Erkeklerin kadınların hormonal değişiklikleriyle ilgili eğitilmesi gerekmiyor mu?

Biz kadınlar eğitiliyoruz bence medya tarafından vs. Mesela iktidarsızlık sorununun ileri yaşlardaki erkeklerde normal olduğu, hormonal olduğu vs. öğretiliyor. Ama örneğin bir kadında hamilelikten sonra birdenbire hormonların değişip sakal çıkmaya başlayabilir. Bununla ilgili bir program izledim TLC'de ve kadının kocası dalga geçiyordu. Çünkü adama herhangi bir başa çıkma yöntemi öğretilmemiş. Hayatındaki zorluklarla da dalga geçerek mücadele ediyorsa, örneğin çocukken kendisinden zeki ve çalışkan bir çocukla dalga geçerek kendi eksikliklerini kapatmaya çalışmışsa, şimdi de karısının durumuyla başa çıkamayıp dalga geçiyordu... Daha etkili başa çıkma yöntemleri öğretilmesi gerekmiyor mu erkeklere? Ne düşünüyorsunuz?

Güncellemeler
1 yıl
Erkeklerin eğitiminde sadece kadınların, annelerin sorumlu olduğu görüşünüze katılmıyorum. Eğitim toplumsal bir görev ve kendini eğitmek herkesin kendi görevi. Bir insan 30 yaşına gelip de dalga geçmekten başka bir başa çıkma yöntemi geliştirememişse, farkındalığı düşük ve farkındalık sahibi olmakla ilgili bir çabası da yoksa sadece annesi suçlanamaz. Çocukken iyi bir eğitim alamamış olsa bile artık yetişkin olduktan sonra tamamen kendi sorumluluğunda olduğunu düşünüyorum. Hepimiz için bu böyle.
Erkeklerin kadınların hormonal değişiklikleriyle ilgili eğitilmesi gerekmiyor mu?