Koşun koşun Survivor başladı, bu akşam yine oyunlar çok heyecanlı geçecek.
Her Survivor izlediğimde aklıma aynı şey geliyor. Bu kadınlar regl olunca nasıl öyle yarışabiliyorlar. Ben evde koltukta bile 5 dk oturamazken onlar nasıl böyle enerjik ve hareketli olabiliyorlar. Valla hayret ediyorum.
Ben şu an regl dönemindeyim ve onları izlerken bile bi tuhaf oluyorum. 😂
Ben evde bile yerimde duramıyorum, bu kadınlar Survivor’da regl olunca ne yapıyorlar?
Survivor' un gerçekliği şüphe götürür. Bunu da herkes görüyor zaten ufak ufak. Tamamen kurgu bir olay. Zaten ancak bu şekilde reytinglerde yüksekte olabilirler. Veya izleyici yakalayabilirler. Bir beyin takımı var toplantılara girip çıkılıyor hatta. Ona göre de rol belirliyorlar o haftaki gündem olacak konular belirleniyor. Hatta roller sırıtmadın diye oradaki karakterlere uygun roller veriliyor. Bir çoğuda o an doğaçlama çıkıyor zaten . Asıl merak ettiğim Adem ve Atakanın kapışması, çok yakında gelecek o da. Regl olayına gelince , Regl olanlar genelde ya bacağından sakatlanıyor ya da kolundan. her şey orada ki doktorun elinde değil mi sonuçta. Sen 6 gün yat diyordur kıza. Tabii ki tüm ihtiyaçları tek tek veriliyor. YARIŞMACILAR haftalık ücret alıyorlarmış ya , popüleritesine göre 😂😂😂 daha ne olsun işte..
Zaten orada herzaman bi yarışma ya da dogada hayatta kalma durumu olduğunu sanmıyorum O yüzden muhakkak doktor ilaç vs vardır ayrıca yine ilaçlarla engelleme gibi bi durum da olabilir Ama onun dışında spor yoga vs düzenli yapan kadınlarda yine bünyesine bağlı olarak daha az ağrı acı çekme durumu oluyor diye biliyorum yoksa eskiden köyde kadinlar o kadar tarla isini nasil yapsin ama genetik beslenme hayat tarzı spor falan illaki etkiliyordur
Geçen yıl bi arkadaşım orada yarıştı Aleyna. Özel günlerde sağlıkla alakalı olduğu için yardımcı olunduğunu söyledi ama tuvalet için aynı şey geçerli değilmiş yani tuvalet yok.
Olmuyor diyenlere inanmak istemiyorum, bir kadın olarak regl olmamak çok ciddi bir durum, ilaç kullanıyor olsalar bile kullanılan ilaçlar bünyelerine hasar verir öte yandan vücut yapılarına ve performanslarına bakarsak normal kadınlardan çok daha sağlıklı ve dayanıklı oldukları çok bariz, bizim gibi derin sancılar çekmiyorlardır, 24 saat de aktivite yapmadıklarına göre elbet bir fırsatını bulup tuvalete gidiyorlardır yanı sıra sağlıklı beslenemedikleri için besin ve vitamin takviyesi yapıldığını düşünüyorum.
Tampon ve adet kapları var. Ki zaten bir zaman sonra adet olmuyorlar çünkü uzun süren beslemme bozukluğu dolayısı ile vücut regl olmayı durdurur. Oradaki kadınlarda 1-2 ay sonra artık regl olmuyorlar. Olanlarda kap ve tampon kullanıyor :) sağlık konusunda hassas bir program olduğu için ağrı kesici hap ya da spreyler doktor gözetiminde kullanılıyor zaten
Beslenme yetersizliğinden regl gecikse ve ya regl olmasa afrikadanin nüfusu bu kadar fazla olur mu 😅 onlar özel ilaç kullanıyor. Tanesi 100-150$ arası değişen. Onlar sayesinde regl 3 ay gecikiyor...
Özel Günler & Hijyen konusunda 754 cevap paylaştı.
Olmuyorlar ki hatta bunu ben de merak etmiştim yaklaşık iki yıl önce filan bununla ilgili açıklama yapmışlardı o kadar değişiyor ki hayat düzeni kadınlar adet olmuyor aşırı stres açlık sürekli olarak hareket halindeler psikolojik baskı. Hatta bir tane kadın vardı yanlış hatırlamıyorsam oradan elendikten sonra aylar sonra bile adet olmamış
Onlara zaten takviye vitaminler veriliyor ayrıca sıkı önlemler alınıyor onlar için ağrı kesiciler alıyorlar onca ekip boşuna yok ya doktorları var onlara ped de var zaten sadece yarış bu eziyet degil ki survivor diye bunlar gerçekten ölecek değil ki
Balayına çıkanlar, özel turlarla tatile gidenler, tatil boyunca geciktirici hap kullanıyorlar diye biliyorum. Hatta Kısa süreli hacca gidenler de. Çünkü o tarihi değiştiremiyorlar.
@06romeo agri kesici olarak doğal yollara başvururum ben kendim topladığım kekik ile kekik çayı yaparim bir de başka bir ot var zahter e benzer onu da toplayıp içerim normal insanlardan daha dinç ve sağlıklı oluyorum
Survivor'a giden pek çok kadın da aynı şeyi söyledi. Orada regl olmuyorlar çünkü ortam düzen yemek vs her şey değişiyor. Bambaşka bir hayata geçiyorsun. Hormonların bozulması normal. Hatta Sema ben döndükten altı ay sonra anca regl olabildim demişti.
İlaç kullanıyorlardır. ya da sadece o ihtiyaçları karşılanıyordur ancak kamera önü yansıtmıyordur. Benim tahminim böyle medya herşeyi doğru olduğu gibi anlatmazki.
Diğer çalışşan kadılar gibi ağrı kesici içerler altını sağlamma alırlar kaliteli şekilde Çok ağrısı olan o gün zate yarışmaz Sporcu kadın dolu koşup duran Normail yani. bide herkessin ki çok olmaz bir kaç damla ağrısız geçen dolu kadında var
İlaç kullanıp olmuyorlar diye biliyorum. Açlıktan ilk başta zayıflasalar da bir zaman sonra tüm kadın yarışmacılar kilo alıyo ödem topluyor vücutları, olmadıkları için.
Senin haberin yok tabi! 1 tablette 4 tane ilaç var 1 tanesi regli 3 ay geciktiriyor. Bir tane daha ilaç var sıfır ağrı sıfır sancı! Ismini bilmiyorum ama ilacın 150$ olduğunu biliyorum ve içinde 3 tane var. Diğer regl geciktirici 100$ civarıydı. Ülkede fakirler hayat yaşamadığı için bilmemeniz doğal 🙄
Bunları bilemeyiz bunlar kadınların özel mevzuları olduğu için böyle olu orta bir şekilde sorgulanması doğru değildir, nasıl ki bir erkeğin bedeni ihtiyaçlarını açık bir şekilde dile getirmesi ahlaksızlık olarak toplum içinde algılamıyorsa bazı şeylerin de bu kadar merak edilerek alay edilmesi doğru bir yaklaşım değildir.
Sağlık konusunda çok katı vitamin ve ağrı kesici ilaçlar kullanılıyor ped tampon ve kap kullanıyorlar bunu biliyorum eski medikal ciyim İstanbuldaki çalıştığım şirket ile çalışmaları vardı bazı ürünler verilirdi sürekli palet palet giderdi bi iki kere görmüştüm şirkete gittiğimde
Bütün epilasyonun vücutta uyguladığı bir süre var bence pek emin olma. O zaman herkes hayatında 1 defa gitmiş olurdu ama kadınlara bakıyorum her 6 ayda bir gidiyor. Bu serüven 6 aydan fazla sürdüğünü göz önünde bulundururdak diyecek bir şey yok
Regl olmak bi kadının sağlıklı olduğuna bi işarettir ağrıyor çünkü rahim iç duvarı dökülüyor doğal olarak ağrıyor ayrıca tedavisi yok çünkü bir hastalık değil