İkisi de doğal süreçse ; kadın neden pedi saklarken, erkeğin kesilen uzvu için atlar kiralanıp davul zurnalar çalıyor.

İkisi de doğal süreçse ; kadın neden pedi saklarken, erkeğin kesilen uzvu için atlar kiralanıp davul zurnalar çalıyor.

Senin cümlende yanlış.
Pedi saklamana gerek yok. Sünnet olan bir çocuğun da 7 düvele gösterilmesine gerek yok. Bunların ikisini de yaşamak istemiyorsan, Avrupa'ya gitmelisin. Çünkü senin yaşadığın topraklar ve o topraklarda yaşam süren insanlar, cahiliye döneminin izlerini taşıyor hâlen.
Bu sadece benim rahatsız olduğum bir döngüyse haklısın. Ama bundan özellikle de yaş aralığı yakın olan herkes rahatsızsa toplanıp gitmektense, topraklarımızı medenileştirsek daha güzel olmaz mı
Bir parça umudum var. Umarım dipsiz kuyuda aşağı çekilmiyoruzdur
Topraklarda yaşıyan kendi vatanı olanlar içindi umudum, mülteci kampı olduğumuz gerçeği gün gibi parladı. Evet bu durum zaten ilerleyemediğimiz yerde bizi 20 adım geriye attı.
Örf , adet , gelenek ve göreneklerimiz. Ne regl olmak utanılacak bir şey ne de sünnet olmak övünülecek bir şey. Sünnet olmak dinen ve cinsel sağlık açısından çok gerekli bir şey. Düğün yapılmasa da olur. Önemli olan sünnet olmak. Ped almanın da utanılacak bir yanı yok. Filenin sultanları sürekli orkitin reklamını yapıyor. Bunları aşmak gerekir. Aşamayanlara da şaşmak gerekir.
Erkeğin sünnetinin de duyurulmasına gerek yok. Kadınlar regl olunca hangi akrabasına gidip regl oldum diyor , diyorsa da ne gerek var? Bilinince ne olacak. Para ödülü falan mı var. Ben anneme de demiyorum zaten kendisi anlıyor 😂😏😌erkekler de sünnetini duyurmasın. Regl de sünnet de doğal bişey, yemek yemek kaka yapmak gibi doğal.
Regl olmak zaten meşru bunları çoktan aştık diye düşünüyorum. Ayıplayan, hor gören yok. Sünnet konusunu da gösterişi seven cahil kesim düğün haline getirmiş. Çevremde sünnet tıbbi bir müdahaleden ibaret. Hastanede yaptırıyorlar ve konu kapanıyor. Bazıları kuran ve mevlit okutuyor evinde sadece.
Cehaleti toplumdan bir günde kaldırmak mümkün olsaydı keşke.. Ütopik bir tartışma. Toplumsal açıdan bir düzelme ihtimali için cehaletten ve cahilliğin beraberinde getirdiği zehirli rahatlık hissinden topluca nefret etmemiz gerekiyor. Bireysel olarak da.
Regl olmayı ayıplayan insanlar sünnet kutluyorlar. Gerçekten inanamıyorum. Sünnet düğünü de çok saçma bana göre. Ayıp bir şey değil ama gidip erkegin pi. pisi kesiliyor sonra kutluyorlar ama regl olunca hemen kızım sus ayıptır diyorlar. Rezalet.
Ben kadınların özel durumlarının böyle ilan edilmesine sürekli göze sokulmasına karşıyım. Herkes bilmek zorunda değil zaten insanlar neyin ne olduğunu çok iyi biliyor bu konuda. Regl oldum, ped aldım vs diye şov yapmaya gerek yok.
Sünnet olayına hiç girmek istemiyorum tamamen cahillik. Eğer es kaza evlenir de bir erkek çocuk sahibi olursam asla bunu yapmam.
kadın erkek eşit görüldüğünde. şu an sadece eşit haklar var diye erkeklerin çoğu kuduruyor. onu da almak istiyorlar kadınlardan.
Eril kafa yapısına sahip toplumlarda böyledir, fazla bir şey beklememek lazım.
cidden sunnet dugunu kadar da sacma bir sey gormedim
Neden doğum günü partisi oluyo ona neden kimse bir şey demiyorlar
Aynı digimi babus
Bana hep sunnet dugunleri altin, para ve hediye toplamak için yapiliyormus gibi gelir
bir insan bunun disinda neden oglunun c.. sel organı kesildi diye davullu zurnali dugun yapar ki?
Çünkü gelişmemiş geri kafalı bir toplumumuz olduğu için hala cahiliye devri yaşanıyor. Yabancılarda bu yok mesela onlar kestirmiyor. Zaten onlarda kadın erkek ayrımcılığıda yok bu sünnetin asıl amacı bu zaten kadın erkek eşitsizliği sağlamak.
Gayet meşru zaten, açıkçası ben marketten alırken vs. açık açık alıyorum, elimde de taşıyorum lavaboya giderken, duyurulmasına gerek yok
İkisi çok farklı, aynı şey değiller.
Yaşlılıkta bile Regl olunabiliyor ama erkeklerde sünnet sadece 1 kere.
Ben bu gece at görmek istemiyorum ya attan soğuttular beni 😑
Meşru falan olmaz, bu ülke bir arpa boyu yol katetmez. İnsnları kötü çünkü.
Doğurğanlığın belirtisi kadın olmanın özü bu bir nevi niye herkes duysun ki ne özelliğim kalıyor o zaman.
hiç at üzerinde giden sünnet çocuğu görmedim ben Bursada 😒
Sokakta gezdirdiler. Gel izliyelim 😄
akşama düğüne gidiyorum ben de 😀
şu an bile meşhur bazı tabuları keşke kırsak ayıp şeyler değil bunlar
Ya ben sünnet düğünlerini hiç anlamıyorum. Neden bunu kutluyorlar abi?
Şu sünnet düğünü kadar aptalca bsy daha yok bence. İsrafın ve lüzumsuzlugun zirvesi
İkisi aynı şey degil biri doğal bir durum diğeri tercih meselesi.
Kadın erkek eşit yok dunyada sünnet zaten sacma
Ataerkil toplum yapısından kurtulduğumuz zaman olabilir.
Böyle sığ düşünen cahil insanlar olmaya devam ederse hiçbir zaman
Pipiye verilen kıymet zekaya verilseydi bu ülkeye dair inancım olabilirdi.
Artık sünneti de böyle yapmıyorlar hastaneye gidip kestiriyorlar düğün hiç görmedim uzun zamandır
Sünnet düğününü saçma bulduğum kadar regl çığırtkanlığı yapan kadınları da saçma buluyorum. İkisinin kıyaslaması da saçma 😄
umarim yakin zamanda ama zaten boyle bir topluluk var regl i normallestiren ve guzelce açıklayan topluluk ama sadece kendi aramizda. umarim diger topluluklara da yayilir ve meşru olur
Regil zaten çok normal
Bence de saçmalık neden kadınların ki ayıp
haha :D dimi ama
olmaz sanırım.. millet hala ayıp diyo
Saçma gelenekler
Regl düğünü yapılmalı bencede 😂😂😂
Çünkü geri kafalı cahiller işte.. Yani Regl gibi doğal ve normal bir şeyden bile utanan ya da bunu ayıplayanlar olduğu sürece de bu ülke gelişmez.. bu konu şuna benziyor. bir kadın sevgili yapınca ya da evlenip boşanınca ayıplanması ama erkek yapınca erkek yapar denmesi gibi.. maalesef bu zihniyette aciz kişiler olduğu sürece değişmez
Aşırı kırsal bir kesimde yaşamıyorsanız regl olmayı ayıplayanı göremezsiniz. Hiçbir kadın regl oldu diye sözlü tacize uğradı gibi bir haber gördünüz mü? Hayır. Sadece olanlar bazı kadınların regl bahanesini kullanarak iş aksatması. TDK ve Siyasetçilerin saçma açıklamaları ki sakalsız erkeğe bile laf ediyorlar.
Sünnet düğünü de büyük şehirlerde epey azaldı. Regl olayını çok fazla gündeme getiren yine kadınlar. Yani regl olmayı daha ne kadar meşru hale getirilebilir? Regl olana ekstra hürmet mi gösterelim?
Ekstra hürmet fikri güzelmiş 😄
Şaka yapıyorum tabi ki. Erkek çocuklarının sünnet olmaları, böyle büyük kutlamalarla normal mi sizce
Regl olmanız pedi saklamanız bizim sünnet olmamız ile değil Bizim prezervatif almamız ile eş değer dir. Herşeyin bir adabı var sende çocuğunla kasada sıra beklerken ben bağırarak çilekli prezervatif isteyebilirim o halde buda doğal bir şey sonuçta
Pedi bağırarak alalım dedğimi sanmıyorum. Adet olan kadın kusurlu, ayıplı olmasın, erkeklerin pipisi de şovla kesilmesin. Çok daha güzel değil mi
Adet olan kadın kusurlu mu bunu da nereden çıkarttın? Herşeyin bir adabı var hanfendi sizin özel gününüzü herkesin bilmesi nekadar mantıklı? Sünnet olan da erkek değil çocuk bu arada dikkatinizi çekerim. Pediniz ayıptan kusur dan değil bu bir kadınsal durum olduğundan sakız cikolata alır gibi almanız adaba aykırı. Bizde tırtıklı prezervatif alırken neden sakliyoruz ki doğal bir şey sonuçta. Bence siz bir kez daha düşünün bu konuyu
Tartışamadığımı anladığımda uzatmıyorum ☺️ kast ettiğim bağıra çağıra her yerde konuşulsun değil, sadece gizli saklı olmak zorunda olunmasın
Hanfendi düşüncenize ve size saygı duyuyorum. Ama gizli saklı olmak zorunda olarak algılamayın sizin mahreminiz bu ve usulüne adabına Uygun şekilde almanız gerekir. Yoksa bana ne git istediğin gibi al ben kendi eşime sevgilime bakarım gerisi beni alâkadar etmez yani. Ve hiç bir erkek te eşinin sevgilisinin adet olduğunu başka erkeklerin bilmesini istemez mahrem dir bu
Bu arada bunlardan sadece bir tanesi doğal süreç.
Erkeklerin doğal olarak belirli bir yaşta çükünün ucu düşüyor olsaydı o zaman doğal bir süreç olurdu bu.
*normalleştirilmiş süreç diyeyim o zaman
Evet bu daha doğru bir tabir olur 👍
☺️
😊
Sorunuzun cevabına gelince muhtemelen sizin ya da benim yaşam süren boyunca bu ülkede böyle bir şey olmayacak.
Çocuklarımız için bile olacaksa ben sevinirim. Yeterki toplumsal bazı saçmalıkları yenelim
Toplumsal saçmalıkların yerini başka toplumsal saçmalıklar alır.
Toplumsal saçmalıkları umursadığın sürece kurtuluşu yoktur pek 🖖
Haklısın bu eril düzen değişmeli. YouTube da gecen dizi izlerken reklam arasında elçin sangu çıkmıştı.. Molped reklamıydı yanlıs hatırlamıyorsam.. O da bu konuya farkındalık oluşturuyordu. Regl utanılacak bırsey degıl. Ped alınırken kımse tezgahtardan utanmamalı. Aılesıyle rahatca konusabılmelı.
Dinimizde erkek çocuklarının pipisi kesilir bu davranış sünnettir ama gide gele düğün şenlik havasına dönüşmüştür sorsan sünnet deyince ucu kesilmek bilir çoğu
Sünnet olmasın değil, olunsun tercihen ama düğün davul zurna bağıra çağıra ilan etmek neden
Diyorum ya kutlamalara bıraktı yerini
@kralkobrax21 sünnet ne demek
@kralkobrax21 yahudileri örnek verdiğin için sordum
@kralkobrax21 ben onu demiyorum dinimizde sünnet ne demek geçmiş bana pipisinin kesilmesini sünnet diyosun
@kralkobrax21 andaval sünnet kelimesi nerden geliyor onu öğren önce davar
@kralkobrax21 ayrıca sen salça oldun benim görüşüme ben yahudi olarak bakmadım meseleye ama belli ki senin tohumunu yahudi atmış
İkisinin de şovunu yapmaya gerek yok bence.
Kesinlikle, pedler bayrak gibi dalgalanmasın, çocuklar yılbaşı ağacı gibi süslenmesin.
Sigmund freud'un dediği gibi her şey seks ve ailenin en önemli yapı taşı olan evin direğiyiz o sebepten savunma mı bu şekilde yapıyorum kendi kültüründen uzak arap kültüründen etkilenmiş Ortadoğu kokan bir toplumda regli gibi bir konunun meşrulaştırılması çok zor belki birkaç nesil sonra
Regli değil regl
Hee olabilir
Kimsenin ayıpladığı yok, kim öğretiyor size bunları? Bırakın bu saçma feminist söylemleri.
O kadar rahatsızsanız kadınların sokakta, plajda.. vs üstsüz dolaşmasını da savunun. Hatta buna öncülük yapıp bakkala üstsüz gidip gösterin şu kadın düşmanlarına günlerini. Böyle erkeklerden geri mi kalacaksınız, yakışmaz eşitliğe 😉
Verdiğin örneğin saçmalığı….
Ne zaman evlenirken kendi gelinliğini alıp kendi saçını yaptırıp eşyaya ortak olursan o zaman.
Bence bu da olmalı zaten de. Konuyla alakası ne
Konuyla alakası toplumun geleneklerini değiştirmek isterken sadece işinize gelenlerden bahsediyorsunuz. Eşitlikse her alanda eşitlik olmalı ama ne hikmetse bu konuda size destek veren birçok hemcinsiniz diğer konulara gelince susuyorlar. Bu arada lütfen kişisel algılamayın.
Asla alınmıyorum çünkü kendimi biliyorum ☺️ çalışan kesim için zaten eşit olmalı, para söz konusu olmamalı. Biz daha sünnetin övülecek şey olmadığını öğrenemiyoruz
Regl olmanın kadınlar için bir utanç kaynağı olmaması gerektiği vurgulanmalıdır.
Aynen haklısın Kuralları Baştan Yaz Orkid

Erkek ömürde bir kere kestiriyor kan akıyor, Kadınlar her ay kan geliyor. İkisinin birbiriyle bağlantısı da benzerliği de yok zaten.
Tiplere bak sanki şehzade yürütüyorlar shdsgfdsfgds
Bu soru erkeklerin dikkatini çekmemiş niye çünkü saçma sorulara cevap bulamıyoz😂
Regl olmak zaten meşru.
Meşru ve ayp!
Ya bunu ayıplaştıran yine bir yerde siz kadınlarsınız. Ben sünnet oldum. Bunu her yerde söylemiyor herkese çıkarıp göstermiyorum. Siz bu kadar üstüne düştüğünüz için tepki bu kadar artıyor.
Değil aslında, öğrenilmiş/öğretilmiş bir ayıplık var
Öğreten? Misal sana bunları öğreten baban değildir sanırım. Annen muhtemelen. Yani siz kadınlar. Tam olarak benim dediğim gibi onlara da yine anneleri öğretti.
Sünnetin 1 kere reglin her ay olması dışında bi problem yok çok saçma işler, birisi küçük yaşta olur birisi genç kızlığa evrilme aşaması nerden baksan boş ve kıyaslanamaz bi durum..
Aaaa size de düğün yapmak lazım
Birakin da bir özelimiz olsun bizim
Her ay davul zurna mı çalalım.. Ne saçma bir fikiyat..
Kimsenin regl olayını ayıpladığı yok.. Ayrıca zaten sünnet düğünü de küçük yaşta, 3-5 yaşındaki çocuklara yapılıyor..
Ayrıca hadi size de yapıldı diyelim, hiçbir kadın bunu kabul etmez.. Biraz mantıklı düşünün..
Bunu böyle anlamana şaşırmadım. Kadınlar regl olduklarında bağırıp çağırsın demedim sadece ayıp olmamalı diyorum.
Ayıp olması, cinsel bölgeyle alakalı olmasından..
O yaşta erkek kız fark etmiyor, ayıp olmaz..
Ama doğal bir süreç ya hani
Siz tiryaki bey, kadınların regl olması ayıp değil, pedi gizli almalarına gerek yok (ellerine alıp sallasınlar demiyorum) erkekler de sünnet olmaya devam etsin ama düğünle davulla zurnayla ilan etmeye gerek yoktur diyorsanız sizinle orta yolda buluşmuş oluruz.
O bir gelenek ve kadınların regl olmasıyla kıyaslanamaz.. Bana göre tam feminstçe bir yaklaşım, başka bir şey değil..
Ömrünüz boyunca bir kere regl olsaydınız haklıydın ama bu bir süreç yani her ay kutlama yapmak saçma olmaz mıydı?
Her aydan bahsettiğini sanmıyorum ilk ay
İsteyen kız çocuğunun ilk reglını kutlasın ben oğlum olursa sünnet düğünü falan yapmam bana da yapılmadı zaten bir kaybım da yok
Dinci ve yobaz zihniyet olduğu sürece olmaz
İkisi de doğal değil, sünnet yapılmaması gereken ve doğaya ters bir şey.
İkisini niye aynı şey gibi kıyaslıyorsunuz. Dindar birisi zaten davullu zurnalı yapmaz
Daha bin yılı var
At ne ya 🤪🤣olm Porsche ile gidin işte
Aleni olarak mı göstermek istiyorsunuz?
Aleni olarak sünnet gösterilmesin istiyoruz
Abartılı sünnete ben de karşıyım hele padişah karısı gibi giyinen sünnet annelerine 😅
regl misin
Uzman görüş konuştu tebrikler
teşekkür
Gel kutlama yapalım İstanbul neresindensin
Islam alemi
Aynı şey değil ki
Evet bende onu diyorum 😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?