Aynaya bakasım gelmiyor yahu 😅 sivilceler de çıktı 🙄 sinir oluyorum
Hormonlar desen tavan, sinirler gergin konuşmak bile istemiyorum.

Aynaya bakasım gelmiyor yahu 😅 sivilceler de çıktı 🙄 sinir oluyorum
Hormonlar desen tavan, sinirler gergin konuşmak bile istemiyorum.

Bu tür davranışlar şımarıklıktan başka bir şey değil. Eskiden kadınları dövüyorlardı. Böyle şımaramıyorlardı. Yeni neslin erkekleri çok yumuşak. Şahsen birlikte olduğum kadınlardan hiçbiri böyle davranışlar sergileyemiyor. Çünkü biliyorlar ki dayağı yiyecekler, daha da kötüsü bana bir daha dokunamayacaklar. Eğer herkes benim gibi olsaydı sen ve çoğu kadın böyle davranamazdı. İnsan tolere ettiğini hak eder.
Yanlış yere mi yazdın?
Hayır. Soru anasayfada çıktı. Tarihine bile bakmamışım.
Konu zaten sorumla alakasız yorumunuz.
Tekrar okursan alakasını kavrayacaksın.
Alakası yok, hiçbir şeyin karşılığı "dayak" olamaz, hem böyle düşünen biri için kimse "dokunamamanın" acısını çekmez.
Hayat ''olamaz''lara, ''çekmez''lere bakmıyor. Benim tarafımda olan oluyor. Domine edemeyen de birilerinin ağız kokusuna kalıyor. Gerçekler acıdır.
Domine etmek başka, şiddet başka.
Gücünün yettiğine "dominasyon" uygulamak falza aciz ve hadsizce olmalı.
Olayın güç ile alakası yok. Bu bir etki ve tepki dinamiğidir. Mesela bir köpeğin var diyelim. Bu köpeğin eğitimini zamanla saldın. Köpek sana istediği her şeyi yaptırıyor. Sürekli eve işiyor pisliyor. Yani şımarırlar. Daha kötü bir senaryo; sahiplendiğin köpeği hiç eğitmedin. Hiç eğitilmeyen köpeklerin sahiplerine neler çektirdiğini az çok biliyorsundur. Çünkü onlar hayatlarında hep şımarık olmuştur. Köpeğin uslu durması için domine edersin. İnsanda da bu böyledir. Eğer beynimizin bir hayvana ne kadar çok benzediğini merak ediyorsan Pavlov'un köpeğini araştırmanı öneririm.
Öte yandan güç demiştin değil mi? ''Gücünün yettiğine dominasyon uygulamak aciz ve hadsizce.'' Bu yanlış. Çok yanlış. Ortalama bir erkek istediği her şeyi yapabilir. Ancak sonuçları olur ve sonuçlarına katlanmak istemediği için her istediğini yapmayı tercih etmez. Buna kanun denir. Mesela bir erkek eline bıçak alıp sokakta gördüğü herkesi doğrayabilir. Buna erkek dahil. Fakat önceden de yazdığım gibi kanunen hoş olmayan sonuçları vardır. Özgürlüğün kısıtlanması gibi. Birçok erkeğin eyleme geçmemesinin nedeni budur aslında. Bunun için de beş maymun deneyini araştırmanı öneririm.
Bilim, insan doğası hakkında harika gerçekleri ortaya çıkarıyor, değil mi? 🙂
İyi "eğitilmemiş" kişileri hayatına alırsan, yani doğru kararlar alamayacak şekilde ilkel beyinle hareket edersen, sonradan tabi ki şiddeti "savunacaksın".
Kim kendine neyi yakıştırıyorsa.
Ben zaten hayatıma eğitilmeye müsait olanları alıyorum. Farkındaysan ilk cevabım kişisel değil, tamamen genel bir görüş. Yani benim hayatımdan yana bir sorun yok.
Tam aksine, çok kişisel bir yorum.
Vücut ödemleşebilir ama ben pek rastlamadım kendimde bu duruma, genelde nasılsam öyleyim 😄
regl öncesi cirkinlesmiyorum da çok fazla sinirleniyorum zaten sınırlı bir insanim. d
Kendi adına konuş hıhhh
Ben güzelleşiyorum dbdhhd
Hormonlardan olabilir
Muhtemelen dışardan anlaşılmıyor sen psikolojik olarak öyle hissediyorsun
Biyolojik olaylar. Allah sabır versin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?