Türkiye'de regl ürünleri lüks tüketim kategorisinde değerlendirildiği için %18 KDV uygulanıyor. Son dönemde ise yapılan zamlardan dolayı regl ürünlerinin fiyatları çok yükseldi. Regl ürünleri sizce lüks mü yoksa ihtiyaç mı?Regl ürünlerinden %18 KDV alınıyor.
Regl ürünleri lüks bence.
Regl ürünleri ihtiyaçtır.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Regl ürünleri %18 vergi ile lüks kategorisinde. Sizce regl ürünleri lüks mü ihtiyaç mı?
tabiki de ihtiyaç. Yani biyolojik bir olayla mücadele etmek nasıl lüks olabilir? Bence vergi kaldırılmasın. Devlet kendi imkanları ile ped üretip marketlere bedava versin. Marketler de bunları çok ucuz 2-3 lira gibi ücretlere satsın. İsteyen gidip yine pahalı markaları alabilir tabi. Ama en azından bir seçenek olmuş olur.
Merhaba ben 13 Haziran da yumurtlama gördüm daha sonra Çatlamayı gördüm 21 Haziran da akıntım vardı tekrar test yaptım o günde yumurtlamayı gördüm adetim gecikince hamilelik testi yaptım negatif sorum şu çatlamayı gördükten sonra mutlaka adet olmam gerekmiyor mu acaba
Ped kullanımı desteklemiyorum hem sağlıksız ürünlere hemde çevreyede zarar veriyorlar.
1 ped in %90nı naylon ve plastik bulunduruyor ve bunlar doğa da çözünmüyor. Tampon, pedler ve iç çamaşırı şeritleri kutuları ve kendi ambalajları yılda 200.000 (ikiyüzbin) tonun üzerinde atık üretiyor ve tipik olarak hepsi plastik içeriyor. Bu atıkların sonu çoğunlukla çöplüklerden atık sulara, plajlarımıza, deniz ve okyanuslarımıza karışmaktadır. Katı ya da sıvı olarak. Ürünler çöpsel atıklara dönüştüğünde ise bu kimyasallar çevreye yayılarak yeraltı sularına karışır ve havaya da temas ederek hava kirliliğine neden oluyor. Tamamen doğal bir ürün olsun %100 pamuktan üretilsin, doğa da çözünen pedler olsun diye düşümülünce daha masumca geliyor gibi ama değil pamuk üretimimde en çok su kullanılan ürünlereden biri. Ve geleneksel olarak üretilen pamuk oldukça fazla tarım ve böcek ilacına mağruz kalıyor gene hem beden hem çevreye sağlıksız. Kusara bakmayın ama herkesin ortak olarak kullanması gerek dünyayı böyle pisletme halkınıza sahip değilsiniz toprağı, suları, havayı sırf sizin kızlık zarınız korunsun, kıçınız rahat etsin, daha kolay... diye tek kullanımlık ped kullanmanızı doğru bulmuyorum. Yıkanabirilir pamuk Pedler, adet külotları, adet kabı, adet diski, soft tampon... Gibi altarnatiflerde varken tek kullanımlık hijyenik pedlar LÜKSTÜR. (Kişisel düşüncem böyle.)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
o zaman hazır orkidde sponsor soruya seslenelim 3 kuruşluk maaliyeti olan şeylerden bu kadar para kazanma hırsı niye. düşürsünler fiyatları. bide dolar çıktı diye zam yapıp indi diye neden fiyatlar inmiyo. çıkan fiyat oraya yapışıyo inmiyo. azıcık hayal kuruyoruz oh maaşa zam gelecek ocakta şu kadar artacak bende şunları alırım sonunda diyorsun ama piyasa bizden daha çok bekliyo ellerini ovuşturarak maaşa gelen zamnın 2 katı piyasaya zam geliyo sende bi dahaki zama diye hayallerle yaşıyorsun...
Bi erkek olarak beni alakadar etmiyor ama yine de bu bir lüks değil ihtiyaçtır. Her kadının rahatça erişebilmesi hatta devletin sağlık ocağında dağıttığı prezervatif gibi bunu da dağıtması lazım diye düşünüyorum
Ya hu ne diyorsunuz? Eskiden ped mi vardı? Takın peçeteyi ay... Gerçi tuvalet kağıtları da zamlanmıştı aman neyse canım... Eskiden tuvalet kağıdı mı vardı? Silin altınızı taşla toprakla pantolonunuzu çekin çıkın gidip duş alırsınız siz de gerçi su faturası da çok yüksek gelir öyle ama neyse konu bu değildi. Ne diyorduk? Ha evet regl olmak lükstür, eskiden regl mi vardı? O kadın regl oluyorsa bundan kendisi sorumludur ve bir şekilde halletmek zorundadır, iş hayatında regliyken zorlanıyorsanız çalışmayın, kocanıza bakamıyorsanız, evlenmeyin. Çözüm bu kadar basit. Regl olunca karın ağrısı ve çeşitli zorluklar çekiyorsunyz diye toplum ve devlet olarak sorumluluk almak ve sizin kaprisinizi çekmek zorunda değiliz, eşiniz ve patronlarınız da aynı şekilde. Tam tersine pis olduğunuz için utanmalı ve bu süreçte insanlarla çok fazla diyalog kurmayarak onları kendinizden korumalısınız. Yeter artık bitmedi şu istekleriniz, beklentileriniz... Regl olmayı beceremeyen olmasın arkadaş. Sizin için bu kadar sorun yaratıyorsa gidin şeyinizi aldırın.
Yo utanmayın fakat bıktık regl ile ilgili sorulardan sanki ilk defa oluyorsunuz reglin döneminin her detayını soruyorsunuz bu kadar anlaşılmayacak ne var? Bıktık sorularınızdan..
Bence insanlar bunu normal bişey gibi kabul etmiyorlardı, bu yüzdende normalleştirmeye çalışılıyorki insanlar artık bunun olağan bişey olduğunu anlasın, hastalık veya ayıp bişey gibi görülmesin
Merak etmeyin yeterince normal bişey olarak görülüyor. Fakat adı üstünde "özel gün " çok mu seviyorsunuz özelinizin konu olmasını. Kız olmama rağmen ben bile bıktım bu durumdan gerisini siz düşünün yaptığınız cahillik normalleştirmeye çalışmak değil.
@Papayya0 Hem normal olduğunu kabul edip hem de "özel gün" olarak nitelendirerek kendinizle çelişiyorsunuz. Regl döneminde herkes aynı sorunları yaşamaz, kimilerinin çok şiddetli ağrıları olurken kimileri basit bir kanamayla atlatır bu yüzden bir kadın olarak da başka bir kadının regl döneminde yaşadığı problemleri tam olarak anlayamazsınız. Toplum bu konuya çok sığ baktığı için ve sanki ayıp bir şeymiş gibi karşıladığı için zaman zaman dile getirmekte fayda var.
Kendimle çelişmiyorum gayet açık konuştum. Evet normal bişey ama aynı zamanda kadınlara "özel".. Zaman zaman dile getirilir fakat sık sık getiriliyor artık herkesin ağrısı kendine biz bu kadar kapris dinlemek zorunda değiliz. Özellikle regl döneminin en ince ayrıntısına kadar soru soruyorsunuz. Gerek yok buna
@Papayya0 Herkes istediğini sorar, rahatsız oluyorsanız görmezden gelebilirsiniz ayrıca özel kelimesini kullanmaktan vazgeçin. Kadın olduğunuzdan şüpheliyim.
Çok şaşırdım anket sonuçlarına bak. Kadınlar bile lüks diyor. Regl olduğunuzda pedinizin olması lüks mü anlamadım ben? İhtiyacınız değil mi? Ne biçim bir hayat ya kadınlar bile birlik olamamışlar yazıklar olsun valla.
Erkeklere bir şey bile demiyorum zaten. Ne kadar utandım ya.
Okumadan mı cevap veriyorsunuz yoksa akıl tutulması mı yaşıyorsunuz? Hayırdır? Regl olduğunuzda her dakika bez veya pamuk mu değiştiriyorsunuz bacım? Yoksa o haftayı klozetin üzerine tüneyerek mi geçiriyorsunuz? Hiç mi işe, okula veya markete gitmeniz gerekmiyor? Açtırmayın benim bayramlık ağzımı! Şu anketin rezilliğine bak!
Lüks diyen %44'lük kesim soruyu yanlış anlamış bence. "Artık regl ürünleri fiyatları gereği lüks mü oldu?" gibi bir şey anlamış olmalılar. Evet, fiyatları gereği lüks oldu ancak bu ürünler asla lüks için kullanılan ürünler değil. Tamamıyla ihtiyaçtır. Kimse keyfiyen regl olmuyor.
151 kadın /112 erkek nasıl bir kafayla regl ürünleri lüks diyebiliyor... Hadi erkekleri anlarım ama herhangi bir hamilelik veya sağlık sorunu bulunmayan kadınlar her ay olduğunuz regl için nasıl böyle bir bakış açısına sahip olabilirsiniz. Pediniz sizin için bir lüks mü yani?
Umarım ironi yapıyorsunuzdur. Günlük pedinden tutun da dıdısının dıdısı bile olsa regl ürünleri bir ihtiyaçtır. Ben her ay kendimi zorlayarak o kanı akıtmıyorum... doğal sürecim bunu gerektiriyor.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Regl olmamak ıcın artık ilaç falan ıcıce mecbur hem pedler aşırı kalıtesızlestı , orkıd kotex bıle hemde fıyatı ucuyo yemın edıyorum bı boka yaramıyorlar bu orkıd bıle 10 dk sonra sızdırıyor ıncecık bısey 40-50 tl bu ne ya 25 lıralıklar da ztn 5-10 tane var o anca 2 gün belkı yeter. Çalmak hak.
Yeme içme kadar doğal ihtiyaç olan şeylerin böyle pahalı olması üzücü.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Lüks diyenlerin asıl demek istedikleri= siz fakirsiniz, siz her ay olduğunuz reglin pedini bile alamazsınız bu sizin için lüks, demeye getirmişler Allah'tan para konusunda sıkıntım yok alabiliyorum her şeyi ok ama ped bi ihtiyaçtır lüks değildir, lüks diyrn beyinsizdir
Regl ürünlerine lüks diyen canım sesleniyorum, bir sünnet olacaksınız diye düğünler şenlikler etkinlikler planlıyorsunuz ortalığı ayağa kaldiriyorsunuz binlerce lirayi kendi istekleriniz/eğlenceniz için harcıyorsunuz her ay zorunlu olarak kullandığımız regl ürünleri lüks öyle mi? Keşke bir günlüğüne yaşadıklarımızı anlayabilseydiniz en azından o zaman lüks kelimesini kullanmaya yüzünüz olmazdı.
ulan hadi erkekleri geçtim 91 kız lüks demiş siz varya yemin ediyorum olmamışsınız ya yok yani nasıl lüks olabilir lan ped keyfi mi regl oluyoruz ne yapalım bez mı bağlayalım altımıza
Regl ürünleri ihtiyaçtır özellikle de ped her zaman için çok önemli olmadan olmaz asla olmaz mutlaka ped olmalı hadi diğerleri neysede ped en büyük ihtiyaçtır mutlaka olmalı olmadan olmaz herşeye zaten alınmalı hem zaten alınması lazım mecbur
Lüks diyenlerin iq seviyesi tek haneli bişi galiba. Kadınlarin çoğu bile lüks demiş bunlar nasıl geziyor öyle merak ediyorum cidden. Neyse KS dekilerin çoğunda mantığa dair alla dair biis olmadığını bikez daha anladım. ciddiye almak anlamsız...
Biyolojik olarak durduramadığımız (yumurtalıklarımızı aldırmadığımız sürece) bir şey için almak zorunda almak zorunda olduğumuz şeyler lüks değildir. Eski zamanlarda kadınlar bezler koyuyorlardı ve bunlar çeşitli hastalıklara kapılmalarına neden oluyordu. Sağlıklı olmak bir lüks değil
Bunu lüks gören o adamın aklını s emi adem ile havadan bu güne gelen bir süreç ln ml bunu bilmiyor musunda lüks diyorsun? Seni okutan hocanında doğuran a... da taaaaaaa
Birçok ülkede bedavaya dağıtılan ped Türkiye'de çok yüksek fiyatlarla satışta. Ped fiyatları inanılacak gibi değil. Pedin hala lüks değil ihtiyaç olduğunu anlayamayanlar var. Bu keyfe göre değil zorunluluktur. Ped lüks değil ihtiyaçtır.
Ben almanyada renk ren boy boy çeşit çeşit ped ve tampon alıyorum he ay Regllide zevkli hale getiriyorum Türkiyedey ken atleti yırtıp kullanıyordum zate alınca da garip garip bakar gazeteye sararlardı bir kuru soğanna şükür çekip durun
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tabii ki lüks arkadaşlar her ay kurban keser gibi kendi kanımızı akıtıyoruz. Ve bunu düzenli olarak her ay yapıyoruz bu ne büyük lüks!
Ya ben anlamıyorum adeti 100 gram gelmeyen pamuk yığını nasıl bu kadar pahalı olabilir?
ihtiyaç tabi kimse keyfinden o ağrıları çekmez bide biz üstüne para veriyoruz ne kadar saçma bir şey ya yani karşılıklı oturup konuşsak regl ile sen bu ay bizim kapıyı çalma ped fiyatları arttı fiyatı düşünce gel mi diyeyim zaten kdv düşse bile fırsatçı olduğu sürece inmez pedlerin fiyatları
Lüks diyenler neyin kafasını yaşıyor aceba beynime kan sıçradı şu lüks diyenleri gördükçe en onemli ihtiyaçlardan biri bunu lüks olarak gostermeye çalışan herkese beyin lazım
@H2_O Her gördüğüne inanıp kolay kolay gaza gelen biri değilim. Cinsiyete değil kişiye bakarım. KS de yapılmış ankete göre de senin yazdığın böyle yavan, kadının en büyük düşmanı kadındırla da şaşmam. Alakamın olmadığı yerlerde bile yorum yaparım bu diğer provakatif yorumunda dediğin gibi, incindiğimden değil, tanrı kompleksim var seni aşıyorum. Engelleyerek beni susturamazsın ☠
Lüks olarak nitelendirenler tam olarak hangi açıdan bakıyorsunuz gerçekten merak ettim su içmek kadar normal olan bu durumun konforlu halde geçirmek istemek ne zamandır lükse giriyor buna karar verenlerin altına takıcaksın BİM pedini haşır huşur gezsin anlar o zaman neymiş
yani şimdi kız olmadığım için pek fazla detayını bilmem ama bişi sağlık ve hijyen sağlıyorsa ve bu doğanın gereği bişeyse aile hekimleri nasıl aile planlaması adına condom veriyorsa bunları bile ücretsiz vermeli kullanmak isteyenlere sonucta çalısan her bireyden sağlık için her ay vergi kesiliyor senden kesilmiyorsa annenden babandan kesiliyor
Tabiki de lüx ben nasıl s*çtiktan sonra incir yaprağına kıçımı siliyorsam sende çapıt bağla! Bu ülkede yaşamak lüx m q 😑
Tartıştığımız şu konuya bak! Millet 3-5 seneye uzaya gitmenin planını yapıyor. Biz kadın pedini konuşuyoruz Allahım bu ülke ne zaman vizyona kavuşacak 😑 Içimden bir ses hicbir zaman diyor...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Bir hijyenik pedin doğada yok olma süresi 500 yılmış. Ney? 500 yıl, 500 yıl... bir de çözünürken o atıklar sulara, toprağa karışıyor. Tek kullanımlık böyle bir ürün lükstür. Adet için hijyenik ürünerin sürdürülebilir, tekrar kullanılabilir, atıksız... bir çok altarnatifleri var. Tek kullanımlık ped için yaptığınız tantanayı yerine altarnatifi olamayan su için, suyun vergisi içinde yapsanız keşke.
Her kalemden %18 vergi almak isteyen devlet insanı düşünmediğini her yaptığında belirtiyor vergi almadığı hiç bir şey kalmadı kendilerine milletin vekili olarak gören iğneyi bize çuvaldızı kendilerine batmasının nasıl olduğunu bilinmesini isteriz
şimdi yaşlı nineleriniz, bizim zamanımızda biz bez koyardık sonra o bezi yıkar yıkar yine kullanırdık bre nenkörler vs diyerek kızacak sizlere genç kızlar. aman devlet düşmanı olmayın... not: devletini seven herkesi akp gitsin diye çalışabilir.
İstemsizce konuya dahil olma isteği geldi içimden 🤦♂️ Bana göre tuvalet kağıda ne kadar lüks ise regl ürünleride o kadar lükstür. %45 lüks demiş bayılacağım.😂😂 Bunun neresi lüks
Tuvalet kağıdı ped yanında lüx kalabilir yalnız bu tartışılır yıkıyorsun sonuçta silmeden de kalkarsın sadece ne kadar sallarsan salla paçana damlar son damla djdjdjjdjd
@Etipufflezzetli Yapma şunu ama ya 😂 hemen hemen ikiside benzer ürün benzetme yaptım. Zorunluluktur o yaprakla mı silelim yani sonuçta ikiside bir nevi hijyen malzemesi 😄 o açıdan bakman gerekiyor. Ped ve Tuvalet kağıdı lüks değil , ihtiyaçtır.😁 Ne yani lüks mü deseydim , ihtiyaç dedim işte sorun ne 😂 Lüks desem görüşüm beğenilecek miydi.
Ama minik tırtılım mesela anlamadan evde tuvalet kağıdı biter ve kurulamadan da kalkarsın, olur yani bir şekilde tolere edilir. Ama ped öyle değil reglsen evde bitmiş diyip donu kaldırıp yola devam edemezsin 😂😂
Bir kadının sağlık ve konfor alanına giren bir ürünü bu kadar fiyata satmaları siz kadınlara haklı protesto hakkını verir. En güzel protesto o sürekli kullanılan markayı almamaktır fikrindeyim.
Kesinlikle lüks dehil tam tersi ihtiyaç günümüzde. Bebek bezinden se yüklü miktarda vergi alıyorlar ülke zaten bu iktidarda Vergi Göçmen Yolsuzluk Cumhuriyeti oldu
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Lüks diyenler olmuş; çok yazık 🤮 neresi lüks yahu, istem dışı bir vücut olayı. Sanki kadınlar bayılıyor bu duruma, her ay yaşıyorlar-çekiyorlar bu sıkıntıyı ve yaşattığı durumları. Özellikle biz erkekler anlayamayız, ama gözlemlemek zor değil
Kişinin seçemediği biyolojik bir özelliği olan, tüm dünyaca bilinen bir durum için oluşan ürünler nasıl lüks kategorisinde olabilir? Yıl olmuş 2022 bunları mı konuşuyoruz cidden. Tabii ki ihtiyaçtır.
Ped tek ürün değil ki? Adet kabı, adet diski, soft tampon, adet külodu gibi çok daha iyi ve çevreci, atık oluşturmayan ürünler var. Artık kadınlar bunlara yöneliyor. Tek kullanımlık ped çevreye zarar verdiği lüks kabul edenler var.