İlk regl olduğumuzda tokat atılıyor, ped almak istesek utanıyoruz. Erkeklerin özel bölgeleri için ise resmen kutlama yapılıyor. Bu dönemi utanılacak bir şey yapan toplumun zihniyetini ne yönetiyor?
Regl döneminin sünnet kadar değeri olmaması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sünnet ve adet (regl kelimesi güzel Türkçemizin içinden geçildiğinin ispatı) birbiriyle ilintisiz konular. Bir kere yaşanılan bir durumun her ay döngü şeklinde yaşanılan ile birlikte anılması yanlış kıyas. Sünnet bahsettiğiniz kadar abartılmış bir işlem de değil. Kimse için bir önemi yok. Kadının adet olması da ha keza aynı. Bence bu toplumdaki kadın erkek meselelerindeki s*d*k yarışından arınması gerekiyor, özellikle kadınların.
@SarıKula Adet yine de Türkçeye eklenmiş. Dün adet olan bugün regl olmamalı. Ki bildiğim kadarıyla Türkçe Arapçadan çok kelime almış ve kelime bakımından zenginleşmiştir.
İki kelime birbirinden tamamen farklı alanlarda olduğu için karıştıralacağını zannetmiyorum ki zaten hali hazırda kullanılan bir kelime ayrıca Türkçe de pek çok sesteş kelime var zaten
Uzun mesele bunu anlatmak ancak benim kızım olursa regl olduğunda onun kişisel psikolojisine uygun olarak bunu onun en özel günü olarak hissettiricek birşeyler yapıcam ailece. Ne olabilir diye düşünmedim henüz bir pasta olur ya da daha farklı bir şey.
Toplum umurumda değil hiçbir şekilde kızımın psikolojik geleceğini tehlikeye atamam.
Abartılacak bir durum yok. Biz erkekler 1 kere sünnet oluyoruz, siz ömrünüzün sonuna kadar. Sünnet düğünleri eskiden daha yaygındı. Eskiden 5-7 yaşlarımızdayken sünnet ediyorlardı bizi. Artık bunu daha bebekken yapıyorlar. Düğün konusunu ben de gereksiz buluyorum, çocukken bize acı çektirip, sonrasındayda kutlama yapıyorlardı.
Saçma çünkü yani bu bir kizin başına gelen en doğal şey ve çevrenisinin bunu dillendirmenin ayip bir şekilde göstermesi çok saçma ilk regl hele çok önemli çünkü küçüğüz yani daha ne açıkça bilmiyoruz bu yüzden desteklemeleri gerek
@Çayısevmiyormuşpipim 13 ama biraz daha düştü deniyor artık. Benim erkek çocuğum var o yüzden kızları şu an bilmiyorum ama 9a kadar düştü diyen bile var
Yurt dışında regl gününü kutlayanlar var regl sünnetten daha değerli ve önemli Bi olay bence çünkü kadın ilk kez, doğurganlığa adım atıyor. Sünnette ise üremeye katkı sağlanmıyor.