Saçlarım hava almayınca rahat edemiyorum, uzun kıyafetler içinde rahat edemiyorum, yazın açık giyinmeyince hiç rahat edemiyorum
1 ay
Saçlarım hava almayınca rahat edemiyorum, uzun kıyafetler içinde rahat edemiyorum, yazın açık giyinmeyince hiç rahat edemiyorum
Giydiğim kıyafetlerin hava alan cinsten olması gerekiyor. Yoksa yanarsın tabi. Çok ya da az günah olmasına göre değerlendirmen hata. Yapamıyorsan kendini yavaş yavaş alıştırmak da belki bir seçenektir. Çünkü tesettüre girememek başka, şortla cropla dolaşmak başka.
Ben direkt giremiyorum kendimi güzel hissetmiyorum kapalı giyinince
Sence mesele güzel hissetmek mi yoksa Allah için bir emri yerine getirmek mi? Çünkü müminin güzelliği, takvadadır.
Benim için sıkıntı oluyor işte kapalı olunca herkesin kölesi olabiliyorum içime kapaniyorum özgür hissetmiyorum kendimi
Sözlerin bana bir tuhaf gelmeye başladı. Kapalı olunca herkesin kölesi olmakla kastettiğin nedir? İçine kapanmak niyedir? Özgür hissetmemek ne demektir?
Kapalı olunca insanlar bana çok karışıyor ben aile zoruyla kapanmıştım asla kendim olamıyorum kapalı olduğumda insanlar istediği gibi beni kullanabiliyor içine kapanık oluyorum kapalı olduğum için özgüven diye bişey kalmadı zaten bende çok şeyim nasıl desem ya işte herkesin her dediğine evet diyebiliyorum hayır diyemiyorum özgür hisettmiyorum çünkü rahatsız oluyorum esarpla rahat değilim kapalı kiyafetlerle rahat hareket etmek mümkün değil
Öyleyse kendine şunu kural koy: Örtüneceksen Allah rızası için örtün. Örtünmeyeceksen bunun günah olduğunu bil. Farz olduğu için gönlünün bir köşesinde hep kendini içten içe alıştırma, sevdirme çabası canlı kalsın. Çünkü belki bir gün hazır hisseder ve örtünürsün. Zaten örtünmenin Allah rızası için olduğu bilincini kendinde geliştirirsen nefsî olarak da zamanla bunu kabul etmen kolaylaşabilir inşallah.
Öte yandan açık giyinirken nasıl bir tarz benimsediğin önemli. İlk mesajımda yazdığım gibi fazla açık saçık olmak mı üsturuplu bir tarz benimsemek mi. Sonuçta insan nefsi bu. Açıldıkça açılmak isteyebilir.
Özgüvene ve herkesin her dediğini yapmaya gelince... Sen artık dünkü küçük kız değilsin. Örtülü de olsan açık da olsan kimin senden ne istediğine bir bak, ondan sonra evet ya da hayır de. Şu an psikolojik olarak örtünmeye hazır değilsen zaman içinde kendini kendince ufak ufak alıştır.
Bu arada şeytan senin Allah için örtünmeni de hiç istemez. Onu da aklının bir köşesinde tut.
Yavaş yavaş nefsine doğru çekiliyorsun başkası tarafından. Kendine dikkat et. Önce gönlünü, imanını güçlendir. İnşallah vakti gelince örtünürsün iyi niyetle. Ailenin baskısı ve şeytanın günahı güzel göstermesi arasında ezilmemen, takvalılardan olman dileğiyle. Allah'a emanet.
Nefsine cekiliyorsun derken anlamadım
Yani günahını haklı görmeye başlayacak noktaya çekiliyorsun. Allah seni yaratırken neyi murat etmiş olabilir sorusuna cevap ara biraz. İçten dışa doğru güçlendirmeye gayret et imanını. Namaz yoksa namaza başla. Nefsin sadece şeytanı duymasın, bazen sen de kendine İslam'ın güzelliklerini telkin et. Konuş kendinle.
Rahat edememen çok normal canım, bedenin sana sinyal veriyor 💛 Bu konu tamamen inançla senin arandaki özel mesele. Burada kimse fetva veremez. İçine sinmiyorsa mutlaka bir din görevlisine, güvendiğin bir hocaya, bilen birine danışmalısın. Vicdanınla Allah arasında dengeyi en iyi sen kurarsın.
Evet günahtır.
Allah razı olmaz di mi
günah evet açık giyinmek
Yani buna bizim yorum yapmamız doldu değil işte. Açık da olacaksan veya kapalı da olmaya niyetim var diyorsan karar senindir.
Ama korkuyorum ya Allah diğer dünyada bunu yapamadığım için ceza verirse kapanmadan ölürsem ne olacak
Kişinin kendi isteği günah değil bu nasıl istersen o
Nasıl
Yanlış yanlış bilgiler vermeyin lütfen. İslam'da tesettür farzdır.
Eh tabi.. Sonuçta inanan biri için bu farz. Yapmadığın zaman günah.. Çok mu az mı Allah bilir
Tesettürlü daha çok dikkat çekiyor
Dikkat çekmesi önemli değil rahat hissetmiyorum ben
İşte işin kıymetli kısmı da burası zorlanmana rağmen yaparsan kıymetli
Ben yapamıyorum İşte kendimi güzel hisettmiyorum
Başörtüsü güzel olmak için giyilmez ki Allah’ın emrine uymak için giyilir
Ama içime kapaniyorum ben kötü hissettiriyor Allah'ın emri olduğunu biliyorum
Kaç yaşındasın
20
Kaç yıldır başörtüsü takıyorsun
5. sinidtan beri
Buna rağmen alışamadın mı uzun süre olmuş
Aile zoruyla kapanmıştım
Ama artık o zamandan bu zamana çok vakit geçmiş çocukluktan genç kızlığa gelmişsin
Yapılacak bişey yok
Ben isterim ki başörtülü kal yarın mahşer günü sorun yaşama
Seni görmedim bilmiyorum ama eminim ki başörtülü halinle çok güzelsindir
Sizler istediğiniz gibi kadınlara bakın zaten
Nasıl olacak ya
Sen başörtülü olduğun zaman beğenilmediğini mi düşünüyorsun
Kendimi begenemiyorum ki beğenmiyorlarda zaten
Açık olsan da beğenmezler ki
Beğenmesinler napabilirim çare mi var
Boyun kaç kilon ne kadar
boş ver zaten beğenmezler
Kilolu musun