Adet döneminde ağrıları kesmek, en azından hafifletmek için bitki çaylarına ihtiyaç duyuyoruz. Adet ağrısına iyi gelen bitkiler araştırırken hangi bitki nasıl kullanılır merak ediyoruz. Ben de hem size sormak hem de bildiğim adet ağrısına iyi gelen bitki çaylarından bahsetmek istiyorum. Öncesinde de size soruyorum: Adet sancısına iyi gelen bitkisel çaylar nelerdir? Siz hangi çayları içiyorsunuz?
İşte adet sancısına iyi gelen çaylar!
adet sancısı
Adet sancısını gideren zencefil çayı
Malzemeler: 1 tatlı kaşığı toz zencefil 1 çay kaşığı limon 1 çay kaşığı bal İçerisindeki etken maddelerle birlikte zencefil çayı ağrı ve krampları gidermek için eski çağlardan günümüze kadınların tükettiği bir içecektir. Zencefil çayı tüketerek adet dönemi öncesindeki mide bulantısı gibi problemleri de aşabilirsiniz. Yapılışı: 1 bardak kaynar su içerisine 1 tatlı kaşığı toz zencefil ve 1 çay kaşığı limon suyu ekledikten sonra 4 dakika kadar demlemesini bekleyin. Tatlandırmak için 1 çay kaşığı bal kullanabilirsiniz.
Adet sancısına iyi gelen papatya çayı
Malzemeler: 1 tatlı kaşığı kurutulmuş papatya 1 çay kaşığı bal
Yapılışı: 1 bardak kaynar su içerisine 1 tatlı kaşığı kurutulmuş papatya ekledikten sonra 4 dakika kadar demlemeye bırakın. Tatlandırmak için 1 çay kaşığı bal yeterli. Adet sancısına iyi gelen bitkiler arasında papatyanın yeri bende ayrıdır.
Adet döneminde bitki çayı tüketiyor musunuz faydasını görüyor musunuz? #KızGibi #Meczup
Adet sancısına iyi gelen çaylar! Adet sancısına iyi gelen bitkisel çaylar nelerdir?
Özel Günler & Hijyen konusunda 850 cevap paylaştı.
Adet sancısına iyi gelen bitkilerin başında bence de papatya geliyor, papatya çayı ile adet sancıları gerçekten çok hafifliyor, tavsiye ederim. Ayrıca bahsettiğin papatya çayı ve zencefil çayına ek olarak nane çayını da tavsiye ederim. Tabi bu çayları tüketmeden önce iyice temizlemeli, temiz suyla kaynatmalı ve günde en fazla 2 bardak kadar tüketmeliyiz ;)
Adet sancısına iyi gelen çaylar
Zencefil çayı
Yapımı gerçekten çok basit, kış meyveleri ile harmanlanabilen ve acılığını meyveler ile alabileceğiniz çok faydalı bir çay tarifi bırakıyorum buraya, adet ağrısına iyi gelen çaylar arasında faydası en çok hissedilen çaydır ;)
Nane çayı ülkemizde çok sık tüketilmese de özellikle Fas gibi ülkelerde sıkça tüketilir. Sakinleştiren, vücut gerginliğini alan etkisiyle nane çayı, adet sancısına iyi gelen bitki çayları arasında yer alıyor.
Adet ağrısına iyi gelen bitkiler arasında yer alan maydanoz, ister saplarıyla çay olarak isterseniz de taze olarak tüketebileceğiniz mükemmel bir besindir. Hem enerji verir, hem ağrıları hafifletir hem de sindirimi destekler. Maydanoz saplarından nasıl çay yapılır diye soranlar için bir video ekliyorum:
Adet döneminde sıcak içecekler, sıcak su torbası ve duş gayet iyi geliyor. Bu çaylara ek olarak yeşil çay da gayet iyi geliyor. Ayrıca yeşil çay iyi bir antioksidan olduğundan doğru şekilde demlenirse ve günde 1-2 defa içilirse vücudu iyi koruyor, adet sancılarına da iyi geliyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bitki çayları gerçekten çok işe yarıyor. Papatya çayı başta olmak üzere civanperçemi, sarı kantaron, nane, adaçayı da çok iyi geliyor. Ayrıca maydanoz suyu hem ödem atmaya yardımcı, hem de kas kramplarını azaltır. Bir de tatlı krizlerinin önüne geçmek için çaya çubuk tarçın ekliyorum 🌺
En İyi Cevaplar