Öncelikle merhaba. 14 yaşındaki kardeşimde aşırı tüylenme sorunu var ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kendisi açık tenli biri ve tüyleri acayip belli oluyor. Göbeğinde, sırtında, kollarında, koltukaltında, bacaklarında, özel bölgesinde, kalçasında, ensesinde ve yüzünde tüylenme var. En çok rahatsız olduğu yerde koltukaltı, göbeği, ve yüzü. Göbeğini ve yüzünü daha kalın çıkar diye almasına izin vermiyoruz. Ayrıca kollarındaki ve bacaklarındaki tüyler açık renkliler ama kendisi açık tenli olduğu için az da olsa belli oluyorlar. Sizce hormon bozukluğu olabilir mi? Ben öyle olduğunu düşünmüyorum çünkü hiç sivilcesi falan yok, göğüsleri yeterince büyük, yüzü, fiziği falanda gayet iyi, ve regli de düzenli (ama bayağı acı çektiğini söylüyor). 11 yaşında regl oldu, sizce bunlar ergenlikle mi alakalı? Kollarında ki tüylenme çocukluğundan beri var ve koltuk altındaki tüyler 8-9 yaşlarında çıktı, o zaman doktora gittiğimizde doktor sadece ergenliğe erken gireceğini söylemişti. Annem ve ben kardeşimi kadın doktoruna götürmek istiyoruz ama kendisi itiraz ediyor. Hiçbir arkadaşında böyle şeyler olmadığını ve kendisinin normal olmadığını söylüyor ve odasına kapanıp ağlıyor. Gerçekten ne yapacağımızı şaşırdık, kardeşimi böyle görmek beni çok üzüyor. Lütfen yardımcı olun
14 yaşında aşırı tüylenme normal mi?
Güncellemeler
+1 yıl
Normalde kardeşimden gizli böyle şeyler paylaşmak istemem ama gerçekten çaresizim, kime sorsam dalga geçiyorlar, kardeşimin lisede sorun yaşamasını istemiyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
aglamasin, en kolayı hormon testi yaptirmak. yasi daha cok kucuk, doktor size bir yol gosterecektir. yuzundeki killari iple alabilirsiniz bence, akran zorbaligina ugramasindan daha iyidir
Teşekkürler, zaten dudak üstü tüylerini alıyor, ama sorun yanaklarında da olması. Sizce onları da alamalı mıyız?
hormonlarina baktirmalisin regl olma yasi gayet normal ama killanma biraz sorun gibi duruyor bence baktirin tedaviye gecerler diye dusunuyorum ya da sorun yok ise onun icin aldirmalisiniz gorunusu yuzunden zorbaliga ugrayabilir suanda ugruyor olabilir aslinda cunku ortaokul les gibi bir ortam oldugu icin
teşekkürler, zorbalığa uğradığını çok sanmıyorum çünkü çok açık şeyler giyinmiyor genellikle, yanaklarındaki tüyler problem yaratıyor ama yinede kendisiyle bu konu hakkında ilgileneceğim
Erkekler Ne Diyor
Normal değil
ne yapmalıyız sizce?
"Ya abla söyleme millete dedim sana ya of 😣"
komik değil bu arada bir kızın yaşayabilecek en kötü şeylerden biri
Şöyle yapın bence. Önce çocuk doktruna götürün o çocuk endokrin bölümüne yönledirir orada hormonlarına bakılılr.
teşekkürler
Hirmon tedavisi alirsa tuylenmenazalir. Benim kardesimde de vardi. Simdi cok memnun
Teşekkürler en yakın zamanda kardeşimi doktora götürmeyi düşünüyoruz
Regli duzenli mi. Duzensiz ize pkos olabilir. Cikolata kisti derler
Az önce yeniden sordum gayet de düzenli olduğunu söyledi en geç kırk günde bir oluyormuş
28 gunde bir olmasi lazim. Istersem yaz dm den. Bizim ki de 40 45 gunu buluyordu. Bir iki yontem var.
Teşekkür ederim, müsait olduğum bir zaman yazarım
Bence doktora kesinlikle götürülmeli. Kadın ciddiye uzmanı da bakmalı
Teşekkürler kardeşimi ikna etmeye çalışıyoruz şu an, bencede çok geç olmadan birşeyler yapılmalı
Burada sonucu düzelmek değil, gizli sebebi öğrenmek amaç edinilmesi.
Demekki, bilinmeyen bir durum var ve sonuç tüylenme, aşırı kılllanma olarak orta
.. ya çıkmış
teşekkürler
Olabilir, bir hormonlara baktırsanız
teşekkürler
Sen kaç yaşındasın
18
Fiziğin uygun mu beli açık giyinmeye
evet bu yaz baya bi kilo verdim de niye sordun?
İnce bele ayrı yakışıyor da piercing, bir de göbek deliği ince uzun yapıdaysa
evett fiziğim ve yapım çok iyi uyuyor
Fotoğraf görebilir miyim
yok ya
Özelde belki olurdu
amacın belli, zaten aramızda 10 yaş var, yok kalsın
Canım sıkılmıştı
kusura bakma mutlu edemedim seni :/
Gelsen belki olurdum://
bir dahaki sefere ;)
Üzdün://
kusura bakma :// iyi birisine benziyorsun ama
Neden bu kadar çok üstüne gidiyorsunuz
Kendisi gerçekten çok üzülüyor bizde bir çözüm aramaya çalışıyoruz ama maalesef korktuğu için itiraz ediyor, üzülmesine gerçekten dayanamıyorum resmen psikolojisi bozuldu
Hayir
Geçer 20 yaşını bekleyin
sizce lazer olur mu? kendisi gerçekten aceleci biridir 6 yıl bekleyebileceğini çok sanmıyorum
Bitrr6
Hayirr