Gerek yok işine gitsin :)
Annelere verildiği kadar babalarada verilmeli
En az annenin yarısı kadar izin verilmeli
Babanın isteği doğrultusunda izin alabilmeli
Mecburi bir şekilde verilmeli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Güzel bir soru, yorumları da okudum tek tek üşenmeden.
Bence babalık izni ebeveynler içerisinde bir dönem olmalı örn: 3 ay ve anne baba bunu ailelerinin koşullarına göre, ailelerine özel değerlendirme imkanı olmalı.
Mesela ailede anne ya da baba kimin geliri daha iyiyse buna göre tercih yapılabilir.
Veya karıyer basamağında kim daha hedefine yakınsa aile içerisinde denge ile bu yapılabilir. Ülkemiz için şu an çok uzak bir hayal olsa da sanırım İsveç'de benzer modeller var.
Bunun dışında @sselvi dediği gibi doğum süreci hem anne hem babayı ilgilendiren bir süreçtir. O nedenle izinler düzenlenirken gerek anne gerekse baba için doğum öncesi dönemlerden başlayan kolaylıklar olmalıdır.
Tüm yorumlara baktığım zaman şunu görüyorum, baba yedek ebeveyn olarak konumlandırılmış. Ya da görev tanımı olarak baba anneye yardım eden bir role büründürülmüş.
Burada 2 temel hata var.
Kısacası babalık görevi dediğimiz şey, anneyi rahatlatmak için yapılan bir şey değildir. Kadının hiç işi olmasa da, hiç yorulmamış da olsa, evde 5 tane yardımcı dahi olsa bir çocuğa bakım vermek, sevgi göstermek bir erkeğin asli babalık görevidir.
Son bir kısa not düşeyim 2014 yılında Babanın Beyni, Annenin Fendi diye kendi blogumda bir yazı kaleme almıştım okumanızı öneririm.
Özetle şöyle diyordu; doğal yapımız bilimsel olarak, ebeveynlik rollerimize göre şekillenmekte. Cinsiyetlerimize göre değil!