Bu yüzden adet öncesinde ve sırasında şekerli gıdalardan uzak durmanız kramplarınızı en azından azaltmada yardımcı olabilir.
Evet biliyordum
Hayır bilgim yoktu
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bilmiyorum neye dayanarak söylüyor ama ben hayatımda belki ilk kez bu dönemde şekerli gıdalara abandım ve gayet iyi geldi. Eğer bu dönemde ağrınız varsa ya hareket etmemişsinizdir ya su içmemişsinizdir katı gıdalarla beslenmişsinizdir veya psikolojik olarak iyi olmamışsınızdır. Bu sebeple karın bölgesi, mide, sıcak tutulduğu, su içildiği ve sıcak şeyler içilmeye başladığı zaman kanda akış olur, yani kan katı olduğu ve akmıyor olduğu için ağrı çekersiniz, o yüzden kasları gevşetmeniz ve kanı sulandırmanız gerekir. Şeker de sıvıyı yoğunlaştırır, sudan kaybettirir diye öyle söylenmiş ama ben deneyimlerime inanırım, böyle bir şey görmedim. Bazen de bu durum yüzünden kan şekeriniz düşer, o yüzden şeker yemeyin demek yanlış. Yeme ihtiyacı varsa yiyebilmeli insan. Yeme ihtiyacı yoksa zaten yemez.
Tıp makalelerinde okuduğumu paylaştım
Evet ihtimali var.
Serotonin salgılanmasını tetikledikleri için mutluluk veriyorlar. Bu noktaya kimse bir şey diyemez sanırım ama zararları da gerçekten çok fazla.
Fazla tüketilen zararları yararlarından daha fazla.
Zaraları ;
Ve bunlar artar gider.
Tatlı tüketimi konusunda bilinçli olmamız gerekiyor. Yoksa iştahımızı kabartan bizi bizden alan o çikolatalar, şekerler geri dönülemez rahatsızlıklara yol açabilir.
Denge çok önemlidir.
Dogru söyleyin cikolata ve seker urunlerine yapilan zamlardan dolayi mi böyle bir paylasim yaptiniz! 😂😂 çikolatanın içindeki kakao serotonin salgılar ve mutluluk verir! Sonra süt ürünleri tüketmek endorfini artırır! Endorfin hormonu ise yaşanan ağrıyı hafifletir!
Adet döneminde o şekilde işlemiyor beyefendi. ağrıya katkısı oluyor
Daha önce regl yaşamadım 😅 ama üniversitedeki kız arkadaşlarla aynı ortamda kaldığımız oldu. Genel olarak sıcak su torbası kullanırlar ve sıcak çikolata içerler. Bir de bol bol su içip regl ağrısı hafifleten bir hap alirlardi regl döneminden 2 gün önce böylelikle sadece ruhsal olarak regl olurlardı. Ağrı pek olmazmış!
Bunun bilimsel dilde açıklaması var mı? Çünkü bence yalan. Regl dönemi zaten başlı başına çalkantılı duygular demek. Bunu şeker yedi diye mi, regl dönemi mi ayrımına varamazsın. Kaldı ki tatlı tükettiğinde kadınlar çok daha iyi hissediyolar.
Yabancı tıp makalelerini okuyabilirsiniz
Ellerine emeğine sağlık güzel bir paylaşım olmuş bu durumu bilmiyordum ama sayende öğrenmiş oldum yararlı ve faydalı bir bence olmuş teşekkür ederim çok çok beğendim güzel olmuş gayet
Çok nadir sancım olur oda ayaklarıma dikkat etmemiş sıcak tutmamış isen çok şükür öyle çok ağır sancılarım yok ergenlikte oluyor du tabi çok zor şekerden olduğunu bilmiyordum bu bilgiyi unutmamak gerek
Yo bilmiyordum, östrojen hormonu azaldığından dolayı, kan şekerini de etkilediğinden canımız tatlı bir şeyler çekiyor o zaman çikolataya değil meyveye yönelmeli 😅
İlk kez duydum ama beni etkilemiyor. Yıllardır regl olurum ama bir kere bile sancılı geçirdiğimi hatırlamam.
Pek duymadım. Sadece üşütürsen sancın çoğalır derler, çok doğru (üşütme kastım mide ve ayaklar falan)
Evet çok doğru bunu farkediyorum hemen. Çok ağrısı olanlarada tavsiyem: regl öncesi bir hafta spor yapınca ağrılar azalıyor.
Bunu bilmiyordum. Aksi gibi de o günlerde inanılmaz tatlı istiyor canımız. Dikkat edelim bundan sonra 😐
Evet biliyordum.
Özellikle regl döneminde yağlı ve tatlı yiyeceklerden uzak duruyorum.
Bilmiyordum teşekkür ederim farklı bir bilgiydi.
Aa bunu bilmiyordum ssevgilim olursa ona söylerim abla 🤭
Selam gadası 🙃
Demin soruyla öğrendim. Demek ki çok dikkat edilmesi gerekiyormuş.
Gerçekten kadınlarımız için çok önemli bir bilgi, demek ki regl döneminde tatlıya hücum edilmemeli
İşimize yaramasa bile açıklayıcı bi paylaşım olmuş
Cikilatalar isyanda o vakit 😂
hiçbir bilgim yok, ben xper kasmaya geldim :)))
hayır bilgim yoktu :)
Öğrendiğim iyi oldu deneyeceğim
Hayır bilmiyordum
Ben bilmem ki
En İyi Görüş