Yeni regl olanlar, ailesi tarafından bu konuda bilinçlendirilmeyen kızlar var. Ya da sadece yanına almayı unuttuğu için telaşlananlar. Atmler gibi sokaklara, okullara pedmatik yapılsa toplum için de bu konu daha hızlı normalleşmez mi?
Evet ya neden yok? Bazı dizilerde tampon veya pedler için kutular oluyor, bozuk parayla alıyorlar, hatta liselerde ücretsiz kutular dahi var ama biz markete gidince bile tampon bulamıyoruz, sadece ped var, bu haksızlık.
Sokaklarda bakkallar var Oradan ped temin edilebilir ama dediğin gibi okullara böyle bir alet yapılsa genç kızlar için çok güzel olurdu.
Okulda bir an da gelen adet durumlarında hemen oradan ped alıp işlerini çözerlerdi. Hatta okul kantinlerinde de ped satılmalı çünkü ped çok temel bir ihtiyaç hali.
Oldukça mantıkli bi fikir ama denemek yurek ister bu ulkede. Regl konusunu bile tabulastirmisken ondan dogan dogal bir ihiyaci nasil pratik cozumlerle giderbiliriz ki emeklemeden ucmaya calisiyoruz. Gönül cennete girmek istiyorda günahlar bırakmiyora dönuyo olay :))
Mükemmel fikir, zor durumda kalınca at 1 TL, versin çokoprens gibi istediğin çeşidini. Şimdiye kadar neden kimse yapmadı acaba? 🤔 Özellikle yakınında market olmayan noktalara konabilir.
:) Çünkü sıra henüz bunu düşünmeye gelmedi. Pedmatik var diyelim ihtiyacını giderebilmesi için bir de kapalı alan gerekecek, bunun için okulda, mağazada vs wc zaten kullanılabiliyor yani pedmatikle her türlü sorun halledilmiyor. Bundan rahatça faydalananlar olduğu gibi rahat olamayanlar da oluyor bu gayet normaldir ve genel bir çözüm olmalı ki bunun için market vs zaten bulunuyor, Pedmatikten almakla iş bitmediğine göre pek de gereken bir uygulama olmayacaktır diye düşünüyorum.
yaşadığımız coğrafya ile alakalı. kadın için olan bir şeyi öyle ortada istemez bizim toplum.. daha reklamından rahatsız oluyorlar! neredeyse satılmasını bile istemiyecekler ki satışını bir gazete parçasına sararak almak kurtarıyor! sokakta pedmatik olsa parçalarlar cahillikten!
Çok doğru bir eksiği bulmuşsun 💐💐 Sokakta her şey var ama bir pedmatik yok bu büyük bir eksiklik umarım bir an önce gelir. Gerçi geldiği gibi insanlar ayıp edep heya demeye başlayacaktır !!! Çünkü ülkemizde bu şekilde yobaz ve geri kafalı insan hala çok var ped ve refgl olmayı ayıptan sayıyorlar kendilerine halbuki ne büyük hakaret ediyorlar...
Bazı avmlerde, dinlenme tesislerinde, mekanlarda kadınlar için pedmatikler var. O kdar güzel ki. Keşke her kadınlar tuvaletinde zorunlu olsa. Sonuçta parasıyla alıyoruz. Bedavaya değilki. Ama hijyenik ped almak zorunlu değilde keyfi ihtiyaçmış gibi davranılıyor ülkemizde. Hala marketlerde kasadan geçirirken yüzünüze acaip acaip bakan mahlukatlar oluyor. Bu medeniyete erişmemiz zor gibi.
Yani kolayca pede erişme imkanımız var böyle her yere ne bileyim saçma olurdu bnce. Ayrıca regl olmak normalleşmeye başladı yani benim çevremde öyle.. Normalleşmekten ne kastettiğimizde önemli mesela ben durduk yere ay regl oldum diyemem onlara ne yani
Bu fikre karşı çıkan, yargılayan, saçma bulan herkes beyin yoksunu.
Eğer neden bu kadar ağır konuştuğumu anlayamıyorsan üzgünüm ama sende beyin yoksunusun.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Mikseler pedmatikten ped almam valla Aşırı iğrenç bi durum birinin regl olduğunu bilmek Regl olan birini öğrenince koku eşiğim çok düşüyor hemen iğrenme geliyor Kendime bile katlanamıyorjm milletin regl olduğunu öğrenirsem hiçkimseye katlanamam
igrenmek kisiye ozel bir sey. sokaklarda olmasa da tuvaletlerde yayginlasabilir. ayrica evet dedigin gibi var otomatlar ama 2tl bir ped icin fazla ve her yerde yok, avmlerde falan var.
Mantıklı ama bu uluorta yerde konuşlandırılırsa saçma olur, üzgünüm. Kadınlara özel yerlerde olması mantıklı olabilir, lavabolar gibi. Ayrıca regliyi siz tabulaştırıyorsunuz. Ancak herkese de regl oldum diye ilan etmeye gerek yok.
Kız meslek liselerinde tuvaletlerde bunun için ayrı Bi dolap oluyor diye biliyorum. Aslında haklılık payı olan bi istek ama ülkemizde bazı kesimin geri kalmışlığı ve zihinsel, düşünsel anlamdaki boşluğu hesaba katınca nasıl olur bilemiyorum. Hayla ped alırken utanmamızı düşünen kesim için se iyi Bi ders olurdu aslında
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yuh artık bu kadar da herşeyin ulu orta olmasına karşıyım biraz edep yahu. Yaşı uygun olmayan erkek çocuk görse ne olduğunu merak etse hoş olur mu sence. Hem ped çok da elzem değil olmadı yanında bez tasirsin ki bez daha sağlıklı ve rahat
Ne bezi ya? Tıp o kadar ilerledi, her şey ilerledi sence bezle mantıklı olsa ona göre üretmezler miydi? Kaldı ki çocuğun görsün, sorsun ve bilsin ki öğrensin bunun ayıp bir şey olmadığını, her kadının zamanı gelince regli olduğunu, bunun biyolojik bir olay olduğunu. Aksine regli olunmaması durumunda ne tür sıkıntılar olacağını öğrensin. Ay bir de hemcinsim olacaksın! Nasıl bir şey bu? Yobaz! Bir de gelmiş edep diyor. Asıl bu edepsizlik.
Merak ediyorsan söyleyeceksin. Çocuk anne bu ne diyorsa? Cocuğa başka bir şey söylersen ne olacak sence? Konu burda bayrak yapmak değil. Ayrıca bu konuşma tarzında falan bir çocukta yapmazsın umarım. Çünkü senden çıkacak cocuk hem cahil hem de ağzı bozuk olucak belli…
Ayıp bir şey değil. Doğal yaratılışta var olan bir döngü. Bir çocuğun da bilmesinde herhangi bir sorun yok. Öğrensin ki tabulu gibi görüp içten sapıklıklara düşmesin asıl.
@senbenibilmezsinn ne diyorsun ya çocuk diyorum çocuk çocuğun psikolojisi her yetişkinin normslini kaldırmıyor onun ruhu duyguları müsait değil ergenliğe girince okulda bunun eğitimi zaten veriliyor beş yaşında çocuğa bunu nasıl izah edeceksin
Çocuklara her şeyi izah etmenin bir yolu var. Özellikle bilgili ve okumuş bir ebeveynsen ama gözü kapalı aman ayıp diye gezersen çocuk zaten kör büyür, topluma da bir faydası olmaz.
@senbenibilmezsinn ya bi gidin ya neyin peşindesiniz kadın olarak güçlü olduğunuzu var olduğunuzu karekterinizle bilginizle basariniz ile kanitlayin ammmminiz ile değil
İnşallah bacaklarından kanlar akar da "keşke yakınlarda ped alabileceğim bir yer olsaydı" diye yakınırsın. Bunun gibilere anca bu gibi dileklerde bulunacaksınız kızlar. Oturup da ona bunun normal bir şey olduğunu açıklamaya çalışmayın yüz yıl da anlatsanız almaz o kafa.
tatlım evet çokk haklısın ama adım başı bi bakkal bulabiliyoruz ve her yerde var sorun birilerinden ped istemekse markette falan bu utanılması değil gurur duyulması gereken bişey bu senin sağlıklı bir vücudun olduğunun güçlü bir kanıtı
cok gerekli bisey bence ne zaman olacagina yuzde yuz, de emin olamadigimiz bisey ve yanimizda her zaman ped olmayabilir yorumlarda ne gerek var marketten alinir diyenleri goruyorum ve bunlarin bazilari kadin gercekten saka gibi ya beklemedik anlarda olabiliyo iste her zaman isimizi birakip markete gidecek durumda olamayabiliriz kolay degil okullarda, tum avmlerde, tum kurumlarda, hastanelerde heryerde olmasi gereken bisey
Bu gerçekten çok güzel olurdu. Ayıp bir şey değil kadınlar regl olur normal bir şey ve normal ilen birşeyde kadınların yaşamını kolaylaştırmak için teknolojiden böyle faydalanma çok iyi olur. Ciddiyim zengin bir iş adamı vs olsaydım böyle bir atılım başlatmak adına istanbulun en işlek yerine bir petmatik koyabilirdim.
Bilgi eksikliğimi mazur görün lütfen Türkiyede böyle bir şey henüz yok değil mi?
Bir ülkede ped gibi önemli bir ihtiyaç ayip gunah haram cart curt olarak görülüyorsa o ülke afganistan olma yolunda hizla ilerliyordur. Otomat yetmez Kargo uçaklarıyla gökten ped yağdırmak gerekir şeffaf poşetlerde herkesin elinde ped taşıması gerekir. Her sene ped festivali düzenlenmesi gerekir.
Herkes senin gibi düşünse dünya gerçekten daha iyi bir yer olurdu. Bir de diyorlar ki, daha marketten almaya utanıyoruz otomattan nasıl alalım, zaten anlatmaya çalıştığım şey o ya
Okullarda olmalı. Okullarda bu konu hala kızlarla alay konusu oluyor çok cahilce. Okullarda normalleşirse toplum yavaş yavaş değişir zaten. Ama her yerde olsun ki en azından ihtiyaç anında temin etsinler.
Boş laf yaptigin belliydi belki içinde biraz normal insanlık kalmıştır umuduyla yazdım belki yardımcı olurum diye ama görünen o ki senin geri dönüşü olmayan bir rahatsızlığın var Allah yardımcın olsun bacım demekten başka çarem yok
Sadece soru sorsaydın inan böyle cevap vermezdim, gerçekten sorun yaşıyoruz ki yazıyoruz herhalde. Bunu önemsemeyip abartarak silahla mı vuruyorlar demen küçümsemeye giriyor
Ya abi bir erkeğin ayağında yırtık ayakkabı olsa iğrenir bakmazsiniz bjr ortamda cafede üstü başı düzgün olmayan bir erkeğe bakmaz yanında durmak istemezsiniz iğrenir ööoooooggghh dersiniz vücudunuzun attığı mahreminizden çıkan pis kanı sokaklara taşıyıp normal olmasını istiyorsunuz sence bu normal mi evsiz misin sen sokağa taşıyorsun bunu evinde temizlen oh mis gibi eğer durumun agirsa ilk gunlerinse bunu herkes biliyor artık yanına iki uctane yedek al ona göre hazırlıklı davran ona göre giyin cik
Bir erkeğin ayağındaki yırtık ayakkabının konuyla ne alakası var ya? O konuyu da aç konuşalım. Toplumsal her konuya varım zaten de, özel günler konu etiketinde yaptığın savunmaya bak. Ne konuşacağız özel günler kategorisinde yırtık ayakkabıyı mı?
Neden utanıyorsunuz ki? Zaten olmasını istememin sebebi bu. Düşün bir çocuk bunu görerek büyürse garipsemez. Bunu saklayarak diğer nesillere de utanç olarak aktarmış oluyoruz ne yazık ki
Niye olayım ki? Fizyolojik bir olay bu. Utanılacak bir şey değil. Kadınlar üzerinden oluşan bu saçma ön yargılardan aşırı derecede rahatsızlık duyan bir erkeğim. Yoruldum artık, kadın üzerinden oluşan her algıyı öne sürülmesinden.
Her şeye duyar kasmaya ben de karşıyım. Sokaklara yapılmasa bile her kız tuvaletinde olmalı mesela. İlk defa regl olan bir kız çocuğu birinden istemek yerine gidip pedini almalı vs.