Çölyak, irritabl bağırsak sendromu, ülser, gastrit, dispepsi, kabızlık, mide ve bağırsak kanserleri, safra kesesi bozuklukları, mide fıtığı gibi hastalıklar bağırsak ve mide de gaz birikimine neden olarak şişkinlik oluşturur. :) :) Ödem: Vücutta biriken fazla sıvı da şişkinliğe neden olabilir. Nane. Sindirim sistemindeki kaslarda spazm ve kasılmaları engelleyen, aynı zamanda gazın atılımını da kolaylaştıran nane mide şişkinliğine en ideal çözümlerden. :) :) Geçmiş Olsun
Merhaba. Kabızlık yaşıyorsanız şişkinliğe sebebiyet verir. Fazla tuz tüketimi, gaz sıkışması, soğuk algınlığı gibi sorunlar bu hale getirir. 1 su bardağı suya 2 çay kaşığı karbonat atın eriyinceye kadar karıştırıp için. Gazdan kaynaklı olması durumunda kısa sürede iner. Ayrıca beli aşırı sıkı kot, pantolon vs gibi giymekte bu soruna neden olur.
Hayır hiçbirini yaşamıyorum. Normal hayatımda tuz kullanan biri de değilim. Anca dolardaki yemekleri seçemediğim için onları tuzlu yiyorum nasıl yaptılarsa.
Yediğin yemekten kaynaklı o zaman. Aşırı yağlı veya bayat ürün kullanılması da bu soruna yol açar. Ayrı regl döneminde iseniz bu şişliklee sıvı tutulması ile oluşur.
Gıda intoleransı mümkün
Yediklerini çiğnemeden hızlı tutuyor olabilirsin
Buda şişkinlik yapar
Sarkma problemin olabilir tavsiyem önce dahiliye doktoru sonra diyetisyen sonrada spor hocasına gitmen
Cevap
30Cevap
Gluten hassasiyeti olabilir bağırsaklarınızda şişkinlik kabızlık sıkıntısı yaşıyor musunuz? Mide bulantısı var mı? Şeker ile ilgili de olabilir şeker emiliminde sıkıntı var ise parçalanmaması sonucu şişkinlikte olabilir. Kanda Demir eksikliği yaşıyor musunuz? Gluten bir kaç gün kesin bakın isterseniz? Bu kilo da bu şişkinlik normal değil.
Şekerim sınırda. Aileden genetik geçtiği için.
Demir eksikliğim var ama bir süre ilaç kullanmıştım şimdi az da olsa yükseldi. Hala normal değere çıkamadı ama.
Mide bulantım yok. Aşağıda biri e nabızdan yardım al dedi orada baktım protein enerji malnutrisyonu gibi bir şey olabilir diyor. Et yemiyorum çok sıkışırsam tavuk yiyorum ve genel olarak halsizim. Çok mantıklı geldi bakalım. Bir doktora daha gideyim.
Teşekkürler bu arada.
Rica ederim. Onunla alakalı bir durum değil gluten kaynaklı vücudu etkiliyor TSH para baktırdınız mı? Aile de tiroid var mı?
Eski kan değerlerime bakacağım. Tsh birinde yazıyordu.
Tsh normalde 0.35-4.94 aralığında olmalı diyor benim 0.7164 çıkmış normal yazıyor.
Şişkinlik bu. Gaz problemin var ise muhtemelen ya midende problem vardir, karaciger işlev bozuklugu olabilir, bagirsak floran da bozuk olabilir. Çok çesitli sebebi olabilir 🤷♂️
kilo almis olabilirsin ama 53 kilo cok degil hamile olabilirsin benim de karnims sis ama benim kilom var
Cidden 53 kilomusun? Bu göbek 53 kiloya göre acayip fazla. Bir doktora görün bence
Evet hatta sabahları 52 çöküyorum. Ama bir bardak su içsem böyle şişiyorum hala.
Muhtemelen kilo almışsın ve bunu psikolojik olarak kabullenmek istemiyorsun
Yok ben biliyorum zaten. Ama gittiğim doktorlarım sürekli kilon normal görünüşün de normal paikiyatri ile görüş istersen diyorlar.
İşte normal bir durumu kendi içinde kabullenmeyip dert ediyor olabilirsin.
Aynı durumu yaşayan tanıdık biri vardı
Bir parça ekmek yese ay sistim diyordu halbu ki hiç bir değisim yok.
Seninde öyle olabilir kilo aldığını hissedip kilon normal olsa bile bunu dert ediyor olabilirsin
ekmekteki glütene alerjin olabilir mi acaba? bu arada göbek çok tatlı duruyo haha :D
Hemen endişelenme, ödem, reglden dolayı olabilir, gastroenterolojiye gitmeni öneririm sindirim sistemini incelerler
53 kilo olduğundan eminmisin 93 gibi duruyor ya da boyun 1.30 falan mı
Evet kilom 53. Ama bu görüntü beni korkuttu.
Gaz yapmis. Gece afedersin os. ra osu. ra uyursun sabaha biseyin kalmaz
birinci yemeği azalt spor yap kilon azalır ikincisi külot seçimin kötü son olarak da neye alerjin var ise onu yeme
Boy kaçtı?
Bide mercimek gaz yapmış olabilir karnında
Sende mide veya bağırsak problemi vardır kesin az yediğinde bile şişiyosa kesin sorun var demektir bide şeyi sorayım sen 53 kilodan fazla gibisin😅😅
mercimek gaz yapar
gazdir o gaz djsj
Herhangi bir ağrım yok ki. Aynada görünce fark ettim korktum da
İğrenç duruyo çdkmeseysin keşke
İlk cümlemde etkileneceklerin bakmamalarını söyledim. İradeli olup bakmasaydın o zaman. Ben uyarımı yaptım gerisi beni ilgilendirmez.
kızarıklık da var doktora gitmeni öneririm
Doktora gittim çok kez. Kilon da göbeğim de yok dedi gittiklerim. İstersen bir psikiyatriye ve diyetisyene yönlendireyim diyip duruyorlar. Benim aileden genetik şekerim sınırda. Ani kilo alıp vermem bu yüzden oluyor. Ama göbeğimin azıcık yemeyle bu kadar şişmesi korkuttu.
hazımsızlık olabilir gaz olabilr her türlüsü olabilir sen biliyorsun kendini daha çok e nabız da neyin var idye yeni bir uygulama var hissettiklerini yazıyorsun kabataslak tanı koyuyor
Peki teşekkürler
Mercimek gaz yapmıştır onun şişkinliği
Bir şeye alerjin olabilir
dık dursan boyle durmaz
Çok yemiş olabilir misin?
Hayır ama normalde yediğimden az yedim anlattım soruda da.
Şişkinlik vardı midende ama kilon iyi biraz sporla düzelir..
Gastrit falan var mı
Bildiğim kadarı ile yok.
Peki yediğin her yemekten sonra oluyor mu
Korsemi takiyorsun
Hayır takmıyorum.
Bu sen misin neden donunla çektin resmi?
Sen sor diye.
kızım manyakmısın donla resmını koyuyosun :)
kilolusun ama zayiflatmak cok kolay
Kabız olabilirsin
Bu nasıl fizik yahu
Regl doneminde olur
Gaz dur..
Gaz vardır ossur gecer
Squat yap
Kzma ama göbegn çok tatli tam aradğm kadn göbegi😊
öperim senin o göbeğini
Boyun kaç
Yeme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?