Doğum, girilen her yeni yaş, sünnet, askere gidiş, evlilik kutlanıyor da, kadınlar için ergenliğe ilk adım, doğurganlığın başlaması anlamına gelen ilk regl neden kutlanmasın? Ankara'da bu soruyu soran bir anne kızının ilk reglini kutlamak için davet verdi.Genç kızların kadınlığa ilk adımını kutlamak için tören yapılması fikri uzun yıllardır feministlerce tartışılıyor. Türkiye'de bir tabu halinde yaşanan reglin toplum tarafından ayıp, utanılacak bir konu olarak görülmesini eleştiren kimi feministler, ergenliğe ilk adım olarak görülen bu günün çok önemsenmesi ve kutlanması gerektiğini düşünüyor.. Regl partileri başladı! Tehlikenin farkında mısınız? Artık özelimiz kalmadı.. #KızGibi #Meczup
Ankara'da bir anne kızına regl partisi düzenledi! Genç kızların kadınlığa ilk adımını kutlamak için parti verilmeli mi?
Yanlıştır. Cinselliği baskılamak da istenenin tersi sonuç doğuruyor, olmadık yere desteklemek de. Cinsel kimlik gelişiminin sağlıklı olması için bireyin rahat bırakılması birinci koşuldur. "Memeleri patladı" eğlencesi de duymuştum bir defa. Bunlar doğru değil. İnsan biyolojisinin gelişimsel evrelerindeki bazı "gözle görülebilen" değişim anları. Abartmamak gerek. Menapoza giren kadına da temsili cenaze töreni mi düzenlenecek? Sağlıklı, dengeli, tutarlı bir kişilik gelişimi için kişi yaşamın birçok alanında tabii ki desteklenmeli. Fakat bu destek abartılmamalı. Ayağa kalkmaya çabalanayan çocuğun eli tutulur. Ama bu destek ömür boyu sürmez. Cinsel gelişimde annesi babası çocuğa tabii ki destek olurlar. Ancak bu destek ölçülü ve çocuğun ihtiyaç duyduğu kadar olmalı. Desteğin fazlası ile hiç destek vermemek aynı etkiye yol açar.
Bu olay kızlarımızı toplum baskısından uzaklaştırmak, psikolojisini düzeltmek için yapılmış olmalı. Zira çocukluktan itibaren korkutularak, saklatılarak büyütülüyorlar. Kendi cinsel bölgelesinden korkan başka canlı yoktur sanırım. Ve Türkiye hariç neredeyse hiçbir ülkede Vajinismus hastalığı yok... Evet bu yapılanı taşıyabilecek zekada ve olgunlukta değil insanlarımız. Az gelişmiş ülkelerde tepkiyle karşılanacaktır. Ama o kızı düşündüğümüzde, cinselliğin, adet görmenin "öcü" Bir yanı olmadığını bilerek olgunlaşacak ve bedenini tanıyıp ne istediğini çok iyi bilecek.
Kadınlara dair hiçbir özelimiz olamayacak mı? Ayyy bir kerede bir şeyden utanıp, cekinelim yahu bu ne? Şeyinden kan geldi diye parti verilir mi? Neyin dengesizligi bu ister yobaz desinler ister cahil. Bunlar yüzünden kadına dair bir sırrımız, çekindiğimiz bir konu kalmadi artik. Soyunarak dışarı çıkalım o halde zaten onu da yapıyoruz utanın biraz utanın özel, özelde kalmalı. Yahu eskiden adet olunca çekinirlerdi kendileri hallederlerdi şimdi ise anne ben adet oldum haberin olsun ha! Diye biliyoruz. Saygı kalmamış maalesef.
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar Ne Diyor
91
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ne günlere kaldık, tamam biyolojik bir olay, tamam sağlıklı her kadında olması gereken bir hal, tamam utanılacak birşey değil bu durumda. O zaman ortalıkta sevişsin insanlar, yatak odası olmasın çünkü bu da doğal bisey değil mi? Mesela tuvaletlerde kapı falan da olmasın herkes istediği yere alenen yapsın, neticede boşaltım bu yani dimi sıçmaktan neden utanalım değil mi biyolojik sonuçta!!! Arkadaş biyolojik bisey demiyoruz ona ama edep olmalı edep!!! Biyolojik diye herşey ortalığa dökülmesin. Bazı şeyler özel, mahrem olmalı. Biz böyle gördük böyle yaşarız. Kimene benim kanayan yerimden, kime ne!
Ben böyle düşünüyorum... Normalde bu kadar açık sözlü biri de değilimdir gizli olabildigim için böyle yazabildim yoksa yazamazdım bile. Ayıp ama tutamadım dilimi
Feministim. Regl olmanın ayıp bir şey değil, doğal bir şey olduğunu ve utanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu kutlamayı yapıp kızına özgüven veren, utanmaması gerektiğini öğreten anneyi de tebrik ederim.
Pardon da birisi dini ve sağlık açısından yapılması gereken bir şey, diğeri kadınların ergenliğe girişi. İkisi arasında zibilyon fark varken sen sadece sırf cinsel organ diye karşılaştırıyorsun.
Aslında güzel eğlenceli herkes hediye olarak bir paket ped ve çikolata alıp gidicek partiye tabi sadece kızlar💃🏼💄💅🏻👠Ha birde regliye adım atan hanım kızımızın sevgilisi var ise ona da haber verilmeli kapıya bir tane ponçik ayıcık kalpli kutunun içerisinde de Nutella bırakırsa süper olur hahhahh😀
Erkeklerin sünneti mahrem değil, ama kadınların regli mahrem öyle mi.. Hadi ordan! Sadece feministlere yüklemeyin bir de hareketi, bence haklı bir etkinlik haklı bir düşünce. Regl her sağlıklı kadında gerçekleşen doğal bir döngü bunun utanılacak bir yanı yok.
Feminizm zırvalığının vuku bulmuş hali. Parti yapmak için bahane aramaya gerek yok. Regl oluyoruz diye bunu erkeklerin gözüne sokmaya da gerek yok. Madalya mı takacaklar? Ne günlere kaldık yahu!
Sünnetten ne farkı var? Neden kutlanmasın? Erkeklerin kutlamasında tören de alenen yapılıyor, herkes bakıp bir de üstüne para veriyor. Kızlarda gösteri yok, parti var. Neden olmasın?
Bence sünnet de yapilmamali regl de o ne ya insanın özeli böyle şeyler sağlık sonuçta ne partisi evlilik kutlanır asker de ama bu kadar abartı sünnet de saçma kim çıkardıysa artık git hastaneye kessinler çükünü eve git uyu Allah Allah
Bana yanlış geliyor insanların kendi hayatlarını bu şekilde reklam etmeleri erkekler için de öyle en basiti sünnet düğünleri ona karşı bir hamle olarak güzel ama ben ne oğluma sünnet düğünü gibi saçma sapan bir şey yaparım ne de kızıma böyle bir şey
Özelimiz kalmadı derken? Zaten bu hayto erkekler her haltı biliyo pipilerinden bir parçayla kendilerini düğünlü dernekli erkek ilan ediyorlarsa. Ne var genç kızlığa adımda parti düzenlendiyse.
E sünnet özel degil mi kaldı ki sünnetle ilgili yapılan espriler şakalar bile yersiz? Neden kimsenin ona lafı yok? O zaman özeliniz vardı? O normalse bu da normal bence.
Bence gayet güzel bende ilerde kızım olursa parti vericem erkek çocuğunun Öz€ Bölg€sinden bir parça keslilnce düğünler mevlütler hediyeler falan filan yapılırken hiç bir şey yok herkes mutlu kızlar ilk Regl olduğumda utanıyorsunuz He birde Oğulunuzu sünnet etiğinizde erkek oldu oğlum diyorsunuz ya sanki sünnet olduktan sonra erkek olduda doğrunda kız önemli olan oğullarınızı erkek edebilmek değil Adam edebilmek
Tercih meselesi. Şart değil. Babam da aile arasında küçük bir pasta kesmeyi teklif etmiş mesela. Sünnet Düğünü olduğuna göre bu da olabilir. *Gecen bol olsun.*
Bence toplumun bilmesi ayıptır, yani edepten. Ama şöyle bişeyde var, kadınlığa girdi kulağa çok hoş geldi, hep erkeklerde duyarız, buda güzelmiş, gene de bilinmemeli.
Gereksiz diyenler olmuş sünnet düğünü çok mu gerekli sanki çocuğun çükünü kesiyolar sonra göbek atıp altın takıyolar. Haarika olmuş akım haline gelir inş
Erkek sünnet olurken ortalığın ayağa kaldırıldığını düşünürsek az bile! :)
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Utanılacak bir durumun kaldığını artık düşünmüyorum.. herkes her şeyi gayette iyi konuşuyor. Kadın da abartmış. Umarım kızının ilk bekaretini verme partisini de düzenlemez.
Bunu yapanlar (Halam Geldi) Filmini izlesin. Kizim artık (Gelin) adayı hadi gelin diyor davetiye yolluyor bunun yerine eğitimini tamamlamış kızının diploma partisi yapsa gururlansa kız çocuklarının okutmanin önemi ni vurgulasa olmaz dimi yanlış olur dikkat çekmez Allah Islah Etsin.
erkek çocuklarımızı sünnet edip erkekliğe adım atıyorsa olabilir neden olur demedim ananelerimize göre ayıp olur diye gerçi artık ped ler tamponlar yok efendim kondomlar açık açık satıldığına göre demekki yapılır ve eskiden yapılan külotlu çorap reklamına bak ya bu gün. https://www. youtube. com/watch? v=7-zo3A16HuI
Neden saçma olsun siz kadının en doğal halini neden yadırgıyorsunuz cidden hayat bukadar basit mi herşeye mahalle baskısı üzerinden bakmanız ben şahsen olumlu bakıyorum teyze gerçekten çok cesur bir kadınmış kızıda annesine çeker cesur kadın gibisi Yoktur dünyada
Bunları kabullenmeyen kadınlar oturup bir düşünsünler. Şimdiye kadar kızları geri plana iterek erkekleri de pışpışlayarak büyütülen toplumda oluşan yanlışları görsünler. Gayet normal bir davranış.
Eğer sünnet varsa bu da olmalı. Kız çocukları adet görüyor diye utanmayı öğretip erkek çocuğuna pipisinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak bence garip olan. Sünnet düğünü olup kral gibi giydirilen ve para kazanan çocuğun düşüncelerini konuşan yok. İkisi de olmasın ya da ikisi de olsun kız çocukları çok dışlanıyor bence. Adet olmak biyolojik bir durum anne olabilme özelliği bence gurur kaynağı.
Olabilir, kutlamaların kimseye bir zararı yok. O dönemde genç kızlar ne hissediyor bilmiyoruz. Belki yaşadığı şeyin kötü bir şey olmadığını hissetmek onu mutlu eder.
Aynı o erkeklerle alaklı bir durum buda kızlarla alakalı bir durum bizim insanlarımız hep kadınları kızları geri plana attıkşarı için kötüledikri için anormal geliyor
Biliyorun senin kadınları kızları kötülemediğini bizim insanlar öyle bencede hoş değil o ahlak dışıysa ama sünnet meseleside öyle sünnetin kutlanmasının sebebi ne bu kızın annesi de kızı için aynı şeyi yapmış ama böyle şeyler ztn olmamalı
Tasvip etmiyorum. Yanlış anlaşılmasın , bir ebeveyn tabii ki kızı için böyle bir tasarrufta bulunabilir, bunda bir sakınca yok. Asıl mesele bunu sosyal medyada reklam etmeleri.
Ulan size ne size ne yeter milletin hayatine burnunuzu soktugunuz ya.. isteyen regl partisi duzenler isteyen seks partisi.. goren de sizi s*kiyolar sancak ha...
vay anasini demek kizi biriyle isi pisirirkende kadinlik partisi verir 😂😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kızın kadınlaşmasında ilk adımı anası attı son adımı da picliğine taptığı bir berkecan atar ahlakımız edebimiz medeniyetimiz kötü çocukların altına kezbolarla birlikte yatar...
Ana Sayfa > Özel Günler & Hijyen > Sorular > Ankara'da bir anne kızına regl partisi düzenledi! Genç kızların kadınlığa ilk adımını kutlamak için parti verilmeli mi?
En İyi Cevaplar