Regl olduğumda çalışmak zulüm gibi gerçekten. Türkiye’de İzmir Barosu, Zomato ve Tunceli Belediyesi regl izni verdiğini duyurmuştu. İtalya, Çin, Güney Kore gibi ülkelerde yasal bir hak. Sizce Türkiye’de de olmalı mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKadınlara böyle bir izin alma hakkı çıkartılırsa, bu fazlasıyla suistimal edilir. Bazı kadınlarin regl günleri ağrısız geçiyor. Bu durumda sırf fazladan 1-2 gün tatil yapmak için regl günleri ağrısız gecen kizlar ve kadınlar da regl iznini kullanır. Regl günleri ağrısız geçen kadınların regl iznini suistimal etmeyeceğinin garantisini kimse veremez. Ayrıca kadınlar regl izni aldılar mı, regl izni alan kadının o gün yapacağı iş, orada çalışan diger kişilere paylaştırılır. Bu durumda en çok zararlı çıkan erkekler olur. Kadınlar hem regl izni bahanesiyle erkeklere kıyasla yılda 2 hafta fazladan tatil yapacak, hem de kadınların yapacağı iş orada çalışan diğer erkeklere paylaştırılacak. Bir de kadınlar gelip erkeklerle aynı ücreti alacaklar. Oh ne güzel.
Regl izni kullanacak kadınların maaşlarında 500-1000 lira arasında kesinti yapılmalı. Bu para da erkek işçılere verilmeli. Bu durumda adalet fazlasıyla sağlanmış olur.01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu durumun aşırı suistimal edileceği gerçeği var. Yasal bir düzenleme ile regl izni verildiğini varsayalım.
Regl takvimini işveren tutamaz (hem etik değil hem de şaşmaz bir standardı yok) dolayısıyla çalışanın ağzından çıkan söze bağlı. Keyfi olarak bu izni esnetebilir, işveren zor durumda bırakabilir.
İzin kaç gün olacak? 1,2,3-4 var mı bunun bir standardı.
Adına regl izni denilmesine gerek yok. İş dünyasında kadınlara karşı pozitif ayrımcılık yapılmasının yanındayım. Örneğin ayda 2 gün kadınlara ekstra izin hakkı tanınabilir.. Kadınlar isterse bu izin günlerini regl günlerine denk getirir.00 Yorumla
Erkek olduğum için reglin nasıl bir hissiyat olduğunu bilmiyorum. Ama kız arkadaşlarımda gördüğüm kadarıyla bazı kadınlarda çok ağır geçiyor, bu derece rahatsız edici bir durumsa tabi ki ciddi bir hastalık gibi sınıflandırılmalı ve izin verilmeli.
Can çekişe çekişe çalışılmaz, o şekilde yapılan işten verim de alınmaz.00 Yorumla
+1 yılbizim ülkemizde mesela ramazanda oruç tutarken sırf regl olduğu anlaşılmasın diye o günlerde de oruç tutuyormuş gibi kimsenin önünde yemek yemeyen, yemeğini gizli gizli yiyen kadınlar olduğu sürece, regl izni yasallaşınca bile bu izni kullanmak istemeyen bir kısım çıkarsa şaşırmayın.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar Ne Diyor
126
Her Kadının regl dönemi ya da her regl dönemi zor geçmediği süreç bu Erkeklere yapılan bir haksızlık olur. Ayrica düzensizlikler vs olan Kadınlar da mevcut. Zorluk çeken Kadınlara rapor almak serbestken böyle bir genel Izin gereksiz bence. Bakmayın burada destek verenlere, kendileri aldığı bir hizmetde tüm Kadınların adet dönemi aynı ana denk geldi diye aksasa kıyameti ilk onlar koparır bence..
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAğrı çekmeyen kadınla ağrı çeken kadın bir mi?
Ben hiç ağrı çekmiyorum, bir belirti bile yaşamıyorum böyle bir izin gelirse izni pazartesi ya da cumaya denk getirip hafta sonu tatili ile birleştirir şileye denize giderim. 🤣
Patron benim regli takvimimi tutucak değil ya benim beyanına uymak zorunda. "Valla Mehmet Bey hep pazartesi ve cumaya denk geliyor reglim"😂😂😂
Kusura bakmayın kızlar. Herkes kendini düşünüyor.100 Yorumla
+1 yılHadi hadi regl ağrısından kimse ölmez merak etmeyin, iki günlük ağrı sonra geçiyor bunun için işe gitmemek büyük bir saçmalık. Bizde kadınız, biz de her ay düzenli regl oluyoruz... Kimse kadın çalışan istemez o halde biraz mantıklı düşünün. Sonra da aman Allahım ben işsiz kaldım nerde eşitlik vs demeler...
30 Yorumla
+1 yıliş görüşmelerinde bile evli misin, çocuk düşünüyor musun vesaire diye soruyorlar. ödleri kopuyor hamile kalacak da izin isteyecek diye, yani dediğin şey olursa ne yazık ki kadınları zaten çok tercih etmiyorlarken daha da tercih etmemeye başlayacaklar. domuz bir dünyada yaşıyoruz...
15 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar utanç verici bir şey demi ne kadar utanç verici bir ülkede yaşıyoruz
- +1 yıl
@Yanlızadam7 ülkeyle alakalı değil her yerde bu böyle
- +1 yıl
Yok ya her yerde olması imkansız sana yurt dışında çocuk düşünüyor musun demiyorlar işe alırken
- +1 yıl
@Yanlızadam7 ya evet muhtemelen demiyorlardır ben kadınları tercih etmeme kısmından söz etmiştim
- +1 yıl
Bak ben sana şunu söylim emin ol kadınları bu kadar değersizleştiren ve adaletin hiç olmadığı bir ülke varsa oda burasıdır çünkü benim yurt dışında kuzenlerim var yengem var yani amcam gidecek yakında çok memnunlar hayatlarından ve insana değer var diyorlar çalışmazsan bile devlet bakıyor sana diyorlar yani hayatlarından çok memnunlar
Erkekler çoğu zaman sürüne sürüne gidiyor işine mesleği fark etmeksizin. Tamam elbet ağır geçirenler olabilir ama idare etmek ve geçiştirmenin yolları da var o yüzden kimse kimseyi kandırmasın yani. Sonra kadınlara neden iş verilmiyor diye lüzumsuz feministlik taslıyorlar çıldırıyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle katılıyorum
+1 yılDoğru düzgün doğum izni vermiyorlar bir de regl izni mi verecekler 😂 bizim sokaktaki abla sigorta şirketinde çalışıyor işler yoğunmuş. Doğumdan 1 hafta önce işe ara verdi doğumdan 1 hafta sonra başla demişler şaka gibi 😑 ben 2 aydan önce gelemem diyende şutladılar...
10 Yorumla
+1 yılHayır verilmemeli zaten her insanın erkek ya da kadın genç ya da yaşli sıkıntı çektiği günler oluyor ona izin buna izin olmaz yani zatrn işini layığıyla yapan çok az insan var herkes baştan sağma çalışıyor. Erkeklere hakızlık olur hem bazı kadınlarda bu durumu suistimal eder
14 Yorumla- +1 yıl
@refleks22 evet sacmalik bu şimdi bir mahkeme olsa hakim bugun izinliyim mi diyecek ya da bir ogretmen bir doktor kafssina gore gelmez saçma sapan her duyduklarina atlıyorlar
- +1 yıl
@refleks22 millet iyice düskünlüge emek vermeden hak etmeden para kazanmaya alışti ki artık bunu her alanda uygulamak istiyor zaten meslegini hakkiyla yapan çok az insan var
+1 yılBir kadının özel günlerinin ortası diğerininin başlangıcı olsa ya da bazılarının özel günleri çakışsa mesela... O zaman o şirkette kadın çalışan göremessin, işler çok aksar. Zaten gerekli durumlarda izin haklarımız mevcut, buna gerek olduğunu düşünmüyorum.
10 Yorumla
+1 yılBari 1 gunluk verseler yemin ediyorum o ilk gun ben degilim... hani erkeklerden is hayatinda bizi ayiran en onemli dezavantajlarindan biri bildugin her ay duzenli rahmimizin ic duvari parcalaniyor ve biz bunu acili bir sekilde atiyoruz... beymis her ay yasiyormusuz neden alismamisiz... bu soyleyenlerin her ay parmagini kesse sanki acimayacak cani
...00 YorumlaBence her ayda 7 gün değilde ayda 1 gün izin verilirse güzel olur. Çünkü 7 gün çok fazla iş verimliligi olmaz. Ayda bir gün olsa iyi olur.Çünkü regl sancısı acayip kötü. Gün hiç verimli geçmiyor bile. En çok ağrılı olduğu gün işe gitmesek daha güzel olur
00 Yorumla
+1 yılYa ne abartılıyor bu regl, kimse de boyle bir çalışan istemez. Sonra "kadınlar is hayatinda dislaniyor, kadinlarin başarılı olmasinin onune geciliyor bik bik bik". Birakin Allah aşkına, kadinlarin en buyuk dusmani kendileri, baskasi degil.
60 Yorumla
+1 yılÖğretmenim, her ay 1 hafta dersler boş mu geçecek lfkfkd öyle olursa Türkiye de kimse kadın oersonel çalıştırmaz.
60 YorumlaBazı firmalar yarın bir gün doğurur bu kız izne çıkar tekrar personelmi arıycaz diye kadınları işe almıyor, birde regl izni istersek hepimiz eimizde oturur çalışamayız
31 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru ne yazık ki...
Gizli Üye(30-35)+1 yılHıhı... kadın pilot regli olunca uçuşları iptal etsinler.
Kadın öğretmen her ay 1-2 gün ders işlemesin.
Regli izni olsa bile çok kısıtlı bir kaç iş kolunda ya da sadece devlet dairesinde çalışan kadınlara olur.50 Yorumla
+1 yılÜlkedeki resmi çalışma saati 9 saat olmasına rağmen 12 13 sa çalıştırıyorlar. Uykuya bile saygı göstermiyorlar buna mı duyarlı davranacaklar?
40 YorumlaHerkesin ağır geçmese bile olmalı sağlıkla ilgili bir şey ve bunu biz kasten seçmiyoruz. Sağlık sorunu verimli çalışmamızı engeller ve bizi daha çok strese sokar. Sağlıkla ilgili bir konu olduğu içinde izin verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılSaçma olur.. O kadar da abartı değil tamam zor hatta kimi çokta sancılı ama bu herkese uygulanamaz.. Her ay patronum niye reglimi takip etsin hem😏 belki yalan söyleyecek oşdum diye, nasıl bi düzen olacak ispat mı edecek kadın 😄
00 Yorumla
+1 yılNe çok seviyorsunuz abartmayı her şeyi. Hepimiz regl oluyoruz. Yok cikolata krizleri yok sicak su torbalari yok benim regl donemim cok sinirliyim tripleri... Bazilarimizin evet, agir geciyor. Ama napiyorsunuz arkadaslar tas mi tasiyorsunuz tüm gün
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle olmalı. Sonuçta bu bizim elimizde olan bir şey değil. Keyfi bir istek de değil.Çoğu kadın da bu durumu ağır ve ağrılı geçiriyor. İş hayatına da olumsuz yansıyor. Eziyete dönüşüyor bu dönemde çalışmak.
00 Yorumla
+1 yılBen regl günü çok hafif sancı çekiyorum sadece ruhsal olarak çok etkileniyorum istemsize. Bence her kadının sancısına ve mesleğine göre değişmeli izin hakkı. Bazıları sancı çekmez bazılarının çok önemli işi vardır öğretmen, doktor gibi.
00 Yorumla
+1 yılBen regli ağır geçirenlerdenim. Cidden bazen ayakta duramıyorum. Eğer iş yerindeysem de revire girmek zorunda kalıyorum hatta izin aldığımı bile bilirim. Aslında olmalı regl izni ama olacağını da sanmam.
00 Yorumla- Özel Günler & Hijyen konusunda 754 cevap paylaştı.
+1 yılTabii ki de olmaz da millet ne kadar zor bir şey olduğunun farkında değil.
50 Yorumla Ben bu konuda şanslıyım. Çalıştığım kurumda her ay 2 günlük regl izni veriliyor.
Daha yaygın olması gerektiğini düşünüyorum.31 Yorumla
+1 yılBence olmamalı Türkiye'de o kadar çok tatil varki memurlar özellikle erken çıkıyorlar gereksiz her kadın sancı çekmez 🤗
23 Yorumla- +1 yıl
@şeymayani Tamponu her kadın uygulayamıyor
Türkiye'deki tek sorunumuz bu olsa keşke 😸 İzni bırakın ped fiyatları aldı başını gitti. Temel ihtiyaç sayılır bu bence ama ülkemiz bunu bile önemsemiyorsa elbette regl izni vermez.
06 Yorumla- +1 yıl
Bez bağlayın eskiden ped mi vardı
- +1 yıl
Ne kadar da patlamaya hazir bombaymissiniz... Biraz provakatif olmak istemistim
- +1 yıl
Olgunun dogalligini anliyorum ancak eline bayrak alip ben regl oldum yihuuuu diyen kizlari pek qnlamlandiramiyorum.
Bir de pedleri caliyor mu aliyor mu belli olmayan , reyondan erkek gitsin diye bekleyen tipleri
+1 yılTürkiyede yasal olan doğum ve emzirme izinleri bile yerinde kullanılmıyorken regl günleri için yasal düzenleme geleceğine ve işverenlerin bunj uygulamaya koyacaklarına inancım SIFIR.
00 YorumlaBenimde aşırı zor geçiyor ağrılı batmali bugün derse bile gitmedim bu yüzden 😞 kesinlikle uygulanmalı hatta okullarda da özellikle üniversitelerde özel izinli olarak verilmeli
00 Yorumla
+1 yılSadece ilk gun ise olabilir ama regl surecınce zor ama tabi bir ayda ıkı kere olanlar da var ıs verenlerde hakli bir cok kadın aynı anda da olsa kac kısı o gun gelmeyecek ise isler aksayacak
00 Yorumla
+1 yılBu cidden hastalık hali. Ben iğne vurulmadan hap almadan ayağa kalkamıyorum ve tüm gün işte sürünüyorum. Olmalı tabiki
10 Yorumla
+1 yılHastane raporu ve maaştan kesinti şartı ile olabilir.
23 Yorumla- +1 yıl
- Daha fazla (96)
Daha fazla(111)
Erkekler Ne Diyor
97
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl✨Wow... Böyle bir izin gelirse ilk iş yavaş yavaş kadın eleman alımını durdurur ve sonra çalışan kadınları işten çıkarırım.
İş veren karına bakar. Hayır kurumu değiliz biz, sanki biz kolay geçiyoruz😒
Her kadının regli dönemi aynı geçmiyor bir kadın hakketten evinde ağrılarla baş ederken diyeri tatil yapıcak. Bu haksızlığı kabul edebiliyor musunuz?
Ücreti kesintiye uğrasa belki olabilir ama bunu tercih edende çok olmuyor. O örnek gösterdiğin kore, japon'ya gibi ülkelerde regli izni aktif bir şekilde kullanılıyor sanıyorsan yanılıyorsun; ✨2017'de bir Japon hükümeti anketi, kadın çalışanların yalnızca %0,9'unun dönem izni talep ettiğini ortaya koydu.✨
Bir eleman işini yapmadığı gün onun işi takım arkadaşlarına kalıyor haliyle özellikle erkek elemanlarla kadın elemanların arasında ki daha kötü yapıcak. Kore'de bir çok kadın bunu söylüyor "Gelmediğim günler vicdan azabı çekiyorum çünkü benim olan işler başkasına yük oluyor ve iş yerinde ilişkilerimi etkiliyor..." dedikleri röportajları gidip okuya bilirsiniz.
Ayrıca ağrılı dönem geçiren kadınlar zaten gidip rapor alabiliyor.20 YorumlaMerhaba,
Yaşamın devamı için gerekli bir olay olsa bile regl günlerinin yasal izin olması kadın iş istihdamının azalması anlamına geldiğini anlamamız gerekiyor.
Ne kadar zor olduğunun farkındayım tam olarak anlayamayacak olsam bile...
Ancak ayda 2 veya 3 gün yasal izni olan kadınlar yerine erkek eleman alınabilir ve bu da ciddi anlamda sorunlara yol açabilirdi. Cinsiyet eşitsizliği bakımından ben bunun yapılmaması görüşündeyim. Yapılırsa iş verenler erkek elemanlara üstünlük verir ve kadın elemanlar ikinci sınıf muamelesi görür fikrimce.
Saygılar...
Işıkla kal...10 Yorumla
+1 yılSoru: kadın regl olmadığı halde regl oldum izin istiyorum diye kötü amaçlı kullanırsa ne olacak? Çağrı merkezinde 20 kadın düşünelim. 10 tanesi regl izni aldı. 5 i yemeğe çıktı. Kaldı 5 kadın. Ve sırada bin âdet müşteri hizmetlerini bekleyen sırada çağrı var. Bunları kim karşılayacak? ya da giyim mağazalarında genelde kadınlar duruyor. 10 personelin 5 i nin regl dönemi aynı güne geldi diyelim. Mağaza da bayram arifesinde olsun. Müşteri izdihamı var. 5 personel ile nasıl dönecek bu iş? Bunun için şirketler daha fazla personel almak zorunda kalır ya da bayanları değil erkekleri işe almaya başlar. Bayan personellerin işine son verip, yerlerine erkek personel almaya başlarlar. Türkiye de bu uygulama bayanların aleyhine olur. Hazır işlerinden olurlar.
10 YorumlaSanırım işsiz kalmak istiyorsunuz? Ya da bu biraz Erkeklere haksızlık gibi oluyor.
Her Kadın, aynı şekilde bu ağrıyı ve acıyı çekmiyor. Bazıları Regl olduğu halde, bana mısın demiyor. Acı eşiği çok yüksek ve Acı eşiği aynı şekilde çok düşük kadınlar var. Yani burada bile eşit bir durum söz konusu değil.
Ayrıca, Yeni evli ve çocuğu olmayan kadınlar çok nadir işe alınırken ( Hamile kalma ihtimalleri sebebiyle işverenler iş vermeye yanaşmıyor. ) Regl izni diye bir şey çıkarsa, işveren komple Erkek personellere yönelecek. Türkiye'de Çağrı Merkezlerinin %80'ini kadınlar oluşturuyor. Bir Çağrı Merkezi Departmanında 40 veya üstü çalışan Kadın olduğunu düşünün. Bu durumda %75'i aynı anda izne çıkacak. Çağrı Merkezi kısmı ise yine Erkek Personeller ile doldurulup, Kadınlar işsiz kalacak.00 Yorumla
+1 yılBu konudan önce başka düzenlemeler gelmeli. Ülkenin istihdam yapısı sıkıntılı olduğu için böyle bir durumda kadınların daha da mağdur edilmesi söz konusu olabilir. Kadın işçi çalıştırmaktan kaçınmalar başlar. Daha çok yolumuz var bence bu tarz medeni konuları gündeme almak için.
20 YorumlaHem kadın erkek eşitliği denecek hem de ayrıcalık istenecek. Kadınların iş hayatında var olmasını artırmaya çalışıyoruz, kadınlar ise kendi bindiği dalı kesiyor. Doğum izni zaten varken erkeğe hak yoktu, son yıllarda 5 gün verildi. Ben de bir soru sorayım, vatan hepimizin değil mi? Neden siz de askerlik yapmıyorsunuz?
10 YorumlaEe bir kızın regl olduğunu nasıl tespit edeceğiz? Kim karar verecek? Müdürün masasına kirli ped mi getirecek kız?
ya da takvim mi tutacağız?
Diyelim takvim tuttuk, kız mps dönemi mi ne olduğu için arzuları yükselmiş. Sevgilisi ile buluşacak, ben regl oldum dedi gitti sevgilisine. Regl olunca da o ağrı ve sızı ile çalışmaya devam eder..
Yalnız ne senaryo yazdım anlık :))10 Yorumla
+1 yılAgırlıklı olarak kadin isci calıstıranlar sirketler ne yapacak.
Ise alacağı kadınlarin özel gunlerinin cetelesinimi tutacaklar. Yakin tarihte olanlari isten'mi cikaracaklar. Kadinlarin yarisinin özel gunleri ayni gunlere denk gelirse ne olacak.
Pek uygulanirligi yok bence.14 Yorumla- +1 yıl
Hastane raporu?
- +1 yıl
@_anonim_hesap_ Anlamadim. Ne demek istediginizi.
- +1 yıl
Hastane raporu var. Şirketler kadınların regl günlerinin çetelesini mi tutacak demişsin ya
- +1 yıl
@_anonim_hesap_ Benim kastım o degildi 🙂
Bir kadın o sirkete yeni girecek diyelim. Sirket acaba ise alacagin kadin elamanin, sirkette calisan kac tane kadinla ayni gune denk gelip gelmedigini hesap etmek icin, her basvuru yapanin veya orada calisanlarin cetelesinimi tutucak.
Cunku bir bakima buna mecbur kalacaklar.
Hangi sirket ister ki calisan elamanlarin yarisinin veya ucte birinin ayni gun izinli olmasini. Veya sen istermisin ozel gunun yuzunden dolayi is basvurunun iptal edilmesini. Bu yuzden sürdürülebilir olmasi cok zor bence.
+1 yılBöyle bir izin olmalı mı EVET OLMALI bu kadının eline olan ve kendi tercih ettiği bişey değil sonuçta.
Mamafih ben; iş kazası sonucu kafasına 5 dikiş atılan adamın tekrar ile çağrıldığını gördüm bu lanet düzenle yönetilen ülkede. Maalesef çoook uzun bir zaman böyle bir izni göremeyiz daha.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHadi böyle bir izin oldu diyelim ki mantıklı...
Kısım amirinizin erkek ve ***şağın önde giden bir tip olduğunu düşünün.
Kaç kadın bu izne başvurabilir?
Bir de fabrikanın en dedikoducu kadrosu çaycılar ve güvenlik amirlerini unutmamak lazım...
Ssst pssst duydun mu " Ayten hanım regl olmus" " psst kimse söleme eheuheuwhwu iğrençlikleri...
Bir şeyler yapılacaksa önce altyapısını hazırlamak gerek.
Bu kafalarla zor...10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılolmasın. çünkü herzmaman aynı zamanda olmuyor bazende düzensiz oluyor. yani izin gününü nasıl ayarlayacaksin? veya ispat edeceksin? yani her ayın 15i 16si standart izin kullansanda fayda etmez belki dönemine denk gelmez zamanı uymaz. işe gidemiorsan rapor alırsın olur biter
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBazi kadinlarin 7 gün sürüyor bazi kadinlarin sancisi dahi olmuyor, her ay 7 gün özel izni hangi isveren nasil zarar etmeden karsilayacak?
Modern , Cagdas, bizden Medeni Avrupa Kadinlara bu özel tatili hak olarak verirse, Türkiye'de versin, kabul.00 Yorumla
+1 yılKadınlara karşı uygulanan şiddete gerekli cezayı bile vermeyen bir adalet sistemi varken, bu düşünce hayalden öteye gidemez. Hayatı daha yaşanabilir kılan kadınlara en azından bunu borçluyuz. Ne olurdu sanki daha rahat hissettirebilseydik?
13 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılİzin uygulanmasına bişey demiyorum hakkınızdır ama çalıştığım yerde 88 kişi var ve 10-11 kişi erkek geri kalan hepsi kadın 😁 kalan 75 (yuvarlak hesap olsun) hanımefendinin bir kısmı (20 kişi mesela) aynı zamanda regl olsa eyvah eyvah
00 Yorumla
+1 yılDaha geniş düşünün. Neden her seferin de yurt dışından bir şey alıyoruz ya, bir sefer de biz yapalım onlar bizi örnek alsın. Türk Kültürü buna müsait bence, ben kadınlarımıza güveniyorum bizi gururlandıracak işler yapacaklar, Sertap Erener gibi.
00 Yorumla
+1 yılAçıkçası bu dönem her ay 1 hafta süren süreçtir, böyle bir şey olması durumunda özel şirketler kadın çalıştırmaz, çünkü kimse her ay 1 hafta izin vermez. Belki, çok zor ihtimal kamuda uygulanabilir, ama o bile zor...
00 Yorumla
+1 yılabartmayın . aylık doğal döngü.
hem cinsiyetçi yaklaşım ve adil değil.
zaten ülke eril kafada , kadın çalışan kimse istemez , sizde evde zengin koca gelsin dıye ananızla birklikte oturur beklersiniz.00 YorumlaCok suistimal edilecek bi uyguluma. bu ya maaş kesintiye uygulanabilir olmalı ya da tam teşekküllü hastane raporuyla olmalı diğer türlü ooooo o işin içinden çıkılmaz
10 Yorumla
+1 yılBu bence iyi değil. İşveren için işe almama sebebi. Birde düzensiz regl olanlar ne olacak? Bana iyi niyetli gösterilmiş kötü niyetli bir hareket gibi geliyor.
10 Yorumla
+1 yılKadinlarin iş bulmasi iyice zorlasir bazi sirketler is alimi yaparken yakin zamanda evlilik veya cocuk dusunup dusunmediklerini bile soruyor
20 Yorumla
+1 yıl2013 yılında ise çıkarılan bir yönetmelikle Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı. Dolayısıyla kadınlara regl iznine yönelik atılan bu adımlar silindi. Ancak ülkemizde böyle bir yasa olmasa da bazı kurumlar ve kuruluşlar kadın çalışanlarına regli izni tanıyor. Merak etmeyin Ama bence kaldırılması çok saçma
00 Yorumla
+1 yılAyda 2 ya da 3 gün verilmeli bence.
En sancılı geçen süreçler çoğunlukla bu uzunlukta oluyor.
Olması gereken bir düzenleme.
Peki olur mu? Hiç sanmıyorum.00 YorumlaKesinlikle olmalı. Çok ağır geçiren de var yataktan çıkamayan da
30 Yorumla
+1 yılKadınlar daha rahat edecekse tabii ki olsun ama bu sefer patron der ki "beni regl olduğuna inandır..."
10 YorumlaGünde 13 saat çalıştıran iş yerleri var adamlar gece uyuma çalış diyecek utanmasa regl izni maksimum kamu çalışanların da olur
10 Yorumla
+1 yılHerkes kendini işveren olarak görse eminim ki cinsiyet ayırmaksızın büyük çoğunluk bu duruma izin vermezdi.
00 YorumlaHer ay, erkeklerde kafa, izni verilsin 5 gun erkeklerde o kadar kadınları dinliyor o dönemde regli olunca kadınlar çeken erkek
00 Yorumla
+1 yılolmamalı ya da haftalık izinler toplatılıp regl izni olarak kullanılmalı. her ay en az 1 hafta işe gitmemek demek bu. Geçici hastalık felanda değil
00 Yorumla10 kadın 10 erkek çalışıyor diyelim kadinlardan her haftada biri regl izne çiksa o zaman eşitlik kalmicak ee hani eşittik?
00 Yorumla
+1 yılTürkiye de olur resmi kurumlarda vs ama özel de sanmıyorum özel herşeyde kendi kafasına göre verilmesi gereken esas hakkını bile vermezler.
00 Yorumla- Daha fazla (67)
Daha fazla(82)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Özel Günler & Hijyen > Sorular > Türkiye’de regl izni hala yasal değil. Sizce her şirkette regl izni uygulanmalı mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler