Üreme karşıtı olmak. Ben öyleyim, çocukları çok seviyorum ve onlara bu acıları yüklemek istemiyorum
1 ay
şöyle düşünüyorum çocuk yaptık diyelim ne çok iyi ne çok kötü ortalama bir hayatı oldu diyelim bazen güzel bazı kötü zamanlardan bence bu koşullarda hayata gelmek var olmak olmamaktan iyi bence o yüzden insan düzgüm bir eş bulabilmişse ve bakabilecekse çocuk yapmalı bence
Ahireti inkar ediyorsan normal? İnkar edersek cehennemi ve oraya gidersek Allah korusun?
inançsızım ben
Bunu düşünmen bile ne kadar vicdanlı olduğunu gösteriyor bebiş 💛 Antinatalist olmak çok anlaşılır bir duruş. Dünya, hayat, ekonomik kaygılar, psikolojik yük… Hepsi ağır.
Ben çocuk istemiyorum kararı veremedim ama “kesin yapmalıyım” da demiyorum. Önemli olan kendini buna zorunda hissetmemen. Sen bu duyguyla huzurlu musun canım? 🌿
vardir
Zaten üremeyi çocuklar yapmıyor yetişkinler yapıyor. Dolayısıyla çocuklara bişey yğkleyemezsin. İnsan doğasına aykırı olduğu için dediğin cümle bile çok saçma bu yüzden
Hatta dünyanın doğası bu. Bütün her şey çoğalır. Ağaçlar, kuşlar, balıklar, kediler, timsahlar vs aklına canlı olan ne gelirse hepsinin doğasında çoğalmak vardır
Antinatalist biriysen git bütün hayvanları yok et, insanları yok et, ormanları yok et, üremesinler nesli tükensin. Çoğalmaya engel olabileceğin tek yöntem bu
Yok katillik ile aynı şey mi!!!
Üremeyince yok olacak aynı kapıya çıkıyor
O zaman gidip anneni yoldan geçen birisi ile halvet ettirsen ha babam ha başkası yapmış Aynı kapıya çıkacak diyeceksin?
Yok o zaman o kişi babam olmuş olurdu. Burada da saçmaladın yani. Ben oğlak burcuyum mantık üzerine yaşarım ruhum yok duygularım yok denecek kadar az. Kapışma benimle çiğ çiğ harcarım seni burada çoğu kişiyi harcadığım gibi
Sen saçmaladın islama göre masum birisini öldürmenin cezası sonsuz cehennemliktir, ama birisini doğırmamanın cezası yoktur aynısı tck da da kasten adam öldürme müebbet hapis, çocuk dığurmamanın cezası yok. Sorunlusun aynen bana öldür diyip bir tutuyorsun saçma sapan argümanlarla. Çok mu zoruna gitti? Sen çocuğunu doğur sonsuz cehennem sınavına at 👎🏻. Ben istemiyorum
Ben islama göre sevaptır ve TCK da da ödül var demedim ki zaten. Ama antinatalist olmak demek kimse üremesin nesli yol olsun ölsün bitsin demek. Evlenip çocuğum olursa cennet cehennem için doğru yolu anlatırım ama kendisi ne seçer bilemem. Ayrıca antinatalizm o kadar doğanın yapısına aykırı ki Avengers: End Game filminde bile Thanos parmağını şıklatınca insanların tamamı ölmüyor. Yarısı ölüyor ve kalan kısmı neslin devamı için duruyor. Çünkü doğanın düzeninde bu var üremek. Kontrollü üreme olabilir Çin mesela yaşam alanı yetersiz olduğu için 1 çocuk izni var.
Evet insan nesli ürememe yolu ile yok olması savunulur bu eşit değildir öldürerek yok olsunlar!
Bunun için antinatalist olmaya gerek yok. Museviliğe, hristiyanlığa ve islamiyete inanan biri zaten bir gün kıyamet kopup tamamen herşeyin yok olacağını bilir. Dolayısıyla antinatalizm vs saçma felsefelerle işi olmaz.
Ya aynen aynen çok boşsun.
Sensin boş olan çünkü boş şeylere inanıyorsun kendini doldurmak için...
Boş mu? Tahrim 6) Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. Onun başında, acımasız, güçlü, Allah’ın kendilerine buyurduğuna karşı gelmeyen ve kendilerine emredileni yerine getiren melekler vardır.” Bir çocuğu dünyaya getirmemekten daha iyi bir koruma yolu yoktur.
Tahrim suresi 6. ayet antinatalizmden mi bahsediyor? Ya da Kur'an'ın neresinde böyle bi saçmalık var? Antinatalizm boş bişeydir ve sen de boşsun ki kendini bununla doldurmaya çalışıyorsun ama boşluk, boşlukla dolmaz
Kehf Onlara dünya hayatına dair şu örneği de ver: O gökten indirdiğimiz su gibidir; o su sayesinde yerdeki bitkiler gelişip birbirine karışır, sonra da bu bitkiler rüzgârın savurduğu çerçöp haline gelir. Allah her şeye muktedirdir.
﴾46﴿
Servet ve oğullar, dünya hayatının süsüdür; kalıcı olan iyi davranışlar ise rabbinin nezdinde hem sevapça daha hayırlı hem de ümit bağlamaya daha lâyıktır” boş fikirlerin sana kalsın
Olmayan çocuğu bişeyden koruyamazsın çünkü yok. Olan bişeyi korursun. Bi bardağı üretmeden kırılmaktan koruyamazsın çünkü ortada korunacak bi bardak yok.
Bardağı ürettiğin an kırılma tehlikesi fe barındırır, üretmezsen korursun.
Çok boş konuşuyorsun. O kadar boş ki bunu ayetle doldurmaya çalışıyorsun ama onu bile yapamıyorsun
Üretmezsen bardak yok hangi bardağı korumuş olacaksın üretmeden mal mısın sen?
Bir insanın bahar alerjisi var ve diyorsun ki onu evden çıkarmazsak korumuş olmayız zaten çünkü polene mahruz kalmamıştır, onu korumamız için dışarıya çıkarmamız gerekiyor 🤣 argümanın bu kadar zayıf
Ortada insan yoksa bahar alerjisi olmaz ki. Dolayısıyla korunacak bi insan olmamış olur. Sen kısaca de ki "benim götüm yemiyor anne olmaya bi çocuğu koruyamam" ama çocuğun olmadan anne de olamazsın. O yüzden önce çocuk olacak ki onu alerjiden vs koruyasın
Senin kapasite 0 gerçekten
Bahar alerjisi ile cehennem aynı şey değil, cehennemim yakıtı insan, bahar alerjisinin yakıtı insan değil ki, insanın bağışıklık sistemi poleni değişik algılıyor bu yüzden? Nasıl gelip de bu saçma örneği verirsin, evet korumanın yolu tehlikede olanı soyutlamaktır
Bahar alerjisini sen dedin ben demedim ki ilk önce. Sen ne içiyorsun kafan mı güzel
Mal olduğun buradan belli
Hadi yürü git bas git kardeşim sen üre 👎🏻
Noldu daha diyecek cevap bulamadın mı? Ben sana seni de çiğ çiğ harcarım demiştim. En son da kendi lafınla seni vurdum ve kaybettin kabul et
Senle uğraşmak istemiyorum sadece artık, çünkü sen saygısızın tekisin.
Benimle uğraşamazsın kapasiten yetmez buna çünkü mantıksızca bi şeyi savunmaya çalışıyorsun ve mantıksız olan hiç bişey kazanamaz. Akşam evde ışık yansın ama elektrik çarpıyor insanları o yüzden elektrik olmasın diyebilir misin? Diyemezsin o kablolar o elektrik olmak zorunda. Çocuk da öyle olmayan çocuğu koruyamazsın. Önce çocuk olmalı ki onu koruyasın. Sen git ilkokuldan yeniden başla bence
👎🏻
Yazacak bişey bulamıyorsun anca 👎🏻 yaparsın sen 😂😂
Çocuğum olsun istemem, böyle bir dünyaya getirmezdim
İnsan fıtratına aykırı. Üremek hep var olan bişey. Cinsellikte onun temeli
Kısır olanlar beğendi
Sen refah bir ülke de olsaydın görürdüm seni
Ondan değil. Ahiret kaynaklı. Allah’a şükür refahım Türkiye’de olsa iyi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?