İkinci bir sorumsa şu:
Genlük pedler zararlı mı?

Vee 3. sorum:
Hangisi daha iyi sizce? Tambon, menstural kap, ped vs? sağlık açısından en iyi seçim hangisi olur?
İkinci bir sorumsa şu:
Genlük pedler zararlı mı?

Vee 3. sorum:
Hangisi daha iyi sizce? Tambon, menstural kap, ped vs? sağlık açısından en iyi seçim hangisi olur?
Vajina kendini temizleyen bir organdır. Su dışından sabun, parfüm, krem vb. Hiçbir şeyle florasını bozmadığınız sürece hijyenik olacaktır.
Günlük pedler zararlı. Enfekiyon kadar ciddi olmasa da genital akne problemler, mantarları vakaları, tahriş, vajinanın ph bozulması, o bölgenin havasız kalması dolayısıyla bir çok problem getirebilir. Wiktionary'nin günlük ped tanımı: Regl döneminin bitişine yakın kadın iç çamaşırının iç yüzeyi üzerine yerleştirilen, ağır akıntıların olduğu günlerde kullanılan normal pedlerin ya da tamponların aksine, az miktarda, leke halindeki menstrual sıvı emmesi için tasarlanmış ped. Evet, anlaşıldığı üzere, günlük pedler, her gün kullanılmak için değil, az miktarda adet akıntısının olduğu günlerde kullanılmak için varlar.
Bence sağlık ve kullanış açısından adet kabı sonra tampon en son ped.
İntim jelle yıkayabilirsin. Nemli kalmaması için makinayla kurutuyorum bile. İç çamaşırın pamuklu olmalı, günlük değişebilirsin🤷🏻♀️
Zararlı
Menstrual kap
Kokuyu önlemek için vajinal krem kullanman lazım. birde zolax tablet kullanman lazım kıllandıgın iç çamışırlarını kaytanıp öyle giyinmen lazım duş jeli veya şampuan türü gereçleri vajina bölgesine gelmemesine dikkat etmek gerekir. her ıslak mendille vajina temizlenmez. mümkün oldugu kadar vajina tüylerini temizlemek gerekir. temizlenmedigi taktirde kaşıntı meydana gelir o yüzden temiz olması lazım vermiş oldugum ilaç ismi zolax mantar oluşumunu engellemek ve istenmeyen kokulardan uzak tutmak kullanmış oldugun iç çamışırlarının mümkün oldugu kadar dantelli çamaşırlardan uzak dur pamuklu iç çamışırları giyinmeye özen göster. el ayak tırnak tırnak arasına giren mikroplardan dahi vajina zarar görebilir. bunun içinde lapitak kullan kib
Koku akıntı yok sadece kaşıntı veya batma hissi var ve duş jeli ile temizlik yapıyorum ben
Duş jeli kimyasal içerir kullanmamalısın dış dudakları sabunla yıkayabilirsin ama iç dudaklara sudan başka bir şey değdirme sadece suyla temizle.. akıntı ya da koku yoksa çok teferruata gerek yok.. kaşıntı ve batma hissi vajina kıllarının uzamasından kaynaklı olur genelde.
Olabilir son zamanlar pek dikat etmiyorum
Biraz daha dikkat etmelisin... birde regl dönemlerinde eğer bekaret sorunun yoksa tampon kullanabilirsin eğer bekaret sorunu varsa sadece ped kullanmalısın... günlük pedlere gerek yok pamuklu bez kullanman yeterlidir yıkanabilirler daha sağlıklı..
Günlük kullandığım ped bence bu kadar kaşıntı ve batma hissi yaratıyor yani eskiden böyle değildi tam olarak sorun nerde bilemiyorum
Tampun pedden daha mı iyi acaba?
Günlük ped kullanmayınca rahatsız oluyorum ama bu da var yani
Menstural kapta var mesela ama o bana iğrenç geliyor
Günlük pede alıştığın için öyle geliyor sana ama söylediğim gibi pamuklu bezlerden iç çamaşırının içine yerleştirmelisin daha sağlıklı ve vajinayı daha temiz tutar tahriştende korur... tampon eğer bekaret sorunun yoksa daha iyidir.. sızmayı önler taşmayı önler..
Pamuklu bezden kastın ne
Menstural kap sağlıklı değil...
Hijyenik bezler var beyaz pamuklu o bezlerden kullanabilirsin sıradan bez ama pamuklu..
Yani günlük ped ama pamuklu olanlardan?
Pamuklu günlük ped varsa oda olabilir.. elbette.
Teşekkür ederim eig için..
Rica ederim bu tavsiyelerini dikatw alıcsm
Umarım iyi gelir ve tavsiyelerim işine yarar nitelikte olur...
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
bence sureklı camasır degıstır ve guzel tut
Bi hastalığın mı var
bir hata var mı diyorsun:)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?