Adetliyken yeni doğan bebeğe bakılır mı? Bakılmaz, günah diyorlar, çok garip ya. Adetliyken bebeğe bakılır mı bakılmaz mı ben inanmıyorum böyle bir şey olduğuna, adet ile bebeğin ne alakası var? Hatta bakmayı geçtim yeni doğan bebek görmemeli, uzak durmalı diyenler oluyor, size de sorayım istedim. Acaba adetliyken bebek görmeye gidilir mi diyanete göre?Adetliyken bebek görmeye gidilir mi?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Adetliyken bebek görmeye gidilir mi diyanete göre?
Özel Günler & Hijyen konusunda 850 cevap paylaştı.
Her kadının aklındaki soru: adetliyken bebek görmeye gidilir mi?
Adetliyken bebek görmeye gidilir mi diyanete göre diye bana da çok sitem eden oluyordu, bilhassa annem ve halalarım bu konuda inanılmaz tavırlı davranıyor. Bu konudaki düşüncelerimi ve etkisiz oluşunu sonunda kabul ettirdim fakat yine de toplumda bu düşünce devam ediyor.
Aslında adet dönemindeyken yeni doğan bebeği görmemenin sebepleri yok değil. Bunların başında; adet olan bir kadın hamile kalamayacağı yani "adet olduysa hamile değildir" düşüncesiyle yeni doğan bebeğin yanına yaklaştırılmaz. Bu sebeple yeni doğan bebeğin yanına adetli gidilir mi diye endişeye kapılan kadınlar ziyarete gitmemeyi tercih eder. Bazı yörelere göre de adet dönemi ve bebek arasında "düşük yapmak" konusu ilişkilendirilir. Diğer bir sebep de klasik olarak "uğursuzluk" algısı tabii ki.
Bu sebepler her ne kadar dönemine göre geçerlilik göstermiş sayılsa da günümüzde geçerliliğini yitirmiş ve adetliyken yeni doğan bebeğe bakılır mı diye endişe edenlerin sayısı gün geçtikçe azalmıştır.
Adet/regl iken bebek görmeye gidilir mi, herhangi bir sakıncası var mı?
Adet/regl iken bebek görmeye gidilir mi diye merak eden pek çok insan var ve yukarıda belirttiğim sebeplerden ötürü çok isteyip de gidemeyenleri görünce, bu konuya açıklık getirmek istedim. Şöyle ki; eğer adet dönemine dair batıl inançlarınız hayatınızı zorlaştırmıyorsa, adetin verdiği gerginliği etrafınıza yansıtmıyorsanız, adet iken bebek görmeye gitmenize herhangi bir sakıncası yoktur. Sonuçta çevrenize zararınız direkt veya dolaylı yoldan dahi olmuyorsa, görmeye gittiğiniz bebeğe ve annesine de olmayacaktır.
Oldu da kendinizi adet dönemindeki semptomlardan ötürü iyi hissetmediniz, üzerinizde bir gerginlik, sinirlilik hali var, o zaman bebek görmeye gitmeyi en azından adetin bitiminden sonraya ertelemeniz en iyisi olacaktır. Demem o ki; adetliyken kendiniz iyi hissediyorsanız, batıl ve popüler pek çok düşünceye kulak asmayıp yapmak istediğiniz ziyareti gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.
Ya işte kadınlar böyle şeyler uydurup üstelik inanıp sonra erkekler tarafından dışlanınca hor görülünce tepki gösteriyor. TDK nın kirli tanımına dünyalar kopmuştu ama bu tür şeylerde de görüyoruz ki evet kadınlar regl iken kendilerini kirli hissediyor ve bunu topluma benimsetmiş.. Üzücü ya vallahi!!!
Kur - an ve ibadetlerde sınırlama vardır bebek can anneler 40 gün lohusa iken bebek tutmayanı var mıdır psikolojik olarak soğuma yaşayıp çocuğundan kaçanlar haricinde yazık kim diyor bunları? Faydalı soru olmuş şaşan olmaz umarım ama 5 kişi dokunamaz demiş :(
Buılaşıcı obsesyondan başka bir şey değil , dayanağı da halk içinde kendine makam edinmek için uyduruk kaydırık laflar ortaya atarak aslında bebekli bir anneye duyulan ama gizlenen kıskançlık sahibi kalbi kara insanlar; çoğunlukla da hısım akraba içinden çıkar bunlar.
İşi gücü ukalalık kusmak olur bunların, bu şekilde gayet kolay tanımlanabilirler.
A:DaaSD:ASd tr soruları yine dokunma çarpılırsın yazasım vardı ya dokunabiliyorsun regl sizin bir sancınız yaşamanız gereken durum bebekle ne alka halla halal
Gidilir, neden gidilmesin ki? Adet olan kadın kötü olarak görülmemeli, sadece hamile değil ve fiziksel hazırlığın sonlanması adetle gerçekleşir, bu kadar.
Kadın kötü olarak görüldüğünden değil kanıtlanmıştır benim yanıma gelen kızı hocaya götürdük hoca söyledi adetli iken yeni doğan bebeğe lohusa kadının yanına gitmiş dedi bizde öyle öğrendik kızın adetli geldiğini
Adetliyken tabii ki bebek görmeye gidilir, bunda bir şey yoktur. Bebek görmeye gelenlerin adetli olup olmadığını insanlar nereden bilecek ki? Kaldı ki adet döneminde bebek görmenin, yeni doğan bebeğe ziyarete gitmenin hiçbir sakıncası yoktur.
Adet olmanın bebek görmeye engel olacağı düşüncesi sadece bir batıl inançtır. Adetliyken bebek görmeye gidilir, hatta bebeği seve de bilirsiniz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Adetliyken bebek görmeye gidilir mi bence gidilir. Neticede bu hal sadece kişisel namaz gibi, oruç gibi ibadetlere ara verme dönemi yoksa gündelik hayatta bir sorun yok. Yeni doğan bebeği adetliyken görmekte sakınca yoktur.
Annesi de uzun süre regl kanaması görecek sonuçta görmeyecek mi bebeğini?
Çünkü ya adetli kadına üç harfliler bulaşır ya da bebeğin bir tarafına bişey olur bir leke olur 15gün önce ben doğum yaptım bana biri gelmiş adetli kıza üç harfliler musallat oldu kardeşim doğdu bi kadın geldi kardeşimin yüzünde bir leke çıktı kardeşim 19 yaşına girdi yüzündeki leke hala duruyor
Saçma ama maalesef doğru benim bebeğimin kafasında yüzünde kollarında hep sivilceler cıktı kimseyi kabul etmeyin ben ayıp olmasın diye ettim keşke ayıp olsaydı
En İyi Cevaplar