Bildiğiniz üzere ekonomimizde kurun yüksek dalgalı olduğu dönemde halkın elindeki paranın değerini korumak için kura kaçışının önüne geçmek amacıyla çıkarılan Kur Korumalı Mevduat hesabı sistemi artık ülke ekonomisine ciddi bir yük olmaya başladı.
Bu sebeple KKM hesaplarında 1 Temmuz itibariyle kurumlar vergisi istisnası kaldırılmıştı. Bir kaç gün önce de KKM hesaplarında Faiz skalasında düşüş meydana gelmeye başladı. Hatta KKM den Normal mevduat hesabına dönen kişilere daha yüksek faiz verilmesi kampanyaları bile yapılmıştı. Adım adım KKM'den çıkışa teşvik edecek adımlar atılıyor.
Peki bu süreç ekonomiye nasıl yansıyacak?
Yüksek faizli ekonomide sermaye sahipleri üretim yapmaktansa faize yönelmeyi tercih ederler. Çünkü faiz risksiz kazançtır.
Zaten yüksek vergi ve maliyetler ile dolan ülkemizde üretim yapmak neredeyse seçenek olmaktan çıkıyor artık.
Böyle bir ekonomide elinde üretim yapacak sermaye bulunduran birisi sermayesini faize yöneltmek daha mantıklı olduğu için faiz opsiyonunu tercih etmekten kaçınmayacaktır.
Buda artan nüfusa göre düşünüldüğünde tüketimin artması anlamına geliyor.
Tüketimin artması ve üretimin az olması da yüksek ithalatı beraberinde getiriyor.
Yüksek ithalat da dolarda yükselişi kaçınılmaz kılıyor. KKM den çıkışlar ile elindeki sermayeyi değerlendirmek isteyen sermaye sahipleri Neredeyse tüm yatırım opsiyonlarında dövizi yükseltmeye yönelik adım atmış olacaklar.
Tahminimce bu gidişat değişmez ise yıl sonuna dolar 35 tl den işlem görecek.
Tabi ülkemizde her an her şey bir anda değişebildiği gibi bu gidişat da bir anda değişebilir bunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Altın da son zamanlarda Savaş endişesi sebebiyle yükselişler gösteriyor ve göstermeye devam edecek gibi görünüyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Bir şekilde yavaş yavaş KKM ye son verecekler bu sadece geçici bir çözümdü ama astarı yüzünden devlete çok pahalıya mal oldu...
Evet bir şey de değişmedi 😂
Her yerden para cekiyolar iste bu ekonomik modelleri getirmelerinin tek sebebi bu. Servet transferinden baska bisey degil.
Sagda solda faiz haram derler hepsi kkm'ye girer..
İhracat ve ithalat yapmadığı halde parasını dövize yatırandan %20 vergi alınmalı kazancından
Neden?
Sence neden?
Soruyorum işte 😂
Eline sağlık güzel paylaşım olmuş
Bitsin de kurulak
Eline sağlık.
Bitsin artık bu surec
Kkm devri bitiyor bitecek
Altin
Eline sağlık