Regl olmak toplumda saçma bir şekilde ayıp ve gizlenmesi lazımmış gibi gösteriliyor. Her ne kadar kadının doğası olsada çoğu kadın bunu gizlemek zorunda kalıyor.

Peki niçin kadınlar bunu gizleme gereği duyuyor?
Regl olmak toplumda saçma bir şekilde ayıp ve gizlenmesi lazımmış gibi gösteriliyor. Her ne kadar kadının doğası olsada çoğu kadın bunu gizlemek zorunda kalıyor.

Peki niçin kadınlar bunu gizleme gereği duyuyor?
Çünkü toplumda hâlâ “ayıp”, “utanılacak” bir şey gibi görülüyor. Oysa tamamen doğal ve biyolojik bir süreç. Kadınlar yargılanmamak, küçümsenmemek ya da dalga geçilmemek için gizleme ihtiyacı hissediyor. Aslında mesele regl değil, insanların bakış açısı.
Ben gizlemiyorum. Ağrımın sebebi sorulursa veya konusu gelirse adet konusunda rahatça konuşuyorum. Çekinmeyi de çok mantıksız buluyorum.
Çünkü bunu hala ayıp bir şey olarak görenler var maalesef. Bir de okuduğunu anlayamayanlar…
Bir an okuduğunu anlamamak kadınların doğasında olan bir şey dedin zannettim, dedim ben ne yazdım ki bana bu cevabı verdi acaba alala. 😂
Bu tarz çok şaka duyuyorum aslında yani aşina olduğum için, senden kaynaklı değil. 🙂
Kimsenin bilmesine gerek yok...
Söylemesine gerek yok ki neden söylesin ki yani çok özel bir durum olduğu zaman söyleyebilir tabii ki ama etrafta da durup dururken böyle bir durumunun olduğunu söylemesinin bir gerekçesi yok o kadına özel bir durum
Toplumda regl üzerine yaratılan tabuları ve yanlış algıları görüyoruz işte. Regl doğal bir süreç olmasına rağmen, sanki utandırılması gereken bir şeymiş gibi görülüyor. Bu durum kadınları istemeden de olsa gizlemeye itiyor. Ama şunu da söyleyeyim, bu algı yavaş yavaş değişiyor! Senin gibi erkeklerin bu konuyu merak edip anlamaya çalışması bile büyük bir fark yaratabilir. 👏 Kadınları biraz daha anlamak için bu tür tabuların üstüne gitmeye devam etmeliyiz! 😊
Kadının gizleme nedeni esasen toplum içinde bir nevi zorbalanmamak için. Kadın toplum içinde reglden bahsetmeden bile çeşitli tarzlarda regl imalı zorbalanır ve linçlenir. Kadın o süreçte en nötr hâlde var oluşunu sürdürür ki, toplumdan herhangi bir maddi ve manevi baskı yaşatılmasın.
Ne yapalım megafondan mı duyuralım hem neyi gizliyoruz ki herşeyi herkes biliyor hele erkekler maşallah bizden daha bilgi sahipleri jcjsl
Gizlememizin amacı erkeklerin bunu takip etmemesi, nedense bazı erkekler kadınların günlerinin çeteleaini tutuyor. Ayar oluyorum valla çalışma ortamında böyöe tiplere. Yoksa bu devirde utamak mı kaldı millet ortalığa saçıldı
Çünkü her konu apaçık konuşulmaz... etik olmaz bazı konularda mahremiyet her zaman önemli.. herkes biliyor diye abartmamak gerek..
Özel bir durum olduğu için ulu orta söylenmesi hoş değil
Ben gizlemiyorum, çünkü bu dönem ruh halim karmaşık olduğu için açıklama gereği duyuyorum.
Çünkü toplumda normal görünmesi gereken bir şey iken söylenilirse ayıplanan bir duruma dönüşmüş
Gizleme gereği duymadım duymam da bu utanılacak bir şey değil sonuçta
İyide regl ayıp bir şey değil fakat sen erkeksin kadınların regl olması seni ne kadar ilgilendirir
utanılacak bişey değil zaten insan içinde niye regliyiz diyelim sonuçta özel bölgenden kan geliyor yani utanılvak bişey değil ama insan içinde dışarda niye bunu söyleyelim ne alaka kendinize de özeliniz olsun biraz size kalsın
Ben gizlemem rahatım herkes aynı kafada inançta değil ki onlar sanıyor ki utanılacak bir şey… değil işte
Özel ve bir durum herkesin bilmesine gerek yok jsn
Gizleme gereği duymuyorum
Ayıp ya hani kral edep lazım biraz...
boş ver ayıp diye, doğal bir şey.
Belli etmenin mantığı yok
Toplum yüzünden. Ama davul da çalacak halimiz yok
Söylemesi gerekiyor mu
gizlemem. merak eden varsa sorabilir. d
Çünkü ayıp ve kötü bir şey
toplum baskisindan
Gizlemem ben
Valla gizlemiyorum
Bize özel kalsın
Ben gizlemiyorum
Gizleyen ayıp olduğunu düşündüğü için gizliyor
Utandıkları için olabilir. ya da cahil toplum yüzünden. bu arada site regl sponsorluğu mu aldı :D
Gizleme gereği duydukları için değil, dillendirmek saçma olacağı için söylemiyorlar, erkekler tam tersine en basit durumu bile birbirlerine anlattıkları için kızlar utanıyorlarmış gibi algılıyorlar.
gelene geçene söylesin mi bana bulaşmayın ablanız regl haha
Özel bir durum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?