Adet sancısına iyi gelen çaylar! Adet sancısına iyi gelen bitkisel çaylar nelerdir?

Adet döneminde ağrıları kesmek, en azından hafifletmek için bitki çaylarına ihtiyaç duyuyoruz. Adet ağrısına iyi gelen bitkiler araştırırken hangi bitki nasıl kullanılır merak ediyoruz. Ben de hem size sormak hem de bildiğim adet ağrısına iyi gelen bitki çaylarından bahsetmek istiyorum. Öncesinde de size soruyorum: Adet sancısına iyi gelen bitkisel çaylar nelerdir? Siz hangi çayları içiyorsunuz?

İşte adet sancısına iyi gelen çaylar!

adet sancısı
adet sancısı

Adet sancısını gideren zencefil çayı

Malzemeler:
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı limon
1 çay kaşığı bal
İçerisindeki etken maddelerle birlikte zencefil çayı ağrı ve krampları gidermek için eski çağlardan günümüze kadınların tükettiği bir içecektir. Zencefil çayı tüketerek adet dönemi öncesindeki mide bulantısı gibi problemleri de aşabilirsiniz.

Yapılışı:

1 bardak kaynar su içerisine 1 tatlı kaşığı toz zencefil ve 1 çay kaşığı limon suyu ekledikten sonra 4 dakika kadar demlemesini bekleyin. Tatlandırmak için 1 çay kaşığı bal kullanabilirsiniz.

Adet sancısına iyi gelen papatya çayı

Malzemeler:
1 tatlı kaşığı kurutulmuş papatya
1 çay kaşığı bal

Yapılışı:
1 bardak kaynar su içerisine 1 tatlı kaşığı kurutulmuş papatya ekledikten sonra 4 dakika kadar demlemeye bırakın. Tatlandırmak için 1 çay kaşığı bal yeterli. Adet sancısına iyi gelen bitkiler arasında papatyanın yeri bende ayrıdır.

Adet döneminde bitki çayı tüketiyor musunuz faydasını görüyor musunuz?
#KızGibi
#Meczup
Adet sancısına iyi gelen çaylar! Adet sancısına iyi gelen bitkisel çaylar nelerdir?