bu insani bir şey.. eskiden yapılıyordu.. şimdi mi yok yani.. eğer yoksa, saçmalık... veya... rehber bayan öğretmenler veya bayan idareci gözetiminde, satışı yapılmalı.. ki , ben bunu alamayacak durumda olan genç kızlarımız olduğunu da biliyorum.. cebinde bir lirası bile olmadan okula gitmek zorunda olan kız ve erkekler var her yerde.. acil bir durumda , rehber öğretmene durumu söyleyen bir kız öğrenciye , ücretsiz olarak da verilmeli ped.. bu hassas bir konu bence.. ya okulda istenmeyen bir durum olursa , ve bir kız öğrenci arkadaşlarının arasında zor durumda kalır veya bir akıntı durumunda rencide olursa onca insanın arasında... o zaman ne olacak? her genç kızın çantasında ped var mı.. veya bunu acil veya zamansız bir anda alabilecek parası var mı cebinde? hiç bir genç kız böyle insani bir özel durum anında zor durumda kalmamalı.. bu bir travmaya bile yol açabilir.. evet satılmalı.. bunun ayıbı veya yanlışı yok...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
satılmalı tabi ihtiyaç malzemesi sonuçta
110 Yorumla
Hayır satilmamali. Ucretsiz olarak bunun temin edilebileceği bir ecza dolabi, rehberlik odasi veya tuvaletlerde bunun için koyulmuş bir kutu olmalı. Zaten o an ihtiyaç duyulan sadece bir adet ped. Bir öğrencinin o anda bir kutu pede verebilecek 7 8 tlsi olmayabilir ki bu da çok doğal. Bu da önemli bir ihtiyaç.
60 Yorumla
Elbette yapılmalı.
Liseye giden öğrenciler mensturasyon döngülerini takip etmek konusunda bilinçli olamayabikiyorla. Ya da zamansız gelen regl olduğunda sıkıntı yaşıyorlar.
Ben liseye giderken kantinimizde ped vardı. Keşke her okulda olsa. Kızlarımız zor durumda hissetmeseler.131 Yorumla- +1 yıl
👏
Kızlar Ne Diyor
+1 yılİhtiyaçlar açısından olması gerekiyor. Tabii herkesin de bu durumu alay konusu yapmadan saygı duyması gerekiyor. Yahu biz ne ara böyle şeyler tartışmaya başladık. En ihtiyacımız olan şey tabikide olmalı ve utanç konusuymuş gibi konuşulmamalı. Bu tür konular artık beni çok rahatsız ediyor. Bu Allah'ın vergisi ve her kadının gördüğü bir şey. Kadınsal olan herşeye saygı kadına saygıdır bence. Ve biz bu tarz alaycı tavırları, utanç verici bir şeymiş gibi hala yaşıyorsak kadına duyulan saygı ne yazıkki hala az demektir.
İyi akşamlar00 Yorumla
+1 yılYani bence zaten ergenlik döneminde erkekler yeterince genç kızlara bilgisizlikten kaynaklı dalga alay konusu geçiyorlar biyiklar ayaklar ped kan boyu uzun saçı kısa vs belki gizli olmasi şeklinde olabilir ama zaten kizlar arası alışveriş olduğundan pek sorun olmaz gibi
10 YorumlaAçıkçası kardeşim özel okulda okuyor ve hem revirde, hem de tuvaletler de konforlu ve en çok tercih edilen pedler, farklı boyutlarda bulunuyor ama devlet okullarında da böyle bir sistem olmalı ve kantinde bulunacaksa bile paralı olmamalı. Bari öğrenciler para vermesin. Geçen gün indirimde olan pedi tam olarak 28.99 a aldım
10 Yorumla
+1 yılHiç gerek yok.
Zaten kantinlerden bir şey almak daha pahalıya geliyor. Dışarıdan marketlerden indirimli alınan ped genç arkadaşımızın çantasının gizli bir köşesinde kendisine en doğru yeri bulacaktır.
Gıcık oğlanlar da uyuz hareketler yapmaya fırsat bulamazlar.😃😃00 Yorumla
+1 yılKantinde değil de kızlar tuvaletlerinde bir tane ped makinesi olmalı diye düşünüyorum. Elini kaydırıyorsun ve ped geliyor. Gayet güzel olurdu. Öbür türlü kesinlikle ayıp bir şey olduğu için değil. Bazı iğrenç zihniyetler aşırıp dalgaya vurabilirler. Bu yüzden tuvalette olsa daha iyi.
61 Yorumla- +1 yıl
Dalgaya vuranın dalgasına vuracaksın bir tekme kendine gelecek bu kadar basit.
+1 yılEvet yapılmalı. Hatta satışı yapılmayıp, okulun bünyesinde ücretsiz bile bulundurulmalıdır ama biz henüz oralara gelemedik!
70 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence okul kantininde satılması yerine tuvaletlerde pedmatik olsa daha kullanışlı olur.
Kantin genelde en altta hatta yerin altında oluyor üst katta ki kız aşağı inene kadar ortalık kan revan içinde kalır. Kendi katında ki tuvalete ped matik olsa daha rahat olur.10 Yorumla
+1 yılKesinlikle yapılmalı. Evde unutuluyor sonra bul bulabilirsen yakınındaki kişilerden
30 YorumlaSatilmamali ihtiyaci olan kisiye bedava verilmeli 1 tane bazen ne zmn adetin baslayacagini kestiremezsin okulda boyle anlar icin bedava verebilmeliler
40 YorumlaOlmaması saçmalık zaten. Hadi kantinlerde satamıyorlar tuvalete pedmatik koyabilirler 1 tl atıp ped alabilelim en azından.
40 YorumlaBizde öğretmenler odasında olurdu. Ani bir ihtiyaçta öğretmenden isteyebiliyorduk ama tabi genellikle herkes çekiniyordu. Bir ara tuvaletlere konulmuştu ama pisler çalmaya başladı diye kaldırdılar.
10 Yorumla
+1 yılBence de olmalı ya zaten ortaokulda, lise ya da üniversitede olmalı zaten ortaokulda oğlanlar en çok çantalara açıp bakarlar çünkü ortaokulda oğlanlar çantalara açıp bakıyorlardı bizde çok kızardık tabi küfürler ederdik veya bizim sınıftaki tüm kızlar oğlanları döverdik işte böyle ya
10 Yorumla
+1 yılDevlet lisesi mezunuyum, biz de vardı.
Neden olmasın, ihtiyaç sonuçta.10 Yorumla
+1 yılDaha sınıfta çantadan ped çıkarırken utanan çocuklar o kadar kalabalığın içinde alabilecekler mi? herkes evinden de getirebilir sonuçta orası market değil
10 Yorumla
+1 yılTuvaletlere makineler konabilir para atınca ped veren
111 YorumlaOkulda da ücretsiz versinler nolmus yani her şey para demek değil.
30 YorumlaKızlar tuvaletinde mesela 25 krş'a ped matik yapılabilir
60 Yorumla
+1 yılOlabilir.
Genelde sınıftan kızlar ya da kadın öğretmenler bu konuda yardımseverler. Bu yüzden gerek duyulmuyor olabilir00 YorumlaSatılır satılmaz ama şu bazı tuvaletlerde olan ped makineleri gibi olabilir tabi ücretsiz okul sonuçta bazı beklenmedik durumlar olabiliyo
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle yapılmalı sağlık bu sonuçta ve acil ihtiyaç
10 YorumlaOkul kantininde degil de lavobolara para atinca ped veren makineler koysalar iyi olur.
10 Yorumla
+1 yılRehber öğretmenim isteyince veriyordu. Dolabında paket paket vardı öğrenciler için.
00 YorumlaSatış dışında ekstra okullarda kız öğrenciler için bunlar bedava bir şekilde bulundurulmalı.
00 Yorumla
+1 yılHayır çünkü erkekler para verip alır canım canım espriler hareketler yaparlar
01 Yorumla- +1 yıl
Slk slk dicektim
kesinlikle satılmalı. pedimi evde unuttuğumda panik olup ped aramak yerine direkt satın almayı tercih ederim
10 Yorumla
+1 yılSatılmalı. Ben lisedeyken çoğunluğu kız olan okulumun idaresi bu işi ticarete çevirmişti. Paketi 3 tlye alıp tanesini 50 kuruştan satıyordu. Öğrenci harçlığımın 2 tl olduğu zamanlardan bahsediyorum
20 Yorumla
+1 yılKesinlikle olmalı zamansız olan veya daha önce hiç olmamışken ilk defa olunca tabiki yanında ped bulunduramıyorsun. ya da normalde olduğunu biliyorsun yanına adın ama bitti böyle durumlar için kesinlikle okul kantinlerinde ped satışı olmalı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkantinde yiyecek içecek dışı bişey satılmaz adı üstüne kantin. ihtiyacı olan yanında götürsün
31 Yorumla
+1 yılPed yiyecek mi ne alaka
Tuvaletlere pedmatik tarzı şeyler yapılsa daha mantıklı40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet yapılmalı bence. Hatta şimdiye kadar olmaması hata
00 Yorumla- Daha fazla (83)
Erkekler Ne Diyor
+1 yılİlk etapta "O kadarına da gerek var mı?" diye düşünerek soruyu tıkladım ve görüşleri okudum.
Haliyle konunun birinci derecede muhatabı olan kadınların yorumları daha önemliyidi ve neredeyse %90'ının okullarda bu sorunun bir şekilde çözülmesi gerektiğini yazmış olduğunu görünce şaşırdım. Ayrıca okudukça hak verdim.
Hatta biz erkeklerin de bu konuyu daha "normal" olarak algılamamıza sebep olacağını düşünmeye başladım.
Kantin veya Wc.. Bir şekilde çözülmeli bence de. Olmadığında yaşanan sıkıntı daha büyük gibi duruyor.00 YorumlaOkul çağında olan bir genç hanım için bence ped ücret karşılığında satılmamalı. Cebinde harçlık olmayabilir, alamaya bilir. Arkadaşından istemektense gidip ücretsiz alabilmeli. Bence marketlerde de fiyatı çok uygun olmalı hatta ücretsiz olsa güzel olur. Ücretsiz olmasa bile KDV kesin ALINMAMALI ! .
10 YorumlaSatılmasından ziyade ulaşılabilecek ve öğrencinin ücretsiz alabileceği sağlık dolabı tarzi bisey düşünülsün derim ama o kadar kız illaki yanında fazladan bulunduran biri vardır aralarında paslasirlar eskiden olduğu gibi
10 YorumlaBence yapılmalı ama illa ki öyle bisküvi çikolata satar gibi üst rafta durmamalı..
Nedenine gelirsek okul ortamı..
Malzeme yapmaya açık mekan.
Yani kısaca okul da olsa cahil çok olabiliyor.
🌼10 Yorumla
+1 yılbizim mal genclerımız arasında olmaz kız ped ıstıcek arkadan sesler ketcap bolmu olsun ketcaplı bır ped çeekk mayonez olsunmu muhahha falan sınıfta gulumsemeler hatta bazı manyak öğrenciler öğretmeninle atışınca hocam size bir ped alayımı falan kavga çıkar ped makınesi var avrupada ama arazmıda kultur farkı var 30 sene gerıden gelıyoruz
12 Yorumla- +1 yıl
+1 yılToplumsal kitle henüz buna hazır değil. Maalesef o yaşlarda erkekler kadınlar üzerinde dalga konusu yapıp kırıcı olabilirler. Bunun için daha çok zaman var.
00 YorumlaOlabilir. cafeler de okullarda Tatil yerlerinde ped matil olabilir 1 TL atıp almaları sağlanabilir. bayan arkadaşlarımız için ideal olabilir
10 Yorumla
+1 yılgerek yok bence satın alma sırasında gören arkadaşının pislik yapma olasılığı yüksek :D zaten hangi zaman aralığında geleceğini biliyor atsın çantasına
03 Yorumla- +1 yıl
@cutealien genelde 1 hafta öncesinden bel ağrıları göğüs ağrıları ruh halinde değişiklik gibi şeyler oluyordu. bu belirtiler olmadan bir anda olduğunu bilmiyordum :/
+1 yılAyıplanacak bir durum yok, gerekli önlemler alınarak satışı yapılabilir hatta yapılmalıdır en nihayetinde bir ihtiyaç.
10 YorumlaBu ülke neye karşıysa o yapılmalı pis, sapık zihniyetimizin başka türlü temizleneceği yok.
20 Yorumlakantin gıda ve kırtasiye olur pet ne alaka kaç gram şey çantana sığmıyor mu ya da okuldan çıkınca alamıyor musunuz ya da sokağa çıkmıyor musunuz
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle satılsın acil ihtiyaç durumunda kantinden kolaylıkla alınabilsin. Bunda utanılacak çekinilecek bir şey yok.
00 YorumlaYapılmamalı diyen var mı diye bakmaya geldim. Baya varmış. Cahiller her yerde :) yapılmalı tabi ki. Hatta bu tarz ürünlerden ötv kdv bile alınmamalı.
00 Yorumla
+1 yılLise için bir şey diyemeyeceğim çünkü katı kurulları var fakat üniversite kampüsleri içinde bulunan kantinlerde kesinlikle olmalı.
00 YorumlaKondom ve ped ucertsiz olmalı ama okulda gerçekçi olursak ped okulda satılmamalı erkek lerin saçma canım dalga geçme muhabbeti olur
00 Yorumla
+1 yılkantın satısı mantıksız.
okulun ecza dolabı ya da revirde de bulunabılır .10 Yorumla
+1 yılyapılsın tabi hatta avm havalimanı gibi yerlerde otomatı da olmalı
00 Yorumla
+1 yılBizim abazan ülkesi oldukça üniversite de biraz sorunlu olur.
00 YorumlaGünümüz şartlarında mevcut düzen dahilinde satılması mümkün değil erkekler olarak ilkeliz çünkü
00 YorumlaOrta okul zamanlarında veriliyordu diye hatırlıyorum. Bize de traş bıçağı vermişlerdi
00 Yorumla
+1 yılElbette yapılmalı ihtiyaç ancak sapik erkeklere dikkat edmeli
00 Yorumla
+1 yılHayır , okullardaki zihniyet o kadar kötü ki böyle bir durumda kesinlikle alan kişi ile dalga geçilir bir görülür. . O yüzden yapılmamalı
04 Yorumla- +1 yıl
Ihtiyaç duyduğunda ped alamadığı için genç bir kız kanlı giysilerle gezse dalga geçilmez mi peki?
- +1 yıl
@LimonluPastanınHüznü bak o durumda ailesi zaten eğitim verip çantasına bol bol koyması lazım. ya da kantin değil de özel odalar olabilir sadece kızlar için oradan tedarik edebilseinler diye. okullarda erkek zihniyeti çok kötü . Bu dediğinde bizim sınıfta olmuştu sanırım kız ped kullanmıyodu bilmiyorum regl olmuş sınıfta alay konusu olmuştu erkekler bir yandan kızlar bir yandan.. Çıkıp karşı çıksam engellemeye çalıssamda fayda etmemişti çünkü hep bir ağızdan dalga geçmişler kız herkese laf yetiştirmeye çalsıyordu. Hadi erkekler neyse de ulan kızlar hemcinsine bunu yapar mı ya. biri bile savunmamıstı kızı
- +1 yıl
Lisede öğrencilerin çeşit çeşit ailesi oluyor. Ailesi bazen çok ayıp gibi davrandığı için onlarla markete gidince anlamıyordur. Ayrı gidip alacak vakti olmamıştır. Bazen aileler bu konuda en büyük düşman oluyor.
- +1 yıl
@LimonluPastanınHüznü evet zaten hani kızın giyiniş tarzı hal ve hareketleri vs. ailesinin bu konulara yabancı olduğu fikrini zaten aklıma getirmişti ve kız büyük ihtimal ped kullanmıyordu yaabancıydı ve maddi olarak da zaten ailesinden para alamadığı için ped alamazdı. tabi regl olunca altında da sadece kilot vs. olunca altında ki kısım ful kan olmustur. bu orta okulda olmustu kız biraz fazla olgundu , cidden nefret etmiştim o gün herkesten
+1 yılYapılmamalı çünkü kantinciler bide pedden kazanmasın
00 YorumlaKızlar tuvaletine ped otomatı koysunlar olsun bitsin çoğunda var zaten.
00 YorumlaEvet... bu bir ihtiyaç bu bir sağlık durumu kesinlikle olmalı
00 Yorumla
+1 yılYapılmalı tabiki o kızlarımızın sorunlarını iyi biliyorum
00 Yorumlabelki 5-10 sene sonra prezervatifle birlikta satılmaya başlanır
00 YorumlaKesinlikle yapilmali. Gayet normal bir ihtiyac olan birseyin satisi problem olmamali. Tabi sapiklara dikkat etmek gerek yine de.
00 Yorumla
+1 yılbence hayır..
ergen bünyeler bununla dalga geçerler..01 Yorumla- +1 yıl
Peki bir kız ansızın adet olsa ve kanlı kıyfetle gezse ergen bünyeler bununla dalga geçmez mi?
+1 yılSatmak yerine bayan wc de ücretsiz olmalı. Hem kimse görmez hemde işleri görülmüş olur desem inanırsınız 🥃🚬
20 Yorumla- Daha fazla (39)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne