Evet biraz erken ama doktor olabilir dedi ilaç ile durdurmayalim ergenliği dedi ama şimdi de abdesti almıyor vs napacaz bilmiyorum bende konussam mi aramız iyi baba kız dinler belkide
Evet olmuyor gerçekten aksam geliyor genelde evde de iş olunca yüzeysel konuşuyor kızımla konuşmak için konuşma oluyor oda tamam diyor geçiyor ama kendi dediğini yapıyor çok bir şey ogretemiyor haftasonu bile arada ise gidiyor akşamda yorgunum diyince iş başa düşüyor maalesef
Aynen maalesef az önceki göğüs ağrısı dediğim adet öncesi olan değil normal günde ağrı oluyor demişti acaba gelişim nedeniyle mi diye sormak istedim yanlış anlattım yani
Ana Sayfa > Özel Günler & Hijyen > Anketler > Merhaba herkese kızım ergenlik dönemine girdi fakat yaşı küçük olduğu için gusül abdesti almıyor alması lazım mı yoksa gerek yokmu?
Kızlar Ne Diyor
Almalı tabi ki küçük olsa da ergenliğe girmiş sonuçta.
Bir ay oldu regl olalı ama eşimi dinlemiyor arkadaş olarak görüyor gerekli ama değil mi daha 11.5 yaşında ama kızım
Regl olduysa gusül almak zorunda ve bir ay geçmiş o şekilde gezmesi hiç doğru değil
Anladım ben dedim yaşı küçük belki gerek olmayabilir 11.5 daha eşimi de dinlemiyor acaba benimde konuşmam gerek mi sizce
Annesini dinlemiyorsa kpnuşmalısınız büyük ihtimalle nasıl yapacagını da bilmiyordur annesi ögretmeli
Bilmiyor tabi eşim çok arkadaş gibi oldu yüz buldu biraz hiç oralı olmuyor ben konuşcam günah değil mi bu
Güsul almaması günah tabi ki
Peki teşekkürler bende bir konuşayım bu konuda olmadı
11 yaşındaki velet sil bu siteyi ve ailene sor ne yapman gerektiğini
Erkekler Ne Diyor
Çocuklarınızı birey olarak yetiştirin. Kendi kararlarını kendileri versin.
Ergenlige giripte regl. oluyorsa almali
Evet bir ay oldu regl olalı ama yaş küçük sonuçta eşim konuşmuş dinlememiş onuda almalı değil mi
Evet gusül almali eşiniz ogretsin ona kaç yaşındaki küçük 12 13 felandir yinede
11.5 yaşında henüz kızım 12 ye az kaldı bilmiyor hiç
Biraz erken olmuş olabilir
Evet biraz erken ama doktor olabilir dedi ilaç ile durdurmayalim ergenliği dedi ama şimdi de abdesti almıyor vs napacaz bilmiyorum bende konussam mi aramız iyi baba kız dinler belkide
Sende konuş kizin sonucta dinler tabiki
Aynen öyle deneyecem artık bakalım inşallah dinler
Dinler eminin
İnşallah temizliğin öneminden biraz bahsederim o şekilde konuşuruz artık
Aynen anlatin dinler sizi
Peki teşekkürler
Rica ederim
Birde son olarak ayıptır söylemesi göğüslerinde ağrı oluyormuş normal mi bu durum da ergenlik sebebi ile midir sizce
Ee yani goguslerde ağrı olması normal regl doneminde kkadinlarin gogusleri sertlesir agri yapar eşiniz bilmesi lazim bunlari
Eşim dünyadan bir haber sağolsun kendisi de çalıştığı için kızımda onu arkadaş gibi gördüğü için bunlar oluyor zaten
Anladim cokta vakti olmuyo sanirim yorgunluk hâliyle
Evet olmuyor gerçekten aksam geliyor genelde evde de iş olunca yüzeysel konuşuyor kızımla konuşmak için konuşma oluyor oda tamam diyor geçiyor ama kendi dediğini yapıyor çok bir şey ogretemiyor haftasonu bile arada ise gidiyor akşamda yorgunum diyince iş başa düşüyor maalesef
Çokta umursamiyor yani deseneze o zaman iş başa düştü artik siz konuşun
Aynen maalesef az önceki göğüs ağrısı dediğim adet öncesi olan değil normal günde ağrı oluyor demişti acaba gelişim nedeniyle mi diye sormak istedim yanlış anlattım yani
Kısaca eşimde haklı da bende hakliyim çocuk büyütmek Zor vallahi
maalesef öyle buyuturken zorluk her insan gibi sizde zorlanicaksiniz
Aynen öyle yapacam artık yapacak bir şey yok bu günlerde geçer elbet
Elbet geçer şu an tam ergenlik donemi biraz hassas olur guzel bir dille anlat bence
Evet bende ondan korkuyorum yanlış bir şey dememek üzmemek çünkü kızım o benim utansın üzülsün istemem ama doğruyu yanlışı bilsin isterim
En iyisi aslında annesinin konuşması ama iste dediginiz gibi size düşüyor
Maalesef bana düşüyor
alması lazım tabi
Ama bir aydır almıyor yaşı küçük gerekli mi peki eşimi dinlemiyor ben konuşsam mı acaba
konuş tabi
Utanıyor herhalde ondan mı almıyor acaba bir aydır o şekilde günah değil mi bu durum
kimden ne utanıyor
Yaşı küçük olduğu için ergenlik dönemi zorlu olabiliyor ama bahane değil buda
Boy abdesti almakla zorluğun alakası yok
ama elbette ağrıları oluyordur zor geçer
Evet haklısın ağrısı oluyor tabi yaşı küçük zor geçiyor ama bir yerde günah almaması ben konuşucam olmadı
Bu konularda annesi konuşması lazım
2 kere denedi eşim ama biraz yüz verdiği için önceden arkadaş gibi görüyor kayle almıyor çok sorun orada neyse artık
arkadaş gibi konuşsun o halde beraber girsin banyoya gusül öğretsin
Haklısınız o şekilde olabilir teşekkür ederim fikir için
rica ederim