Adet dönemi riskli bir dönem. Bunun hepimiz farkındayız .
Adet döneminde giyerken tedirgin olacağım kıyafetler;
Beyaz pantolon
Açık renk pantolonlar
Sort
Etek
Tayt
Beyaz giyinmek risk çünkü yoğun adet kanamalarında taşma riski çok fazla oluyor. Ped taşırmasa bile fazla hareket halinde olunca iç çamaşırı kayıyor ve kan pede değil direk çamaşıra akıyor ve bunun sonucunda gene taşma oluyor . Etek ve şort giyerken yaşadığım problem karın ağrısı. Adet döneminde bunları giyen bordoberelidir. Bir kaç kere sort giyip deneyimledikten sonra farkettim ki karın ağrısının en büyük nedenlerinden biri soğuk almak.
Öncelikle beyaz olan hiç bir kıyafetle rahat edemem taşma bulaşma gibi bir durum olduğunda direkt meydana çıkar çok riskli. Ve dar kıyafetlerle de rahat edemem.
#SelamGençlik Regl döneminde hangi kıyafetlere ağırlık verip, hangi kıyafetlere mesafeli olacağını her kadın kendi bünye durumuna göre belirler. Bu günlerde habire siyah giymek de başka bir anlatımla siyah renge ağırlık verip regl olduğunu o şekilde ifade etmek gibi bir şey, yine sıkıcı bir tavır. Beyaz pantolon ve tayt giyebilen kadınlardan olabilmek muazzam olur kesinlikle. Bu dönemi çevrimdışı geçirmeye fazla odaklanmaya katılmıyorum. Yüzdeye vuracak olursak kadınların bugünü çok zorlanarak yaşayanları çok az. Bu zorlanmalar ise genellikle bir başka kadın rahatsızlığına dayanıyor. Kadınların mutlaka doktorlarına düzenli kontrol yaptırmaları gerekir. Diğer kadınlar regl günlerini normalize etmeyi başarabilirler. Bir kadın regl gününde değil beyaz pantolon, beyaz bikini bile giyebilir, hatta yüzebilir ve sörf bile yapabilir.. #TubaSueda
Özellikle bu dönemlerde fazla vücudumu sıkan dar pantolon, kot vb sıkı giysiler giyemem rahatsız olurum. Rahat hareket edebilmek için bol birazda esneklik sağlayan giysiler giyerim.💮
Çocukken sınıf arkadaşlarımdan birinin eteği kirlenmişti hemde dersin ortasında başka bi kız farketti ve kendisine söyledi. Bennce her kıyafetle olur. Ben uyurken filan çıkıyor