Dün Instagram'da rastladığım bir firmanın ürünlerini inceledim. Nano teknoloji ile üretilen, bakteri oluşumunu engelleyen, pede gerek olmadan uzun süreleri tek bir külotla geçirebileceğiniz bir sistem yapmışlar.
Önce steril gelmedi ancak koruma düzeyi 5 normal tampon / 3 ped / 1,5 menstruel kaba eşitmiş. Tanesi 119 TL. ve 60 kullanım ömrü var, sonrasında sızdırmazlık etkisi tamamen bitmese de azalıyor. Bir paket pedin 45 tl olduğunu düşünürske maliyet açısından da mantıklı geldi.
Adet döneminde ped yerine regl külotlarına şans verir misiniz?
Daha önce almıştım regli külodu.🤭 Dışarı çıkılan günler için çokta uygun değil bence. Yanında yedek külot taşıman lazım çünkü 4-6 saat gibi değiştirmek gerek. Aynı külot bütün gün yeticek olsa da en geç 8 saatte değiştirmen lazım temizlik, hijyen ve sağlık için. Bakteri üretimine de kusura bakmayın ama nah engel olur.😤Hiç inandırıcı gelmiyor bana.✋ Hadi diyelim hakketten bakteri üretimine engel olsa da kanın içimde ki demirin hava ile temasından gene kötü kokular oluşuyor. Koku için 4-6 saatre bir değiştirme ihtiyacı her şekilde duyuyorsunuz.🤮
Sonra çıkardığın pis kilodu ne yapıcan düşünmen lazım, ben bunu hiç akıl etmmeştim ilk başta, plastik paketin ağzını düğümleyip attım çantaya bu da pek hoş bir çözüm değildi. 😂
Yıkamanın yeteri kadar hijyenik olduğunu düşünüyorum, çok rahat. Dışarı uzun sanatlar çıkmadığını sürece, ev için, koşuya filan çıkmışken mükemmel bir ürün. Kesinlikle pedden çok rahat. Bacakları biraz sıkıyor gerçi😑 ama almaya değer. En kötü 1 tane alır gece hem ped hem bunu takarsınız duble koruma olur. 😁
Bence en iyi çözümse adet kabı, hiç uğraşmayın bunlarla.👍👌
Bu külotların asla 1,5 adet kabı kadar koruduğunu inanmıyorum, bir adet kabı ortalam 30 ml ve 1,5 adet kabı 45 ml olur. 45 ml bu küloda dökerseniz yüzersiniz, altınız leş olur, ıslak bir hisle dolaşırsınız.
Ortalama bir ped 10-15 ml alır. Bu külodun sizi rahatsız etmeden alabileceği sıvı miktarı bence 20-25 ml dir.
Dışarıdayken sızdırma riskini azaltmak için ped ile birlikte kullanmak daha mantıklı çünkü pedsiz kullanımında değişim gereksinimi olunca yıkama aşaması ve bekleme aşaması sıkıcı... Özel gecelerde (söz, Nişan, düğün, konser, akşam yemeği.. vs) kıyafet altında belirginlik kaygısını yok etmek için de kullanılabilir
Asla almam ped olmadan adet dönemi bi hiç. YouTube kanalından bi kadın bu ürünü denedi sonuna kadar bende izledim kadın üründen memnun kalmadı. Almayın aldırmayın...