Bu konuyu zaten insanin disi bireyinin dogurkanligi basladiginda baslayan dogal bir surec olarak ogreniyoruz.
adinin bile anilmasinin anlamsiz oldugu toplumda ki bagnaz kesimlere ve dusuncelerine bu kadar sayginlik kazandirmasaniz zaten bu olayi ortalama toplum ayip bir sey olarak gormuyor ki? Siz farkinda degilsiniz, ama yobaz gorusleri gunluk tartisma haline getirdikce, yobaz gruplarin dusuncelerine yayilacak alanlar aciyorsunuz! Bu gorusler umursanmadiginda, varliklarini surdurecek bir temele sahip degiller. Ama tartisilmak ve elestirilmek onlar icin yeterli bir alan saglamis oluyor!
konuya donecek olursak; kiz arkadasim ve kiz kardesim icin yeri geldi gidip marketten ped aldim. Konu acildiginda konusulmasi gerektigi olcude konustum. Is arkadaslarimin da konustugu ve yadirgamadigim cok zaman oldu. Yani benim icin gayet dogal bir konu. Ama bir o kadar da kisisel. Yani gunluk hayatta istediginiz ne?
Mesela en yakin kiz arkadasimin regl takvimini falan bilip, mesela bir aktivite planlarken “aa bugun bisiklete cikmayalim, regl takvimin geldi” dememiz falan mi bekleniyor?
kadin aktivitizminin, ozellikle gunumuzun olanaklarindan sonuna kadar yararlanan ve gercek magdur kadinlarla alakalari olmadigi halde, onlarin magduriyetinden kendi ayricaliklarina bir baska ayricalik alani yaratma cabasi icinde ki samimiyetsiz kesiminin bir baska samiyetsiz konu basligi olarak gorulebilir.
Kız çocuğuna anlatırsın tamam da durduk yere bu konuyu niye kardeşim açıp zihnini bulandırıcaksın. Erkek çocuk regl mi olucak! Zamanla büyüyünce öğrenir kendi başına. Zaten ne olduğunu merak ederse açar netten bakar.
Önceden tabu olarak görülüyodu şimdide bazı insanlar için öyle sevgilisinden ögrenmesi yerine ben anlatırım her şeyin farkında olarak davranması için. okulda ögrenmekten bahsediyosunuz ama okulda bu konu konuşulurken erkek ögrenciler sınıftan çıkarılıyo siz önceden eğitimini evde vermediğinizde daha o kunulara karşı alaycı yaklaşa biliyolar
Niye anlatayım ki ben aa ayıp denediğim sürece o ayıp bir şey olmadığını bilecek zaten niye bukadar kasıyorsunuz bukadar basit bir şeyi bile sanki dünayın kaderini belirleyecek bir olaymış gibi soruyorsunuz?