Ped yerine peçete kullanmak zararlı mı?

Ergenliğe girdiğimden akıntı için günlük ped değilde peçete/selpak ya da havlu kağıt kullanma alışkanlığım var. Annem öyle önermişti oda öyle yapıyordu zaten. Peçeteyi dudakların arasına yerleştiriyoruz, her wc ye falan gidince değişiyoruz falan ama ne kadar sağlıklı merak ediyorum. Yani tuvalet kağıdı havlu kağıdı falan bunlar genelde dolapta falan da olsa ortalıkta açık duran şeyler. Kağıtlıka takınca da herkesin eli değiyor tuvalet kağıdına, yere falan düşüyor, sonra alıp kullanıyoruz biz de.
Açıkçası değiştirmek gibi bir niyetim yok bu alışkanlığımı. Peçetesiz rahat edemiyorum artık. Ped de yakıyor beni, kaşındırıyor. Sadece adetliyken çok yoğun günlerde ped kullanırım, akıntı azken havlu kağıt kullanmayı tercih ediyorum. Aklınıza gelen bir şey var mı, mesela günlük ped yerine peçete kullanmak zararlı mı acep? Ya da böyle kullanan kimse var mı?
Güncellemeler
+1 yıl
sağlık bakımından yorum yapmayacaksanız yapmayınız lütfen.
Güncellemeler
+1 yıl
biraz yanlış anlamışsınız. tampon gibi içeri koymuyoruz. dudakların arasına yerleştiriyoruz. ikisi farklı şeyler. bu dışarda yani.
Güncellemeler
+1 yıl
bi ekleme daha yapayı. sadece adet zamanı değil. sürekli kullanıyoruz. günlük akıntı içinde yani. o yüzden sordum zaten eğer ayda bir kullanıyor olsam bu kadar düşünmeyecektim.
Ped yerine peçete kullanmak zararlı mı?