Banyodan kizimin hijyen ürünlerini misafirlerimiz için kaldırmam yanlış mıydı?

20 yasinda üniversitede okuyan bir kizim var ve haftada bir gün part-time çalışıyor. Evimiz üç katlı ve en üst kat tamamen ona ait. Orada kendi odası, giyinme odası, çalışma alanı ve kendi banyosu var. Biz normalde üst kata çıkmayız ve oda orayı kendi düzeninde temiz tutar.

Eşim tarafından misafirlerimiz (bir anne, baba ve 4 ve 9 yaşlarında iki çocuk) iki haftalığına bizde kalıyor. Onlara, kızımın katındaki misafir odasını verdik. Kızım sınav dönemi yaklaşınca, bu durumun çalışma düzenini bozduğunu ve rahat çalışamadığını söyledi. Ben de bizim kültürümüzde genç yetişkinlerin misafir ağırlamada yardımcı olması beklendiğini, o yüzden biraz destek vermesi gerektiğini söyledim. Kızım ise zaten kendi alanını temizlediğini, kendi yemeğini yaptığını ve arada ev işlerine yardım ettiğini, bu dönemde ise sınav yüzünden çok yoğun olduğunu söyledi.

Son birkaç gündür kütüphane, okul ve iş yüzünden neredeyse hiç evde değildi. Gece 1de eve gelip 5e yine kütüphaneye gittiği günler var. Misafirlerden kadin bana kızımın banyosunda ped ve tamponlarının açık şekilde durduğunu, eşi de o banyoyu kullandığı için bunun kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. Ayrıca genç bir kızın tampon kullanması pek normal karşılanmıyormuş.

Kızım evde olmadığı ve o an regl döneminde olmadığı için, ben de bu ürünleri banyodan alıp giyinme odasındaki dolabına koydum. Kızım eve geldiğinde nerede olduklarını sordu. Ben de misafirler rahatsız olmasın diye kaldırdığımı ve bir süre dolapta durmasının iyi olacağını söyledim.

Kızım ise bunun kendi banyosu olduğunu, hijyen ürünlerinin gayet normal ve utanılacak bir şey olmadığını, evde olmasa bile o alanın ona ait olduğunu ve onların onun alanında misafir oldugunu söyledi. Ayrıca habersiz şekilde eşyalarına müdahale ettiğim için rahatsız olduğunu belirtti. Şu an bana karşı mesafeli davranıyor.

Ben mi haksızım, misafirler rahatsız olmasın diye kızımın hijyen ürünlerini banyosundan almam yanlış mıydı?

Banyodan kizimin hijyen ürünlerini misafirlerimiz için kaldırmam yanlış mıydı?