+1 yılKızların regl dönemlerinde daha nazlı ve abartıcı olmaları, hormonal değişikliklerden dolayı olabilir. Regl dönemlerinde, kadınların vücutlarında östrojen ve progesteron gibi hormonların düzeyleri değişebilir. Bu hormonal değişiklikler, kadınların duygusal durumlarını etkileyebilir ve daha nazlı ve abartıcı olmalarına neden olabilir. Bu durum, kadınların doğal bir süreçtir ve bu dönemlerde kendinize ve duygularınıza karşı dikkatli olmanız gerekir. Ancak, bu durumun süresi kısa olacak ve kendinizi iyi hissetmeye devam edebilirsiniz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılöncelikle ağrıların evresi var yani hiç olmayabilir az şiddette olabilir orta şiddette olabilir yüksek şiddette olabilir bunun üstü ise kalp krizi sancısı ve doğum sanıcı şeklinde ağrı olarak nitelendirilir özellikle ilk günlerde kanın rahatça akması için vajina aynı doğumdaki gibi 1 cm ya da en fazla 2 cm kadar açılır bu da ilk günün daha ağrılı geçtiğinin göstergesidir çünkü o duvar genişlemektedir tüm bunlar olurken bu ağrılar 1 2 gün hatta olmadan 1 hafta önce başlayabilir regl dönemi ise kişiyi enfeksiyona açık hale getirebilir genellikle bu yüzden bi kendini koruma nazlanma durumuna psikolojisine kadınlar da geçiş görülür regl sadece kan ya da sancıyla geçebildiği gibi bazen yorgunluk uyuma isteği mide bulantısı bel ve bacak ağrıları baş ağrısı sivilcelenme gibi ekstra durumlarla gelebilir bunlar kişiyi daha nazlı ben hastayım psikolojisine sokar sivilcelenme ise dış görünümde oluştuğundan bana güzel olduğumu beni sevdiğini hissettir duygularını ortaya çıkardığı gibi kişiyi sinirli bir psikolojiye sokabilir ben bu sivilceyle ne yapacağım gibisinden aynı zamanda aşırı kanamanın olduğu günlerde kansızlık görülebilir bu da aşırı sıcak basması ya da üşüme yapar tatlı isteğini arttırır bu durumlar da ekstradan ilgi ve sevgi isteği gerektiren durumlardır ama bitki çayları sıcak su torbası ve ısı bantları regl ilaçları ile bu dönem daha rahat atlatılabilir yine de toplumda aman ilaç alma kesilirsin aman dokunma zarar gelir çocuğun olmaz gibi tabular olduğu için kişi alternatif yollara başvurmak yerine sağdan soldan sinir çıkarıp ilgi ve sevgi ister tüm olay bundan ibaret :)
10 Yorumla
+1 yılBuda sana neden dert oldu. Yaşamadığın bir şey yargılama o ağrıyı sen çekmiyorsun. Siz erkeklere sünnet düğünü bile yapılıyor ona bakarsan oda bir abartı hatta gereksiz abartı ona lafın var mı her zaman aileniz öncülüğü her konuda size veriyor evin Aslan parçası oluyorsunuz daha bissürü şey.. üstelik bizim regl günlerimiz neden bazılarına dert oldu bırakın acımızı rahat rahat yaşayalım bari asıl abartan sizlersiniz.😱
01 Yorumla- +1 yıl
@MaşaKocaAyıı = 😭😭😭
+1 yılHer zaman aynı şey olmuyor ama bazen çekilir dert değil tabi bununla birlikte herkesin ki aynıda değil ama olaya şöyle bak nasıl biz sizin testislerinize atılan tekme ile gelen acıyı anlamıyorsak sizde bizim adet dönemimizi anlayamazsınız onun için şu an ne yazsam herşekilde yetersiz kalır bunu anlamanız için aynı olmamız gerekli
00 Yorumla
Kızlar Ne Diyor
Abartı değil erkekler yaşamadığı için bilmiyor ama regl olmadan bir hafta öncesinde sancılar başlıyor ki her kadında şiddeti aynı olmayabiliyor bir hafta öncesinde bel karın bacak kasık göğüs ağrıları başlıyor regl in şiddeti gibi süresi de herkeste aynı olmuyor mesela kimisi çok iştahlı olur benim herşeyden midem bulanır hormonlar yüzünden sürekli duygu değişimleri oluyor bazılarında ağrının şiddeti az olurken bazılarında aşırı şiddetli olur benim regl bittikten sonra bile ağrılarım devam ediyor ve genelde regl boyunca hep acilde oluyorum ki acidan sürekli bayildigimi düşünürsem benim gibiler için regl olmaktansa ölmek daha iyi gibi geliyor bazen maalesef
15 Yorumla- +1 yıl
@nehir1046 Rica ederim 🌼🌼🌼
Gizli Üye(25-29)+1 yılSırf şu abartıp çikolata krizlerine giren, sevgilisine nazlanan kadınlar yüzünden gerçekten o ağrıyı çeken dışarıya yansıtmamaya çalışan, nasılsın dediklerinde sarece karnım ağrıyor dediğinde bile amma abartıyorsuna getiren erkeklere maruz kalıyoruz. Yettiniz. O senin abartılıyor dediğin şeyide yaşamadan bilemezsin. Parça parça et gelmesi mi dersin, gece uyutmayan ağrısı mı dersin, sıcak sıcak akan kan mı dersin, orama burama bulaştı mı korkusunun tedirginliği mi dersin hepsi mevcut. Psikolojik olarak bu kafaya biz kendimiz girmiyoruz. Hormonlar tetikliyor. Yani elimizde olan bir şey değil.
31 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBirde bu erkekler sanki normalde çok ilgi gösteriyorlarmış gibi fazladan ilgi göstermek onlara eziyet gibi geliyor ya bunuda asla anlamıyorum. Zaten bi bk yaptığınız yok bırakın o acıyıda yaşayalım
+1 yılRahim her ayda bir deri yeniliyor yani içinden parça parça etler kopuyor😄 her ay o deri yenilenip kendini atıyor ayrıca bu olayda hormon dengesini de etkiliyor. Erkeklerin hormonları hep aynı seviyedeyken kadınların 1 saati 1 saatine uymuyor. Duygu değişimi ve duygusallık sinirlilik bu yüzden de oluyor. Ağrıyla birlikte ateş basması sıkıntı gibi durumlar ilk günlerde görülüyor. Yani iş sadece ağrıyla bitmiyor. Erkekler bu ağrının psikolojik olduğunu düşünse de aslında hiç de öyle değil. Doğum ise bunun 9 10 katı daha ağırı diye düşünüyorum çünkü içinden hem bir canlı çıkıyor hem de o deri 9 ay boyunca kalınlaşmış oluyor.
30 YorumlaBilmediğin, yaşamadığın konu hakkında fikrini dayatman komik bence. 😃 Bazı kişiler gerçekten çok fazla sancı ve ağrı çekiyorlar. İlk günler özellikle ağrımız fazla olur ve ek olarak kanamayı saymıyorum bile, yazın daha işkence oluyor. Bende ağrı çekiyorum maalesef. Hormonların değişimi ile hassas olabiliyoruz. Doğuma nasıl dayanıyorsunuz falan diyorsun da, mecbur dayanılıyor? Ama o süreç kolay ilerlemiyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Olsun genede ilgi için yapıyorsunuz regl de
+1 yılRegl dedigimiz seyi erkekler anlamiyor...
Kadin her ay hamile olmak icin hazirliyor kendini yumurta olusturuyor yumurta tutunsun diye rahim duvari kalinlasiyor vs vs... ve kadın hamile olmadiginda rahim duvari parcalaniyor kopuyor yumurta disari atiliyor bu yuzden kan geliyor... her ay rahmimiz parcalaniyor... bunun acili olmama ihtimali olabilir ki03 Yorumla- +1 yıl
Olabilir neden olmasın
- +1 yıl
E o zaman al bicagi kopart parmagini ama bagirma😂
- +1 yıl
Koparırım ne var bunda
+1 yılKesinlikle abartmıyoruz. Siz regl olmayı basit bir karın ağrısı falan sanıyorsunuz ama işte öyle değil. Bu ağrı normal bir ağrı değil. Bu ağrıyı sancıyı 3 - 5 dakika çekmiyorsun. Hem regl olmadan önce hem de regl olduğun zaman saatlerce günlerce bu ağrıyı çekiyorsun. Ayrıca regl duygusallığı hassaslığı diye bir şey de var. Regl olduğumuz zaman aşırı duygusal ve sinirli olabiliyoruz
10 YorumlaReglinin ilk günü sancılı gećiyor. En azından ilk gün anlayış gösterilebilir. Ama kadında ameliyat olmuş gibi abartmamalı 😂Bir sıcak su torbası, biraz çikolatayla atlatılıyor. Bide cenin pozisyonunda bir iki saat uyumak yeterli. Kendi halime. biraksalar yeter. İlgiye gerek yok bu dönemde..
10 Yorumla
+1 yılAbartma değil. Hormonların verdiği bir acı reaksiyon bu. O acıyı kimse bilemez. Regl olan kadınların, regl Ken çektiği ağrının, ilerde doğum sırasında 2x çekeceklerini gösteren bir durumdur. Yani, bu da Rabbimin bi işareti, göstergesi. Ayrıca acı çekerken, sakin olmamızı nasıl bekliyorsunuz bilmiyorum?😃😁🤧 Ayrıca Her kadın regl olmuyor maalesef. Bu da çocuğu olmama durumuna gelir. (Tabi tüp bebek farklı durum)
10 YorumlaBir kere bu nazlanmak değil ya yaşamadığınız için size biraz abartı geliyor bir de kadınlar genelde iyi saklar çok bi numarası yok gibi geliyor size... 1 hafta öncesinden bel, bacak, kasık, göğüs ağrılarımız başlar. Hormonal olarak değişimler başlar; daha alıngan, duygusal, sinirli bi yapıya giriyoruz çok fazla yeme isteği geliyor (tatlı özellikle) elimizde olan bişey değil ama tabi illa ki bokunu çıkaran hem cinslerimiz de var görüyorum Instagram reelslar da falan saçma sapan videolar yapılıyor. Regl'in ilk günü inanılmaz bi ağrımız oluyor yerinde duramıyorsun bi doğum sancısı değildir tabi ama her ay düzenli olarak geçirdiğin ve 2 gün süren bi ağrıdan bahsediyoruz Bir de çalışan biriysen daha kötü mesela ben çalışıyorum öğretmenim genelde en yoğun günüme ya da nöbetime gelir insan ister istemez etrafına bulaşıyor yani djdkdmjdkdl
13 Yorumla- +1 yıl
Anlayışlı olmak şart. Ben de iş yerinde bi kadın bana sarıyosa sükunetimi korurum. 2 gün sonra kusura bakma der. Açık açığa tabi söylemez ama kadınlık hallerine veririm ben mesela
- +1 yıl
Evet. Benim de dikkat ettiğim nokta bu. Kadın arkadaşım 2 gün sorna tavrını düzeltmişse anlık geçiciymiş derim. Regle bağlarım içimden. Kim de duymam sorun da yapmam. Sürdüren birisi varsa ona derdin ne diye sorarım. Süreğen olmayan anlık geçici şeyler kadınlık halleri diyip geçmek lazım. Üstüne çok düşünmeden. Kolay değil. Hormonlar alt üst. Bunu erkek olarak anlayamayız zaten
u +1 yılErkeklere regl sancısı verildiği bir sosyal deney var yotubeda. 2 dk regl sancısı verildiğinde erkekler dayanamayıp çekin diyorlar aleti. O deneyi izlemeni tavsiye ederim belki önyargılarınız yıkılır...
07 Yorumla- +1 yıl
Yo izledim hala aynı fikrim abartıyorsunuz
- +1 yıl
Yaşamadan konuşmak kolay, anlamak için yaşaman lazım... Uzaktan herkes konuşup boş yapabilir. Doğal karşılıyorum..
- +1 yıl
Yo benn%200 haklıyım tabi
- +1 yıl
Cahilsin bari sus bir zahmet. :d
- +1 yıl
Ne duygu sömürüsü yaptınız ya biseyiniz yok sizin
Abartmiyorlar. Hormonlarla alakalı ister istemez hassaslasiyor. Ayrıca kimisinin şiddetli sancıları olabiliyor. Regl olmadığın için bunu anlamaya bilirsin. Ama bunu kullanan bazı kadınlar da yok değil yani.
00 Yorumla
+1 yılAbartan vardir ama yasamadan bilemezsiniz. Bir simulatorunu alsaniz keske de gorseniz nasil oluyor diye.😬
19 Yorumla- +1 yıl
Ben dayanırım bişeycik olmaz hamile sancısına dayanan ona haydi haydi dayanır sksj
- +1 yıl
Deneyip gormenizi cok isterdim. Daha dun izledim erkeklerin ne hale girdigini bu sancida. Iki buklum oluyorlar daha once soylenip basit sananlar😬
- +1 yıl
Peki sen testis darbe acısınına bak anlarsin
- +1 yıl
Bakmistim ona da. Benim lafim yok ki zaten abartildigina dair. Korkunc.😬
- +1 yıl
Hayır regl uydurma biraz abartı sizinki
- +1 yıl
Hala abarti diyor. 🙄Ne kadar siddetli olduguna dair bir fikriniz yok ki, yasamayana kolay konusmak.
- +1 yıl
Bence öyle nazlısınız
- +1 yıl
Kadinlar aciya erkeklerden daha dayanikli. Bunu da unutmamak lazim. Iyi gunler. 👋
- +1 yıl
Onun için zaten abartıyorsunuz
Ben çok sancılı geçiren biriyim ama kimseye naz yapmıyorum kimse de benim nazımı çekmek zorunda değil zaten ama hafife almayın regl sancısını gerçekten bazen çok şiddetli oluyor.
00 Yorumla
+1 yılRegl olsan anlardın. Bi kadının regl ağrısı, doğum ağrısına eş değer olabiliyor hafife almamak lazım..
10 YorumlaO ağrıyı siz çekin bakalım kim abartıcak
04 Yorumla- +1 yıl
Bişeycik olmaz
- +1 yıl
Yo siz çok masum oluyorsunuz regl iken savunmasız
Sabahtan beri yatıyodum 2 agri kesici ile yeni kendime geldim. Ne abartması be👿👿👿
01 Yorumla- +1 yıl
Belli hala sağlamsınız
+1 yıladet oldun da abartıldığını düşünüyorsun. bir bitin ya valla
010 Yorumla- +1 yıl
bir iğneden korkan varlıklar gelmiş ahkam kesmiş yorumlarda. bu yüzden asla yabancı erkekler kadar değer görmeyeceksiniz. Karşınızdakini basite algılayan benciller olduğunuz için.
- +1 yıl
aizin gibilerin hayatındaki kadınlara ve hatta doğacak kız çocuklarına acırım.
- +1 yıl
Ne alaka abi ya olayı nerden nereye getirdin Memleket meselesi yapıp haklı çıkmaya çalışmayın
- +1 yıl
memeleket meselesi zaten. böyle bencil yobaz kafaların yetiştireceği gelecek nesiller ne olabilir. bir grip olsanız ortalığı ayağa kaldryorsunz çoğunuz, neyi basite aldğnzdan habernz var mı? yok, çünkü amaç, sizden olmayan cinsi aşağılamak.
- +1 yıl
Tamam sensin abla sen haklısın 😂😂😂😂
- +1 yıl
boş yapma çocuk.
- +1 yıl
Tamam sensin sen hep haklısın başkası haklı olmaz
- +1 yıl
önce bir deneyimle sonra konuş
- +1 yıl
Gerek bile yok yalandan yaptığınız belli neyse sen hep haklısın zaten
- +1 yıl
aynen içiniz dışınız yalan diye herkesi aynı sanın. neyse sizle muhatap olmaya değemz. hayatınıza girecek kadınlar zavallı bir hayat sürecek.
+1 yıl13 gun oluyorum aşırı kanaamam oluyor sen kimsin ki bilip bilmeden yargılıyorsun kadınları
04 Yorumla- +1 yıl
Abartmıssın dıyosn da sen Bı gün dayanamazsın eminim
- +1 yıl
dayanırız evel Allah
- +1 yıl
Eminim oyle saniye bası kanasa çıldırırsın bulaşması yurume zorlugu neler neler neyse acın halin den ac anlar demısler
- +1 yıl
bişicik olmaz
+1 yılher ay şeyine tekme atalım 9 saat o acıyı çek ateş bassın 2-3 kere kus anlarsın o zaman abartmayı siz erkekler ne çekiyonuz ki sanki
00 Yorumla
+1 yılumarım kat be katını yaşarsın da görürsün acı ağrı abartılan bi şey miymiş
12 Yorumla- +1 yıl
Ben çok sancı çekmediğim halde abartıyor vb demiyorum. Agri olmasa da psikolojik olarak yetiyor.
- +1 yıl
@gizemlikız4444 her zaman ben de çekmem ama 3-5 kere çok kötü oldum çevremdekiler acile gidelim diye ısrar ediyordu çünkü halının üstünde kıvranıyordum ve her ay bunu yaşayanlar var herkes yaşamıyor diye yaşayan da abartmıyor yani
Ben buna yorum yapsam hemcinslerim beni gebertir 🤪
00 Yorumla
+1 yılNazını çeken varsa nazlanmak çok güzel 😄 ama yoksa oturuyosun yani
00 YorumlaHerkesin bünyesi ve acı/ağrı eşiği farklı. Abartı diye düşünmeyin.
00 Yorumla
+1 yılKeşke bu ağrıyı erkekler de çekseydi görürdük o zaman abartmayi jsbshsbs
00 Yorumla
+1 yılNe sacmasınız ya sen hiç regl oldun mu konuşuyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPelinsu onlar.. 🤣 Ben 8 saat çalışıyorum, hem de ayakta..
02 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun bakın görün kızlar
Cevap sahibi+1 yıl😎
Gizli Üye(18-24)+1 yılYa bir şey diyecem cidden abartiyorlar hani agrilari mide bulantisini degil bunlae gerçek ama davraniş olarak abarttiklarini duşunuyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer ay hamile mi oluyoz sanki. Ha hamile olmadım ama regl sadece acıdan ibaret değil hormonlar değişiyor. Abartma yok ama anlamazsın işte.
00 YorumlaHissetmediğiniz bir şeyin ne kadar dayanılabilir olduğunu bilemezsiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO sanciyi birkere sizde cekinde o zaman göreyim sizi. Hemde her ay
00 Yorumla- Daha fazla (25)
Erkekler Ne Diyor
- Özel Günler & Hijyen konusunda 4,7b cevap paylaştı.
u +1 yılBence abartmıyorlar knk bir kıza regl abartıyorsun denmez :D
10 Yorumla Bence üzerinde az duruyorlar. Yorucu ve yıpratıcı bir dönem.
00 Yorumla
+1 yılSadece çoğunluk adına konuşuyorum umarım linç yemem kadınlarin çoğunluğu ne kadar ilgi görse de yetinmezler hep fazlasını isterler regl da el üstünde tutuldukları bir haftanın resmi adıdır saygılar
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle ilgi istiyorlar
+1 yılYani yasadgimizdan değil tabi ama literatürdeki bilgiler gösteriyor ki fazla ağrılı sancılı bir zaman dilimi oluyor kadınlar yapı olarak da ilgiyi sevdikleri için biraz daha nazlı olabiliyor
00 YorumlaBencede bu çok abartılıyor
01 Yorumla- +1 yıl
Öyle evet
+1 yılDaha fazla ilgi görmeyi sevdikleri için...
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
+1 yılNormal bizde hasta olunca abartiyoruz
00 Yorumla
+1 yılAbarti oldugu icin
00 YorumlaBen abarttıklarını düşünmüyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHaklısın
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?