Atlet, iç çamaşırlar bunların ıslanması ekstra bir iş yükü ve zahmet değil mi? Üstelik her seferinde? Ve gerçekten uygulanması gerekiyor mu?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Atlet, iç çamaşırlar bunların ıslanması ekstra bir iş yükü ve zahmet değil mi? Üstelik her seferinde? Ve gerçekten uygulanması gerekiyor mu?
Teşekkürler
Kim uyduruyor bunları ya? Üstünde giysi varken banyo mu yapılır? Kurulanmak için onları çıkarmayacak mısın? Onlar üzerindeyken vücudun nasıl temizlenecek? Her banyodan sonra bir de ıslanan iç çamaşırlarını kurutmakla mı uğraşacaksın? Biraz sorgulama beceriniz olsun, kendine din alimi diyen sakallı sarıklı soytarıların dediklerine bu kadar da itibar etmeyin. O soytarılar sayesinde dini hassasiyetlerinizi kullanarak yıllardır sizi koyun gibi güdüyorlar. O soytarıların bu dediğini ciddiye alan, aynı soytarı "filan partiye oy vermek sevap" deyince onu da ciddiye alıyor... Cahil kitle işte...
Manevi sebebini hatırlamıyorum ama bir de şundan dolayı, köy evlerinde banyo içerde olur kapı arkalarında veya kendi evinde düşün, birisini gelip seni çırılçıplak görmesin diye iç çamaşırlarınız ile yıkanın derler veya kollarını açtığın zaman ellerin duvara değiyorsa banyo küçük olduğu için iç çamaşırsız yıkanabilirsin diye okumuştum
Simdi banyolar büyük 1-2 metrekare banyo mu var :)
Yani, ya bildiğin gibi banyo yapmaya devam et bence
Bence o zamana göre bir uygulamaydı gerçi görünmeyen varlıklar görüyor deniliyor ama besmele ile girsek bir şey olmaz netice de artık herkesin evinde duşa kabin var
Yani. Duşakabin de var aslında aynen👍🙏
o varlıklar için duşakabinin önemi yok :)
@scorpion026 o yüzden besmele dedim ya
içeri girmeden çekilmeli tabi sen duşa kabin deyince dedim
Dinle ilgili kısımda son sözü her zaman güvendiğin bir din âlimi söyler ama genel kabul şöyle 😉
Banyo yaparken iç çamaşırla yıkanmak dinen zorunlu değil. Esas mesele avret mahremiyetine dikkat etmek ve başkalarının görmediği mahrem bir alanda yıkanmak. Yani yalnızsan, kapalı bir banyoda çıplak yıkanmanda dinen bir sakınca olmadığı görüşü yaygın ✅
Her seferinde atlet, iç çamaşırı ıslatmak hem zahmet hem hijyen açısından da mantıklı durmuyor. Bu yüzden ankette net cevabım: Hayır. 💧🧼
Teşekkürler, cevap için🙏
Cevap
12Cevap
banyonun büyüklüğüne göre değişiyor bu her iki yandanda ellerin rahatca aciliyor iki duvara degiyorsa ic çamaşırla dus alman gerekiyor
Şimdi küçük banyo mu var zaten şehirlerde. Banyolar rahat. Yani giyinik yıkanmak gerekiyor anlamına geliyor direkt bu.
Dinen doğruysa uygulamak gerekiyordur zaten. Aksini savunmuyorum @gayedark
3 tane çamaşır ıslanıyor. Sorun olmuyor mu. Makineye atıp her seferinde her seferinde yıkıyor musunuz. Zahmetli olsa da uygulamaya çalışırım tabi.
diğer varlıklar görmesin diye avret yerlerinin kapatılarak yıkanmasını bende çok duydum. çok bi iş yükü yok. altındaki ufacık bi külot sonucta bikiniyle denizede giriyorsun :)
👍 evet haklısın. üst de kapanmalı ama
Bizim siz gibi değil :)
valla varlıkların üstünüze baktıgını bakmadıgını bilemem :)
Varlıklar bakıyor mu o da önemli :)
erkeğe kim baksın bakan size bakar :D
Evet bende duydum ama gunahlik bir durum değil sanırım daha çok uygunluk açısından mekruh diye hatirliyom sanki
Mekruhsa da yapmak gerekiyor aslında.
Ee yapmiyormusun zaten
Hyr
Gunah sayılmıyor
O erkek için diye biliyorum kadınlarla ilgili bilgim yok
Bi erkeğe 4 kadın hakkı tanıyan dinmi diyormuş bunu
Eskiden biri gelir görür diyeymiş o mahremiyet için yani
Kim uyduruyor bunları tövbe
İnanmayın böyle sahtekar hocalara
Dinin de bokuunu çıkardılar
😅tövbe de :)
Akıl var mantık var yaw. Şöyle saçma sapan şeyleri dine dayatan hocaları bir güzel yatırıp silkmek lazım. Kodumun sözde alimleri
Bu saçma şeyleri nereden duyuyorsunuz?
Ne alaka ya
Hangi din o?
bos sey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?