Tampon kullanmak, değil sırf regl olduğunu söylemekte ayıp karşılanıyor ancak bu bir ayıp değil normal bir durumdur Ped alırken yükselen olumsuz eleştiriler var , tampon nasıl olmasın ki insanlar artık ayıpı kestiremiyor, bu kadınlar için olması, gereken bir durum ki bekarete önem verdikleri için tampon ile ilgili olumsuz eleştiriler başlıyor bu sefer toplum için her şey ayıp ama bu ayıbı içlerine bastırmalılar artık.
Tamponu bakirelerin kullanamadığı bir gerçek. Tampon kullanıyorum dediği zaman bir kadın “ayy bakire değil” diye düşünüyorlar hemen. Bekaretle birleştirilmiş resmen. Sebebi bu.
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
O kızlardan beri benim. 🤦♀️Tampon kullandığım zamanlar sanki iğrenç bir insanmışım gibi davranılırdı. Adet kabı kullandığım zamanlarda or*spuluk yapıyormuş gibi tepki alırdım. 😑 Halbu ki o zamanlar insanların düşündüğü aksına hiç öpüşmemiş elime erkek eli bile değmemiş biriydim. Sonra 20 yaşında evlendim, kocam kötü kötü laflar söylediler😤 erken evlendim diye de laf attılar. 🙄 İnsanların hayatlarını salsanız artık. Kim ne yapıyor siz ne?
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Anlamakta gene zorlananlar olur hep bu tepkiyi alırım... EVET, bakire iken tampon kullandım yetmedi adet kabı kullandım. Vajinal boşluk oluşurken kontrollü ölüm yaşayan hücrelerden geri kalan artık doku parçası benim için bakirelik demek değil! 😡
Bazı kişiler özelini söyleme, ne gerek var falan diyor. Pardon da ne özeli? Regl gayet normal bir şey ve insanlar bunun hakkında konuşabilir, fikir alışverişi yapabilir?
Mesela biri başkasına “kullandığım ped kaşıntı yapıyor” diyebilir. Veya “yeni adet kapları çıkmış, sen denedin mi?” diye sorabilir. ya da avmde tuvaletteyse “pardon birinizde tampon var mı?” diye sorabilir.
Umarım araba tamponuyla karıştırmıyorlardır dediğim hede. Pedten tek farkı tıkaç gibi kullanılarak kanı içerde tutuyor böylece gün içinde kıyafete bulaşma riskini baya azaltıyor. Özellikle denize girerken falan da kullanılıyor diye biliyorum. Yani ekstrem veya ayıp bir şey değil. Pedi bile utanılacak bir şey olarak görenler varken buna şaşırmamak lazım.
@faline 32 yaşındayım. Bugune kadar bu yazdıgının ulu orta konuşulduguna şahit olmadım. Hatta sanal ortam hatiö reelde konuşulduguna dahi şahit olmadım.
İnsan hangi yolda yürürse o yolda yürüyenlerle karşılaşıyor. Benşm yürüdüğüm yolda bu tip insanlar olmadı hiç
Yani ya sen burada yaşamıyorsun ya da bilemiyorum filmlere dizilere konu olmuş gerçek hayatta ergen erkekler arasında filan da yani bunu konuştuklarını bilmen gerekirdi hani dediğim gibi marsta mı yaşıyorsun arkadaşım kızlar bile biliyor bunu
@faline dediğim gibi benim çevremde pek ölçü konuşulmaz, duymadım da. Ama amcalara göster oğlum'u çokça duydum. Erkek baskınlığını inkar etmiyorum. Sadece bir şeyi erkekler veya bir başkası yapıyor diyr sizde onu yapmak zorunda değilsiniz.
Dediğim gibi bir insan sizin özelinizi, siz anlatmadığınız sürece bilmez. Bilinmesini istiyorsanız karşılaşacagınız olumlu veya olumlu dönüşleri de kabul etmek gerekiyor. Sadece sizin için değil, hepimiz için geçerli bu
Yani tampon niye özel bişey olsun ki ben bunu anlamadım düşüncende anlamadığın kısım o ama evet her iki cinste eşit muameleyi hak ediyor yalnızca sağlık ürünü neden özel oluyor onu anlamadım dediğim gibi
@faline tampon özel değil, tampon kullanıp kullanmadığın özeldir. Seni alakadar eden bir durumdur. Ürün bazlı olarak bakma. Ürün olarak tampon neyse ped veya kondom'da aynıdır. İhtiyaca getirilmiş bir çözümdür.