AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Neden edepsizlik olsun. Bizim seçimimiz değil regl olmak.
Niye edepsizlik olsun regl olmuşsun belki ağrın var belki kalkamıyorsun güzellik ile söyle Annene babana iletsin bence ayrıca altta regl olunca oruç tutulur diyen kişi iyi değil galiba
Direkt adet olduğunu söyle ve kalkma ben babama diyorum ben reglim diye. Ve sahuru da hep babam hazırlar bazen annem bile kalkmaz
Baban ne der
Tamam kızım der ne diyecek bunlar tabu olmamalı gayet normal şeyler
Doğru. Var mı şu an
Evlenene kadar bende böyle bir ailede bu şekilde yetiştim.. bu durumları yaşadım yani, kalkardım sahura
Sonra noldu
Ne noldu? Evlendikten sonra eşime sonuçta özel durumlarımı söylüyorum yani oruçlu gibi davranmak zorunda kalmıyorum
Evet doğru. Ne kadar oldu evleneli
benzer aile yapılarına sahibiz kalkma feminislikten değil ama eşitsizlik. erkeklerin böyle bi durumu olsa asla kalkmazlar. vücudunda bi döngü var bunu herkes biliyo o kadar normal bi durum ki bu sene garip gelir seneye normal
Ne alaka ya tutmayacak olan niye kalkıyor bizde öyle bir şey yok
Sahura kalkmazsın ailende anlayışlı olup görmezden gelip seni utandırmamalı
Ya iste hosgoru dini diyolar bi de :d zorbalik dini sadece.
Ailesinin yaptığıyla dinin ne alakası var
Heee hic alakasi yok tabi🤣
Sen önce dinini öğren ve ne anlatılıyor ne ne yapılması gerekiyor öğren kulaktan duyma boş sözlerle burada yazıp çizme
Benim dinim diil, araplarin dini abisi. Su yazdigin bile zorbalik farkinda degilsin. Bana zorbalik yapana saygi gostermem. Uza.
Zorbalık yaptığım bir şey yok sadece oku dinini öğren dedim çocuk çocuk olduğun her halinden belli.
Arapların dini dediğin din tüm insanlar için İslam dini Müslüman olmayı emredilmiş
Neden edepsizlik olsun ki.. Gayet normal bir durum..
Oruç tutmak zorunlu bir şey değil zaten normalde tutmasan bile bir şey demeye hakkı yok babanın
Reglken oruç tutulur zaten. Tutmamak gerektiği hiç bi yerde yazmaz.
Nasıl tutuluyor anlamadım bildiğim kadarıyla oruçluyken vücudun içine bir şey girmez ve aynı şekilde çıkmaz bu orucu bozuyor
Tutulmaz tabi ki şaka mısın
İslamda bir şeyin yapılması veya yapılmamasını belirleyen kaynak nedir? Kuranı kerim. Bana hangi ayette regl olan kadının oruç tutamayacağının yazdığını söyler misiniz?
Âdet gören veya lohusa (nifas) olan bir kadın, bu hallere ait günler içinde terk edeceği farz namazları kaza etmez. Zira namazlar her gün tekrarlandığı için dinde bir kolaylık olmuştur. Fakat o hallerde terk edeceği ramazan oruçlarını sonradan kaza eder. Zira, bu, her zaman olmadığı gibi, çok uzun bir müddet de değildir.
Oruçla ilgili ayet:
Size farz kılınan oruç, اَيَّاماً مَعْدُودَاتٍ sayılı günlerdedir.
Kardeşim adetliyken oruç tutulmaz ama kazalarını tutmak zorundasın, namazın ise kazası yapılmaz
Adet haliyle ilgili yazdığınız ayet mi? Ben Kuran’da nerde yazıyor diye sormuştum. Bununla ilgili sahih hadis bile yoktur doğru düzgün. Sadece Hz. Aysenin aktardığı bir söz kaynak gösterilmektedir.
Oruçla ilgili ayet yazmanız gereksiz olmuş çünkü buradaki tartışma orucun olup olmadığıyla ilgili degil. Elbette oruç Kuranda belirtilen farz bir ibadettir. Bu konuda muhalif olmak mümkün degildir.
Senin sorduğun oruç tutulur mu, hayır tutulmaz bunu kime sorarsan sor illa her şey Kuran'da olacak diye bişey yok
Mekruhtur, anlar misiniz 🙂
Kuran (Allah’ın kuralları!!) dışında kim nasıl belirleyebiliyor neyin yapılması neyin yapılmaması gerektiğini?
Siz nasıl istiyorsanız öyle yapın. İyi aksamlar!
Mekruh dedim orada, iradeye kalmış
İyi akşamlar
Önce tutulmaz diyordunuz şimdi mekruh diyorsunuz 😄
İkisi de değil normal tutmak gerekir. Orucu sadece hasta olalar ve yolculuk yapanlar tutmayabilir o da verilen bir ruhsattır kişi isterse ve dayanabilirse hastalıkta ve yolculukta da tutabilir
Yani tutulması istenmiyor bugüne kadar tutan da görmedim, siz kendiniz bilirsiniz 😊
Öyle davranmak daha kötü normal rutin şeyleri yapın
Ben kalkmıyorum midem kötü ya da başım ağrıyo diyorum tabii anlamıştır babam ama olsun
Ailen çok sinir bozucu, anlayışsız ve baskıcı ben okurken bunaldım yemin ederim. Ağırlığını koy biraz, zaten reglli birinin orucu kabul olmaz sahura kalksan nolacak kalkmasan nolacak
Haksızsın. Bananın senin regl olduğunu bilmesi bile sizi ailecek günaha sokar.
Evet bak benim gibi düşünen biri daha
Bende aynı durumdayım dün gece ne yaptılarsa kalkmadim pişman da değilim
Bende regl olunca kimseye söylemiyorum sahura kalkıp oruç tutuyormuş gibi yapıyorum
Ayıp değil tabi ki ekstra muhafazakar dedem anneannem bile böyle şeylere takılmazdı. Ayrıca oruc tutmak zorunda mısın saygıdan kalkmak garip geldi
Ayıp bişey değil kalkmaman ben babanın abarttığını düşünüyorum
Niye edepsizlik olsun aynı evin içindesiniz fark edebilir. Babanın buna bu kadar takılması sahura kalksın demesi çok saçma niyet etmeyeceğin oruca niye kalkasın.
Ben de kalkıyorum ki kalktım yani
Benim Ailrm çok cahil özellikle babam bu tür şeyleri ayip bulur sanki ne ayıp yani varsa
cok uzucu gercekten evden kurtulmaya bak asla ayip degil sen de biliyorsun
Tutmayacaksan neden kalkiyorsun hayatımda ilk defa duydum
Annen yedi yattı desin cok mu zor bunu söylemesi rahatsızsın sende anlayışlı olsunlar
selam tek değilsin benim ailemde öyle ama oruç gibi davranman iyi değil
Ayip felan degil dogal bi donguyu yasiyorsun bunda utanilacak bi durum soz konusu degil
Kadın olmak birde müslüman olmak çok zor. .
Yani yiyip yatacağım de ye yat. O zamn sahura da gerek kalmaz sanki.
regl olmak çok normal bir şey, babanın bunu bilmesi de çok normal edeple hiçbir alakası yok bence
Yooo Allahın bi vergisi neden utanıyorsun kalkamak istemiyorum dersin biter
Erkekler Ne Diyor
Edeben oruca kalkmak nedir ya? Bu rahatsızlık vermekten başka bir şey değil
Değil normal bir şey sonuçta ananda oluyor bunu.
Sahura kalkmanı söylemeleri saçmalık
Biyolojik bir döngü ne olmuş yani
Hayır edepsizlik değil
Keçmiş olsun. Canın yanıyomu? Kıyamam ya sana
Tutmayacaksan kalkmanında bir anlamı yokki
Annene söyle bence, utanacak bir durum yok
Ayıp olan bişey yok ya rahat ol gayet doğal
Buda nasil anlayissizliksa
Nerelisin kanka
Ne saçma kalkmana ne gerek var ki
Tek kadın senle annen misiniz
Regl ken oruç tutulmaz ki