Arkadaşlar selam, hijyene çok önem vermeme rağmen nasıl oldu bilmiyorum ama sanırım mantara yakalandım. Peynirimsi akıntılar ve bazen de kötü bir koku…
ba ki re değilim doktora da gitmek istemiyorum araştırdığıma göre fitil tedavisi olabiliyormuş galiba çok bilgim yok. Lütfen bilginiz varsa yardımcı olun kurtulmak istiyorum şu durumdan..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Doktora gitmeden arastirdimla olmaz muayene olman lazım
Çok çekiniyorum
Mecbursun başka bir sorunun da olabilir kötü koku ağır iltihap belirtisi ama nerede bilemezskn yumurtalık mi rahiminde yara mi var her şey olabilir
Daha bir korktum şimdi
Korkma benim de yakın zamanda başıma geldi baya korktum gerçi hala korkuyorum da neyse
Geçti mii
Benim daha farklı şekilde oldu kan verdim sonuç bekliyorum. Ama gitmen gerekiyor ben son birkaç senedir çok bu konulardan ötürü hastanelerdeyim
İnşallah bir şeyin yoktur
Bana yazsrmisin bennde bişey danismam istiyorum sana
Puanım düşük olduğu için yazamıyorum
Bende yazamıyorum. Benim pcos vardı birkaç senedir polikistik over. Sonra düzene girdim her ay olmaya başladım. Geçen ay 24 u gibi sevgilimle analdan bir ilişki yaşadım ve boşaldı içine. Ama bakireyim ve elimle on bolhemi de tuttum. Boslir bosalmaz arka tarafi hemen ışık hızında yıkadım. Bu ayın 20si gibi regl oldum. Ama kahvedengi lekeler geldi sonra bildiğin söküldüm. Kesildi sonra tekrar adet oldum pihtili kırmızı kan sonra kesildi derken gene ara ara oluyorum gebelikten çok korkuyorum ama bir şey olur mu doktora gittim ultrasondan baktı biraz kist var dedi sadece. Başka bir şey demedi. Kan verdim ama korkuyorum ama regl kokusu kanamasiydi eminim
Çok kasık ağrısı yaşıyorum doktora diyince idrar yolu enfeksiyonu dedi antibiyotik verdi kanj da ben istedim ne olur ne olmaz diye ama korkuyorum
Aşkım ultrasonda bakılmış hamilelik olsaydı net gözükürdü o sen korkma içini ferah tut hiçbir şey olmaz ilişkiye girerken de çok dikkatli olun
Üstelik vajinana boşalmadıysa hamile kalamazsın analdan hamile kalınmıyor
Korkuyorum vajinama bosalmadi bakireyim zaten ama ya aktiysa diye korktum kanka ultrasonda kesin gorunurmuydu
Aşkım görünürdü tabi ki öyle akmayla falan hamile kalınmaz sen korkma
Vajinal problemim için hangi doktora gitmem lazım ya
Kanka eğer bakire değilsen korkuyorsan özele git kadın doğum. Ama zaten sisteme geçmez kolayca sen devletten kadın dogima al çok onemli bu çok ciddiye al kokulu akıntı enfeksiyon belirtisi doktor kontrolü dışında içtiğin antibiyotik yan etki yapar mahveder
E devletten falan görünür mü acaba , bi de tabi ücret konusu var..
Kanka gorunecegini sanmıyorum ben zaten sana şey soracak düzenli ilişkin var mı yokmu sende var diyeceksin alttn muayene edecek seni sanmıyorum edevlette gorunecegini
Ya ben araştırdım ama reçetesiz fitil alınabiliyormuş eczaneden eczacıya durumu söylesem yardımcı olur diye düşünüyorum çünkü benim vajinamda ağrı kaşıntı falan yok sadece bazen kötü koku oluyor ve bazen peynirimsi kesik kesik şeyler bulaşıyor iç çamaşırıma
Tamamda mantar olup olmadigindan emin olman lazım rahminde farklı bir şey de olabilir. Yani bakilman lazım. Önüne gelen fitili oraya sokamazsin. Bu çok önemli bir şey kadın hastalığı bu. belki cinsel hastalık kaptin bilemezsin
Haklısınn teşekkür ederimm
Benim durum için de olmaz diyorsun demi çok korkuyorum yaaaa.
Yok aşkım korkma hiçbir şey olmaz
Kanka bana dua edermisin kan sonucum çıkacak 🙏
ettim aşkım inşallah yoktur bir şey ne zaman çıkıyor
Kanka bu gece yarın cikar
neden doktora gitmiyorsun? ciddi bir durum olabilir. mutlaka doktora danış.
Çok çekiniyorum korkuyorum
kesinlikle korkacak bir şey yok. 1 dk bile surmeyecektir muayene etmesi.
Antibiyotik mi kullandın
Hayır..
Doktora görünmen şart kesinlikle antibiyotik kullanmıyorsun sabunla yıkamıyorsun.
Erkekler Ne Diyor
Bu mantar genelde kandida mantarıdır.
Bunun 5 sebebi var;
Stres
Düşük bağışıklık
Vitamin eksikliği (özellikle d vitamini)
Yaşam tarzında sıkıntı
Bagırsak florası ve mikrobiyota sorunu.
Ne yapabilirim lütfen yardımcı olun
Öncelikle bu 5 sebepten hangisinde sorun var ise bul ve düzelt.
Vitaminlerine baktır.
Antibiyotik kullanımı olmalı doktorun karar verecek.
Birde bağırsak sorunları yaşıyorsan bir fonksiyonel tıp doktoruna görünmelisin.
Bağırsak florası çok önemli.
Bizim için bir çok iyi dost bakteriler kalın bağırsakta bulunur. Buna mantarlarda dahil özellikle kandida mantarı. Ama sayısı çok olursa sistemik kandidaya dönüşür vajinaya sıçrar vs.
Zamanında kızın birisinde mantar vardı galiba ilişki sırasında çok kötü kokuyordu her yerden engellemistim
bu doğal bir durum bu arada ama tabi hijyende çok önemli
Dikkat etmesi gerekiyor ya da o koku ile yapmayı teklif etmeseydi daha iyi olurdu
Geçmiş olsun aşıro temizlikten de olur. Evet fitil verirler genellikle ancak türü vardır tedavisi hap ve fitille yapılanilir
Doktorsuz kendi başıma iş yapmam bir sorun yaratır mı?
Elbette, zaten reçetesiz alamazsın. Ayrıca kaşıntın vardır ya da olacak. Hap verilmesi lazım kaşınmaman için.
Reçetesiz alınıyor diye okudum
Yok hayır dediğim gibi çeşidi çok. Zaten üzülürsün o şekilde kaşıntıdan.
Kaşıntı yok ben de sadece peynirimsi değişik parçalar var fitille iyileşir diye düşünüyorum ya
Sen bilirsin, ben olacakları söyledim. Karar senin
doktora git ilaçsız geçmes zor
Kızlar özgüvensiz
Ne alaka dayı
Öyle
Doktora git bekleme