Endokrine de gittim regl olmadan kan verdim erkeklik testosteron hormonum 136 çıktı bana Aldactone ve Glycol provogayna ilacını verdi en son 4 Marta regl olmuştum şu an da bile regl olmadım o erkek kıllar çok kötü:(
1 ay
Endokrine de gittim regl olmadan kan verdim erkeklik testosteron hormonum 136 çıktı bana Aldactone ve Glycol provogayna ilacını verdi en son 4 Marta regl olmuştum şu an da bile regl olmadım o erkek kıllar çok kötü:(
tedaviyle ilaçla falan duzelir
fotosu var mı merak ettim
Yaa erkek gibi kıllar işte erkek sakalı gibi alt çene kısmında filan
anladım iğneli epilasyon dene askim ise yarar belki
Leke yapıyormuş oda doktor önermedi
Lazer vs işe yaramıyor mu
Lazere de gittim ama yine erkek gibi kıllar geliyor bu hafta yine gidicem lazere en son ramazan bayaramına 1 hafta kala gitmiştim lazere baya gelmiş ve erkek gibi kıllat gelmiş
Tedaviden sonra düzelir diye tahmin ediyorum
Bilmiyorum yaa umarım çok kötü bir his
Merhaba ben kadın doğum uzmanıyım geçmiş olsun epilasyon yaptır
Sağol teşekkürler yaptırdım aynı
Yok
Vajinal akıntı oluyor doktor bana adet düzenleyicisi verdi glycol provogayna ilacı bitirmeme 3 gün kaldı içinde şekerleme gibi beyaz ve kırmızı drajeler var küçük kırmızı drajeler yediğimdem beri ara sıra kırmızı lekenlenme oluyır bende bazen karın ağrısı filan
Cyclo-Progynova gibi adet düzenleyici ilaçlarda kutunun sonlarına doğru kullanılan farklı renk drajeler hormon içeriği nedeniyle ara kanama, lekelenme ve hafif kasık/karın ağrısı yapabiliyor. Özellikle kırmızı drajeler başladıktan sonra lekelenme olması bazı kişilerde görülebiliyor.
Ama şu durumlarda doktorla görüşmek önemli olur:
Kanama giderek artıyorsa
Şiddetli karın/kasık ağrısı varsa
Kötü kokulu, sarı-yeşil akıntı varsa
Ateş, yanma, kaşıntı eşlik ediyorsa
Gebelik ihtimali varsa
Büyük pıhtılı veya yoğun kırmızı kanama oluyorsa
Yav ne gebeliği yaşım 19 benim
Evet öyle
Lazere gittin mi
Gittim
Geçmedi mi
Geçmedi erkek gibi sakal çıkıyor
Erkekelik hormonum 136 çıkmış
O zaman normal pcos yapar düzensizlik ve ağrı çok yapar
Kasıklarımda biraz ağrı oluyor arada bir karın ağrısı filan ama doktorun yazdığı adet düzenleyici ilacın beltirileri de olabilir
Kadın doğuma da gittim regl olunca gel dedi ama o günden beri regl olmuyorum 3 ay olucak resmen
Hmm ilacı kullanıyor musun peki gizliden çık oradan konuşalım
Evet kullanıyorum zaten doktor ilacı bitiriribce gel dedi endokrin doktoru dedi yok sen çık gizliden
Soruyu beğeniyorum yazabilirsin
Göremedin mi yazmadın
Mesaj kutub kapalıydı mesaj atamadım
10 sn çık ben atayım mesaj nerden açacağım bilmiyorum normalde atılıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu durumun ne kadar yıpratıcı olduğunu çok iyi anlıyorum. PCOS'un getirdiği hormonal dalgalanmalar gerçekten zorlayıcı olabiliyor. 😔 Endokrin uzmanına gitmen ve tedaviye başlaman harika bir adım! Doktorunun verdiği ilaçları düzenli kullanmak ve onunla sürekli iletişimde kalmak bu süreçte çok önemli.
Bu tarz hormonal dengelemeler biraz zaman alabiliyor tatlım, sabırlı olmaya çalış. Ben de derslerimde stresi azaltmanın ve bedeni dengelemenin hormonal süreçlere iyi geldiğini görüyorum. Belki yoga ve nefes teknikleri, beslenmene dikkat etmek sana destek olabilir. Unutma, bu yolda yalnız değilsin, bir sürü kadın benzer şeyler yaşıyor. Var mı senin de uyguladığın rahatlatıcı bir yöntem? ✨