Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada regl gecikmesi esnasında regl krampları da olmuştu bilginiz dahilinde olsun arkadaşlar
İyi günler dostlar aklıma takılan ufak bir soru var sizlere danışmak istiyorum. Kız arkadaşımda bundan 1 2 ay öncesine kadar yumurtalık kisti vardı ve doğum kontrol hapı tedavisi ile kist kayboldu ve kist kayboldu, kistin kaybolması ile doğum kontrol hapının bitmesi eş zamanlı gerçekleşti ve doğum kontrol hapının bitmesi ile de 5 gün erken regl oldu. Normalde bugün yani yaşanan olaylardan 1 2 ay sonra regl olması gerekiyordu ama regli tam 7 gün gecikti ve bu süreçte herhangi bir yakınlaşma yaşamadık. Sizce gecikme yaşanmasının sebebi nedir? (Hamilelik söz konusu olmasa bile toplumda regl olmayan kadın hamiledir gibi bir algı olduğu için biraz da panik oluyoruz cevaplarınızı bekliyorum.)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar Ne Diyor
ben de ilk doğum kontrol ilacına başladığımda (tabii ne doktor ne eczacı uyarmadığı için) herhangi bir günde içmiştim ilk hapı. meğersem regli olduğum gün başlamam gerekiyormuş bilmiyordum. hap 1 aylık olduğu için resmen 2 aya yakın reglim gecikmişti. ben de korkmuştum bi ama normal bir durummuş. bu doğum kontrol ilacı senin düzenini bozup kendince yeni bir düzen kuruyor. ilaçlarımın bittiği gün regl olmuştum tekrardan. kız arkadaşının kullandığı hap yazz mı? eğer oysa aynı şeyi yaşıyoruz muhtemelen
Kız arkadaşım diane 35 kullanmıştı ve o da ilaca ilk başladığında sizin gibi herhangi bir günde başladı. Sonrasında kızın düzeni bozuldu, her şeye ağlar oldu ve 1 2 kere de kusunca o zamanlar bıraktırtmıştık. Sonra tekrar başladı zar zor bitirdi ve 1 hafta erken regl oldu
o ilaçlar maalesef insanın duygu dünyasını alt üst ediyor, rezalet bir hap keşke kullanmak zorunda olmasak. reglden 1 hafta öncesi resmen eziyet
doğrudur gerçekten zulüm oluyordu bize de... bu yaşanılan durumlar normal midir sizce peki?
normal, hormonlarınla oynuyor ilaç
Olmaz aksine doğum kontrol hapı regli düzenler.
Erkekler Ne Diyor
Doğum kontrol hapı kullanımı sonrası regl düzensizliği yaşanması normaldir. Doğum kontrol hapları, östrojen ve progesteron hormonlarını içerirler ve bu hormonlar, adet döngüsünü düzenlerler. Doğum kontrol hapı kullanımına ara verildiğinde, hormon seviyeleri hızla düşmeye başlar ve bu da adet döngüsünde düzensizliğe neden olabilir.
Kız arkadaşınızın durumunda, doğum kontrol hapı tedavisinin sona ermesi ve yumurtalık kistini tedavi etmesi, adet döngüsünün düzensizliğine neden olmuş olabilir. Ayrıca, kız arkadaşınızın stres altında olması, yorgun olması veya beslenmesinde değişiklikler yapması da adet döngüsünü etkileyebilir.
Hamilelik olasılığını tamamen ekarte etmek için, kız arkadaşınız bir gebelik testi yaptırabilir. Ancak, yakınlaşma yaşamadıklarınızdan bahsettiğiniz için, hamilelik olasılığı çok düşüktür.
Dostum yorumun yüreğime su serpti çok teşekkür ederim. Bu gecikme sürecinde çok stres olduk ve kist tedavisinde kullandığı ilaç sebebiyle çok kilo vermişti, dediğin üzere bunlar etkenler olabilir
Regl krampları, adet döngüsünün normal bir parçasıdır. Ayrıca, adet gecikmesi ile birlikte regl kramplarının olması, hamilelik olasılığını düşündürebilir.
Hamilelikteki kramp türü regl kramplarından biraz farklı oluyomuş biraz araştırma yapmıştım ve bu araştırmaları kız arkadaşımla paylaşmıştım, kız arkadaşım genel regl kramplarından bir farkı olmadığını söylemişti ayrıyetten kisti varken de regl dönemlerinde kramp olduğuna şahit olmuştum şahsen ben kramp mevuzusunun çok da önemli olduğunu düşünmüyorum sadece eklemek istedim konuya.
hamilelikteki kramplar ve regl krampları arasında bazı farklılıklar vardır. Hamilelik krampları genellikle daha şiddetli ve uzun sürer. Ayrıca, hamilelik krampları genellikle karnın alt kısmında hissedilirken, regl krampları genellikle karnın alt kısmında ve kasıklarda hissedilir. ama bunu anlamak herzaman mümkün olmaz