"İçim kan ağlıyor" diye sevgilim regl olduğunu söyledi, ilk başta anlamadım😂 Var mı buna benzer dolaylı yoldan bildiğiniz cevaplar? Size göre sevgiliye regl olduğunu söylemek normal midir?
Sevgiliye regl olduğunu söylemek normal midir, siz nasıl söylüyorsunuz?
Özel Günler & Hijyen konusunda 850 cevap paylaştı.
Sevgiliye veya eşe regl olduğumuzu rahatça söyleyebilmemiz gerekir bence. Özellikle regl döneminin biz kadınlar için sağlığımızın bir parçası olduğunu bilmeleri için yoğun çabalar gösterildiği halde utanmak, sıkılmak, sürekli çekingenlik gibi hallerin artık varlığını sürdürmemesi gerekiyor. Her ne kadar biz kadınlarda "sevgilim adet olduğumu öğrendi, şimdi benden soğur" endişesi olsa da, her ay yaşadığımız ve menopoza kadar da yaşayacağımız döngüleri yakınımızdakinin bilmesi gayet makul ve mantıklıdır.
Sevgiliye regl olduğunu söylemek gayet normaldir!
Kızlar bu lafım aslında size! Sevgiliye regl olduğunu söylemek kadar doğal ve normal bir şey yoktur bence. Çünkü regl dönemi fiziksel, her ay tekrarlayan ve sağlıklı bir gebelik yaşayabilmemiz için vardır. Her ne kadar bizi fiziksel ve psikolojik açıdan zorlasa da sevgilinize veya eşinize bunu söylediğiniz zaman size destek olması kaçınılmazdır.
"Neyin var?" sorusunu beklemeden de regl olduğunuzu söyleyebilirsiniz. Alırsınız karşınıza sevgilinizi ve "ben regl oldum, şu kadar gün sürer normalde ve şöyle şöyle şeyler yaşarım, bil istedim" dersiniz olur biter ;)
"Sevgilim regl olduğunu söyledi, ne yapacağım?" diyen erkeklere önerilerim!
Öncelikle sevgilinizin regl olduğunu size söylemesi, size güvendiği ve onu yargılamayacağınızı düşündüğünün göstergesidir. Çünkü biz kadınlar regl dönemi gibi hem sağlık açısından faydalı hem de duygularımızı alt üst edebilecek durumu herkesle paylaşmak istemeyiz, istesek de tepki çekmek veya yüksek tepki vermekten kaçınırız. Eğer sevgiliniz size regl olduğunu söylüyorsa, buna karşılık siz de anlayışlı yaklaşabilirsiniz.
Sevgiliniz size regl olduğunu söyledikten sonra tartışma, kavga veya kıskançlık gibi olumsuz duygulardan kaçınmanızı öneririm. Çünkü biz kadınlarda regl dönemi başladıktan sonra hormonların etkisiyle ani kararlar, fevri davranışlar meydana gelebiliyor. İstenmeyen durumlar, beklenmedik hareketler veya kavga esnasında çıkan olumsuz sözler, regl dönemi bittikten sonra pişmanlığa dönüşecektir, dikkatli ve ılımlı olmanızda fayda var.
Ya açıkçası benim söylememe gerek kalmadı şimdiye kadar çünkü genelde sorulduğunda karnım ağrıyo diyosam hemen karşımdaki regl mi oldun diyor. Ama eğer söylemem gerekirse de söylerim çünkü bu çok doğal bişey ve herkese olan bişey bence utanılmamalı bundan
Açıklanması güç değil. annesi regl olmasa o adam da piyasada olmayacaktı sonuçta. Okan Camdan Bakıyor diye bişey duymuştum kaldır bakalım ilk harfleri 😁
Sevgilin saygılı biriyse karnın ağrıdığında mutlaka mesaj atma zamanına denk gelir aşkım karnım ağrıyo dersin oda niye hastamısın diye sorarsa biraz otarafa kaydırarak evet şu hep olduğumuz hastalık dersen eşek değilse it değilse gülmez saygı duyar ilgilenir yani sevgilim ban böyle söledi
Hiç utanma diye bişe yok dimi. Nekadar meraklısınız milletin özeline girmeye. Kızlara da sesleniyorum ayıp ayıp normal bişe diye her haltınızı anlatmak zorundamısınız harbi beyin noksan sizde.
Beyinlerimiz savaşssın isterdim sanırım sen silahsızssın.. madem saygıdan bahsedyorsun önce saygılı olmayı öğren! sosyal paylaşım sitesinde geziniyorsun burayı eleştryorsun? bu sitenin amacı soru sormak.. absürt bir soru olsa senden önce kaldırırlar merak etme! Kime ne soracğmda seni ilgilendrmez! regliyi ayıplanacak, saklanacak ayıp, çirkin bir şey olarak görmeyen bir kadındır burda söyleyenler, doğal bir durum olduğu için.. çok zoruna gidiyorsa cevaplama! terbynde takın!
Kimse benim regl olduğumu bilmek zorunda değil. Bunu da böyle basitleştirip söyleyenlere uyuz oluyorum. Her bokunuzu ortadan yaşamak zorunda değilsiniz.
herkese söylenmez ki bu durum sevgilime söylememe bile gerek kalmazdı bir kez söyledim kendi kendine hesaplamış vs bir gün ota boka sinirlendiğimde belli günün geliyo senin daha var gerçi ama hayırdır ne bu gerginlik derdi 😀
Ben direk söylerim çekinmem çekinilecek birşey değil bence herkes biliyor nasılsa. Misal karnım felan ağrıyorsa iyi değilim diyorum neden deyince de reglim karnım ağrıyo ya da belim vs diye söylüyorum. Sonuçta normal karşılanması gereken bişey
Utanilcak sıkılcak ne var normal bir olay erkekler de kizlar kadar çok şey biliyor regl ve regl dönemi hakkında internet diye bisey var sonuçta o yüzden dolaylı yoldan söylemenin bir mantığı yok açıkça söyleyin ışte 😂
Söyleyebileceğim biri zaten anlıyo genelde hal ve hareketlerden ama illa söyleyeceksem karnım ağrıyo desem anlar heralde anlamıyosa hastayım derim en fazla 😬
bir kiz karnim agriyor hastayim dediyse bilki adet sancisi var diyor ayani denk al demek istiyorlar aslinda ağresifiyim kompleksliyim demeye calisiyor ama seversen kuzu gibiyim diyor şair😃😄
Genelde başım ćok ağrıyor geçmez diyorlar hemen anlıyorum ben. İş yerinde bile ellemanlar böyle söylüyor anlıyoruz hepimiz. Zaten ayıp deģil keyfi deģil zorunluluk. Snlayış gösteriyoruz hrpimiz.
Ben kizarkadasiminkini kendim takip ediyorum zaten hatta buzkopani bile benden ogrendi onceden cok sancili geciyordu simdi daha rahat atlatiyor bu donemi
arkadaşlarım her yer kan gölü derdi gülerdik ne zmanlardı yahuu yaşlandık :((
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ön kapıda tahliye var Yaprak dökümü sezon finali Hastayım Karnım ağrıyor Aşkım bu hafta olmaz Karnıma sıcak su torbası koydum Nasıl bir acı bir bilsen Kapı gıcırdıyor
En İyi Cevaplar