Genital hijyen konusunda nelere dikkat ediyorsun? Vajinal duşu yeterince önemsiyor musun? Enfeksiyonlara yakalanmamak adına genital bölge hijyeni için çamaşır ve pedini sık sık değiştiriyor ve dar giymemeye dikkat ediyor musun?
Genital hijyen konusunda nelere dikkat ediyorsun?
Beğen
Paylaş
Takip Et
10 kişi beğendi
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Vajinal duş sanılanın aksine sizi enfejsiyonlardan korumaz eğer dikkat edilmez ise enfeksiyonlara bile neden olur. Genital bölge temizliğine bakımına ve günlük iç çamaşırı hijyenine dikkat etmek gerek. Akıntı için günlük ped kullanımına özen gösterilmeli.
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Vajinal duş; genital bölgenin su dışında hiçbir ürün kullanılmadan, sadece o bölgeye özel yani genel vücut temizliğinde kullanılan liften farklı bir lifle temizliğinin yapılmasıdır. Vajinanın kendi, doğal florasını ve pH derecesini bozmadan... Bu gereklidir. Bunu uzmanlar da tavsiye ediyor. Ama vajinanın içinden bahsetmiyorum tabii ki, sadece dışı. İçi için vajinanın kendi sıvısı temizliği ve koruyuculuğu sağlıyor zaten.
Çoğu insan bilinenin aksine şampuan, sabun vb ürünlerle ilişki sonrası özellikle bunu yapıyor. Kimisi korunma olarak görüyor bunu kimisi enfeksiyonlardan korunmak aksine çok yanlış bir hatadır. Emeğinize kaleminize sağlık. 🌺
vajinal dus? kardesim vajina dedigimiz organ kendi florasini yenileye bilen bir yapi. dus mus kozmetik bunlarin hepsi zarar baska birsey degil. ped degisimi cok onemli kanda bakteriler cok hizli yayiliyor neticede. ama ben dar giyinmisim pamuk mus degilmis pek fark etmiyorum acik konusmak gerekirse. kapali vulva turune sahip oldugumdan herhangi bir sekilde vulvaya birsey temas etmiyor. dolayisiyla oyle problemler yasamiyorum. kendi kendine orda bir habitati var arkadasin. iste gunde 4, 5 kez wcde karsilasip selamlasiyoruz onun disinda banyodan banyoya reglden reglye. oyle ariza bir tip degil cok sukur.
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Vajinal duş; genital bölgenin su dışında hiçbir ürün kullanılmadan, sadece o bölgeye özel yani genel vücut temizliğinde kullanılan liften farklı bir lifle temizliğinin yapılmasıdır. Vajinanın kendi, doğal florasını ve pH derecesini bozmadan...
Genital kokum için ftil, ağızdan alınan sadece 2 adet hap ve merhem verdi eczacım. Onları dediği gibi kullandım kokum geçti. Ama sadece onunla kalmadım, vajinamı nemli bırakmadım, yıkadıktan sonra peçeteyle emin olana kadar kuruttum, ben deodorantta kullanmaya başladım. Kaşıntılarım tamamen gitti. Bir de orayı tüylü bırakmayın, her daim temiz tutmaya çalışılmalı, tüyler en büyük bakteri mantar sebebi.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İç çamaşırlarımı kıyafetlerimle birlikte çamaşır makinesine atmıyorum. Genital bölge temizliğine dikkat ediyorum