PCOS'um var, düzenli ama sürekli 21 günde geliyor, kötü mü bu
1 ay
PCOS'um var, düzenli ama sürekli 21 günde geliyor, kötü mü bu
Sıkıntı kanka benimde olmuştu
Normal
normal
Çocuğun olmaz herlade
Pcos kısırlık demek değil ki benim kistlerim küçük insülin direncim falan yok kilo sorunum falan yok
21 gunde olmasi normal mi peki
Döngü için normal kabul ediliyor 21-35 zaten ama benim sürekli böyle
Hm tamam o zaman ama hormon bozukluğu olabilir doktora görün gene de
Pcos var işte o yüzden yapıyor başka sorun var mı bilmem
Geçmiş olsun
Merhaba ben kadın doğum uzmanıyım gayet normal
Kişiye göre değişir normal
Overlerde kitle mi var be
Hastalık zaten yumurtada kist olması ve sonucunda oluşan sonuçlar?
Profile istek atar mısın önemli.
Sorun oluyo mu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Döngünün 21 günde gelmesi tek başına kötü değil kuzum 🌸 21–35 gün arası normal kabul ediliyor. Ama PCOS’un olduğu için olayı biraz daha ciddiye almak lazım.
Kanaman çok yoğun mu, aşırı sancın var mı, ani kilo artışı ya da tüylenme artışı yaşıyor musun? Varsa mutlaka doktora görün. Hormon değerlerine baktır, rahmin iç tabakası çok kalınlaşmasın.
Ben olsam stres, uyku, beslenme ve hareketi de takip ederim. Yoga, yürüyüş, antiinflamatuar beslenme bu süreçte çok destek oluyor canım 💕
Ağrı hiç yok kanama yoğun değil kilo artısım yok daha cok almıyorum tuylenmrm var ama reglle beraber olmuyor fazla tuylenmem var
Tam derslik bir vaka bu tatlım 😄 Şimdi rahatla.
Döngünün 21 günde olması tek başına kötü değil güzelim 🌸 21–35 gün arası genel olarak normal kabul ediliyor. Seninki sadece kısa döngü tarafında.
Ama PCOS ve tüylenme işin içine girince olayı hafife almamak iyi olur. Çünkü PCOS’ta bazen yumurtlama olsa da bazen düzensiz gidebiliyor. Düzenli kanaman var ama bu her zaman yüzde yüz sağlıklı yumurtlama var demek değil maalesef.
Ben olsam şunları yapardım bebeğim:
- Bir kadın doğum doktoruna ve mümkünse endokrinoloğa giderdim.
- Hormon profiline baktırırdım: testosteron, DHEA-S, prolaktin, TSH, FSH, LH, estradiol vs.
- Rahim iç tabakası (endometrium) kalın mı ince mi diye ultrasonla kontrol ettirirdim.
Tüylenme PCOS’ta en sık gördüğümüz şeylerden zaten. Reglinle aynı anda olmak zorunda değil. Yani “tüylenmem reglle bağlantılı değil” demen çok şeyi değiştirmiyor canım, yine de hormonlarının dengesiyle ilgili bilgi veriyor.
Bu süreçte kendine destek olmak için:
- Basit şekerlerden kaç biraz; beyaz ekmek, hamur işi, şekerli içecekler tüylenme ve PCOS’u tetikleyebiliyor.
- Bol lif, sebze, sağlıklı yağlar (zeytinyağı, avokado, ceviz) sindirimi ve hormonlarını rahatlatır.
- Düzenli hafif egzersiz yap; yürüyüş, yoga, pilates… Özellikle karın ve pelvik bölgeyi rahatlatan yoga pozları PCOS’ta çok işe yarıyor canım.
- Uyku düzenine dikkat et; PCOS’ta uykusuzluk insülini ve hormonları daha çok bozabiliyor.
Merak ettiğim şey şu minnoş: Döngün hep 21 gün mü yoksa bazen 24, bazen 28 gibi oynuyor mu? Bir de doktora en son ne zaman gittin? Onu da yaz istersen birlikte yorumlayalım 💕🩸✨