıya KOLONYA 🙄
ortalik duzeldiginde rahatca odenebilir bu borç isten çıkarılanlar ev kirasi gida giderleri icin kullanabilir mantikli degil degil ama mantiksiz da degil biyerde birikimin yoksa ihtiyacin varsa kullanmanda yarar var malesef devletimiz gerekli sosyal yardımları yapamadı sinifta kaldi
"hiçbir banka kişiyi düşünmez" bunu bilmekte fayda var. sanıyor musunuz ki "limit artışı ve günlük para çekme miktarının artırılması" sizin faydanıza? sadece suistimal başka bir şey değil. "ben alacağım paraya bakarım" der geçer bankalar.
hahahah o iş reklamlarda olduğu gibi değil :) her başvuran ve her geliri 5000tl altındakilere vermiyorlar. yani gösterilen ile uygulanan farklı. amaç bu durumda bile insanları borçlandırmak. çünkü kasada para yok :D
6 ay sonrasını göremiyorum. O topun altına giril mi bilmem herkese veril mi oda belli değil eğer borçlardan kurtulurum 6 ay sonra sıfırlarim derseniz girin
Ben erteleme istedim 3 ay faiziyle birlikte ödersiniz dendi bireysel e birşey yok... Virüs paketi açıklandı zengine Patrona PARA yoksula işçiye DUÂ yaşlıya KOLONYA
5000 TL altına verdiği için ben çekemiyorum yoksa acımazdım çekerdim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
paran yoksa odeyemessen bulasma kanka makarna ye mınnet etme bak odemessın bırsey olur tutar kolundan gotururler daha ıhya olmassın yoksa paran yok ıste
bence paraları herkes cekip yesin kimsede odemesin 😂😂
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Durumun aşırı kötü değilse hiç bulaşma bunların destek paketiyle alakası yok borcuna borç kat diyorlar 6 ay sonra sanki muazzam ekonomimize geri mi döneceğiz hayır