Adet kanaması sırasında rahim içerisinden akan kanın bir miktarının da tüplerden karın içerisine akması ve orada doku yerleşmesi şeklinde ortaya çıkan çikolata kistleri kadınların ağrılı adet görmesine neden oluyor. Sizin regl dönemleriniz nasıl geçer?
Kızlar, Kalp krizi kadar acı veren adet sancıları çikolata kisti habercisi olabilir. Regl döneminizde çok ağrı çeker misiniz?
Hiç ağrım olmuyor nomal sıradan birgün gibi geçiriyorum. Çoğ ağrılı adet geçirenlerde çikolata kisti olabiliyormuş ve ancak su torbası koymaktan kaçının diyor doktorlar.
İlk gün hafif bir karın ağrısı oluyor olduktan hemen sonrasında. Onun dışında ağrısız, keyifli geçiriyorum regl dönemlerimi.
Çikolata kisti geçirmedim ama sol yumurtalığımda kist vardı bir dönem. O esnada 40 gün regl olamadığım oldu ve regl olayım olmayayım çok ciddi yumurtalık ağrıları çektim. Neyse ki operasyona gerek kalmadan ilaçla tedavi oldum.
Ana Sayfa > Özel Günler & Hijyen > Sorular > Kızlar, Kalp krizi kadar acı veren adet sancıları çikolata kisti habercisi olabilir. Regl döneminizde çok ağrı çeker misiniz?