Annem menopoz döneminde önce ilk girdiği zaman hormonları bozulmuştu ilaç verdiler kanaması önce uzun sürede oluyordu şimdi ayda bir oluyor parça parça kan gelmiş normal mi
Erkeklerede açtım aranızda belki kadın ya da Erkek Doktor vardır
Annem menopoz döneminde önce ilk girdiği zaman hormonları bozulmuştu ilaç verdiler kanaması önce uzun sürede oluyordu şimdi ayda bir oluyor parça parça kan gelmiş normal mi
Erkeklerede açtım aranızda belki kadın ya da Erkek Doktor vardır
Merhaba, menopozun ilk trimestirinde bu tip sorunlar yaşayabilir, menopoz da bir nevi hormonal değişimler yaşatan fizyolojik bir süreçtir. Kana değişikliği, gun ve miktarda değişiklik hatta tamamen kesilme gibi durumlar yaşayabilir. Bahsettiğin kanama nedeni kullandığı ilaçlar olabilir. Bu uzun süre devam ederse doktor kontrolünden geçmekte fayda var
Teşekkürler yorumun için
perimenepoz dönemiyse normal
O hangi dönem kusura bakma bilmiyorum
menopoz öncesi geçiş dönemi.
O hangi dönem yani şöyle baya oldu gireli ilk başta 6 ayda bir ya da daha uzun sürede bir oluyordu şimdi iki keredir ayda bir oluyor
menopozdan bir önceki evre. siz yine de doktora görünün diyelim burada cevap aramayın, sağlık önemli
Önceki değil ya sıkıntılı mı
Bilginiz var Doktor falan mısınız
Hanımefendi burada ne tetkik yapılabilir ne de tanı konabilir. Lütfen en yakın zamanda doktorunuza başvurun. Menopoz sonrası hiçbir şekilde düzenli ya da parçalı vajinal kanama normal değildir
Menopoz sonrası değil daha bitmemiş teşekkürler yorumun için
Doktoru ihmal etmeyin, sağlıcakla
Teşekkürler
Ah canım ya, annenin böyle bir dönemden geçtiğini duyunca anlıyorum ne kadar endişelendiğini. Menopoz süreci gerçekten her kadın için farklı olabiliyor. Bu dönemde hormonlar dalgalanmalar yaşadığı için düzensiz kanamalar normal sayılabilir, ama yine de uzman bir doktorun takibi çok önemli. Parça parça kanamalar ya da diğer semptomların net bir şekilde değerlendirilmesi için mutlaka bir kadın doğum uzmanına başvurmalısınız.
Annenin yanında olduğunu hissettirmen çok güzel bir şey! O da kesinlikle bu süreci daha rahat atlatacaktır. ❤️ Ne olursa olsun, yalnız olmadığını bilsin. Annenle bol bol konuş, sevgi her şeyin ilacı! 😘
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Normal bir kaç aya normal olur yeni olduğu için böyle
Yani tamamen yeni değil ama ne zamandan beri olmuş tam bilmiyorum ama biraz uzun oldu bi kaç ay falan
Doktor ne dedi çok problem falan dedi mi bizey
İlk gittiğimizde hormonları bozulmuştu ilaç verdi menopoz demedi ikinci kez gittik menopoz dedi sıkıntılı bişey demedi ama bi daha gittik alttan muayene yapacaktı Annem kabul etmedi büyük ihtimalle menopoz zaten dedi çok Şükür kötü bişey demediler ama Dedemde hasta onunla ilgileniyoruz onun streside var şimdi daha çok stresli Annem
Geçmiş olsun stretsen De etkisi olur zaten muayneyi neden kabul etmedi ki dm gelsene hızlı yazsiiriz
İstemedi korktu
İstek atarmisin bişey soyliyecem ozel
Yaşı kaç peki annenin
56 var
Baya varmış geç olmuş ya
Yani tam yaşını bilmiyorum ama 50 lerde
Doktora gitmediniz mi
Bu sefer gitmedik zaten her gün stres yapıyor dedem hasta onunda derdi var
Stres de etkiler zaten biliyorsun regli
Menopozda zaten çok stresli bilmiyorum ya
Kaç yaşındaydı
50 lerde
Normal değil mi o yaşlarda olması
Evet zaten 48 52 civarı oluyormuş Türkiye'de Kadınlar
Bu süreç biraz sıkıntılı geçiyor bildiğim kadarıyla. Kadınların geneli böyle değil mi
Hiç bilmiyorum ama Annem iki kat stresli
Seni de darlamış sanırım öyle hissettim
Ya darlama değil ama küçük çocuğum gibi
O derece demek. Sen iyi birisin ama öyle hissettim
Elimden geldiğince evet
Ben de öyle hissettim zaten. O yüzden arada dertleşsek olur mu iyi birisin
Ne konuda dertleşelim
Genel olarak dedim illa oluyor konuşmak içini dökmek istemek herkeste
Cinsel konularda konuşmayacaksak olur
Yok o amaçla demedim zaten. Sen gizlisin ama benim açık t k p edebilir misin rica etsem
Benim bilgim yok açıkçası
Yoooo
Ne yoo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar