Toplumda bazı kesimler tarafından Regl olayını hâlâ kötü bir şey gibi, utanılacak ve iğrenilecek bir şey gibi göstermeye çalışılan itemler yani davranışlar sözler neler, en çok şahit olduğunuz? (örnek, ped alırken siyah poşete koyma gereği duymak, erkek olan kasadan ödeme yapmamak gerektiğini söylemek gibi) #EdamedaRgl 🌹🥀🌹🥀
Saçmalıyor ve abartiyorsunuz bence. Bazı şeyler mahremdir ayıp ya da kötü demiyor kimse fakat herşeyin adabı var. Mesela sen kasada arkamdasin ve yanında çocuğun var ben yüksek sesle prezervatif var mı diye sorsam sonrada tırtıklı çilekli diye istediğim modeli söylesem sesli bir şekilde ama. Beni sapık olarak adlandırır çocuğunu oradan uzak tutmaya çalışırsın. Sizin pediniz normal de bizim prezervatif normal değil mi? Sağlık korunma amaçlı bir ürün neticede fakat onu almanın bir adabı olmalı peçete sakız alır gibi alınmamalı.
Doğal aylık menstruasyon döngüsü sayesinde analarının a*ından çıkabilmiş sığırların, kadının kendi seçimi olmayan ve sağlıklı kadınlık belirtisi olan bu fizyolojik olayı ayıp, pis bir durum zannetmeleri çok cahilce. Bazı yobaz market işletmecilerinin ped reyonuna siyah poşet koymaları, aldığı pedi gizlemeye gerek duymayan kadınlara tuhaf tuhaf bakmaları, hatta ölçüyü kaçırarak uyarmaları cahillikten öte, hastalık. Sanıyorum vajina ile ilgili her şey, ama her şey bu g*rzeklere seks çağrıştırıyor. Vajinanın adından bile rahatsız olup "vajina monologları" adlı tiyatro oyununun bile sahnelenmesine izin verilmeyen bir ülke burası, ne bekliyoruz ki?
Regl olan kadınlar için olumsuz konuşanları sevmiyorum aman diyorlar çok fazla abartmaya gerek yok hadinden fazla abartıyorsunuz diyorlar ama maalesef öyle değil regl dönemlerinin zor geçiyor özellikle ilk iki gün bizim için çok zor oluyor ama tabi anlayan anlar anlamayan anlamaz karşı tarafı anlamak için empati kurmayı bilmek lazım ve ön yargılı olmamak gerekiyor
bunun tek sebebi cahillik başka hiçbirr aşıklaması yok insanlar bilmediği şeyden korkarlar bu bize içgüdüsel olarak yüklenmiş birşeydir halbuku az da olsa bilgilenip algıyı yıkmaya çalışacak iki, üç kişi çıksa aralarından bu durum çoktan oradan kalacaktı.
Cinsellik ülkede tabu olduğu için insanlar ped, prezervatif, doğum kontrol hapı gibi şeyleri gergin istiyor. Onları da çok yadırgamıyorum çünkü renkli televizyona geçen tayfa için bunlar büyük değişim. Bunun atlatılması için bir iki kuşak daha geçmesi lazım.
Doğal bir olay bu. Hasta olunca eczaneden ilaçları saklayarak mı çıkıyorlar acaba. Dediğin gibi gazeteye sarma, göstermemeye çalışma gibi durumlar insanlara aşılanmış gibi. Doğaya karşı gelen çarpılır. Bırakın özgürce keyifsiz ve ağrılı geçen günlerini yaşasınlar bari.
Bazı erkekler bilmiyor o yüzden kötü görüyorlar reglin çok önemi vardır bence vücuda yani hemen kadınlar sinirlendiğinde gergin olduğunda yine sen regl misin diyorlar belki başka bir sebepten olabilir illa regl yüzünden olacak hali yok :)
Benim sevdiğim kız olsa regl olduğu günü öğrenirim önemli bir şey çünkü ona moral veririm vb bir şeyler yaparım gergin sinirli olunuyor sanırım o dönemde
Zaten kadına ilgi vermesen sevgi vermesen ona fazla yakın olmazsan o kadın sana ne yapsın bırakır gider ama ilgi versen sevsen öpsen koklasan vb o kadın zaten sana yaklaşır sana güvenir ve özel konularını seninle konuşur :) :)
Bunun bir hastalık ve sanki aids gibi veba gibi aksettirilmesi ve bundan kaynaklı bir tabululaşma ve ayıplanma tarzı yetiştirilmekten kaynaklı bence halbuki çok doğal bir durum
Her hangi bir mağaza ya da eczanede denk geldiği ped alan bir kadını ayıpladıktan sonra gerile gerile prezervatif alan adam aynı adamdır değilmi 😅 hödüğün önde gideni.
Kötü değil normal ama nu kadar ağzımıza sokmayın Biz her kamyon devirdiğimizde bu kadar sızlamıyoruz Bu zamanda bu kadar sızlananın hamileliği hiç çekilmez