Yapmam oğlum sünnet olduğunda onun düğünü de yapmam sünnet olan herkes erkek olmuş adam olmuş olmuyor vicdanlı merhametli olan adamdır o yüzden "ooo oğlum erkek olduğu ooo oğlum adam oldu "diye mal mal tabirler terimler yüzünden zaten kadın cinayetleri oluyor cahiliğin belirtisi dır sünnet düğünü.
İlk olduğu için ona bunun normal bir şey olduğu anlatmak yani gizlemesi gereken bir şey olmadığını anlatmak, toplumda yapılan baskının saçma olduğunu söylemek ayrıca keyifli vakit geçirmek için yapılabilir, sünnet düğünü nasıl kutlanıyorsa "ilk regl" de kutlanabilir ama bunu her ay yapmak saçma
Gönlü olsun küçük bir kutlama yaparız hanımla hem normal bir şey olduğunu anlar hem korkusu azalır indirgenir yani 21. Yy sünnet düğünün geçerli olduğu yerde kızımada küçük bir kutlama olur neden olmasın
Sonuçta kızım artık kadınlığa adım atıyor, genellikle kızlar ilk kez regl olduklarında kaygı ve endişe duyuyorlar bunu engellemek ve toplumdaki saçma algıların kızımı etkilemesine izin vermemek adına evet yaparım.
Hayır. Oğluma da sünnet töreni yapmadım, yapmayı da düşünmüyorum. Eşim ve aileler sünnet olunca yapalım diye tutturmuşlardı. Kızıma regl partisi de yaparım, hepiniz ayni şekilde oynayıp egleneceksiniz dedim. Bir daha kimseden ses cikmadi.
Oğlum olsaydı sünnet düğününü yapmayacağım gibi kızım olsaydı da ilk regl oluşunun partisini bana kalsa yapmazdım. Bence gerek yok fakat kızım (ilk reglini olduktan sonra) ya da oğlum isteseydi (sünnetini hastanede olduktan sonra) yapmayı gözden geçirebilirdim. Tabiki de bu kutlamaları yaparken abartı ve insanların gözüne sokmadan kaçınırdım.
Bilmem ilkez oldugu icin utanir herhalde kutlama biraz sacma geldi oturup konusup herseyi anlatirim normal. birsey oldugunu kadinlarin dogasinda oldugunu bunu bilmesi lazim cunku o gun gercekten benim icin cok zordu.
Mantıklı hee kafama yattı güzel olur nasıl erkekler sünnet yapıyor bence regl oluncada kutlama yapmanın bir mahsuru yok
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ben yaptım geçen sene ben kızım babası üçümüz çikolatalı pasta yaptık babası ile hediye aldık sonuçta benim minik kızım genç kız oluyor beraber yaptık yedik güzel bir gündü
Parti yapmayı planlıyorum en yakın kız arkadaşlarıyla 👯♀️
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evet yapardım. Ben reglken çok sevinçli ve heyecanlıydım. Ayrıca ilk kez regl olduğunda zaten kızın arkadaşları, akrabaları ve s. biliyorlar zaten. Yani demek istediğim normalde zaten bu durumdan çevresi haberdar oluyor, kutlama yapmak mı ayıp oldu? :)
Kutlama yapmak bana saçma geliyor. Yani tokat atmak da saçma. Gayet normal bir şey, illa kutlama yapacaksam regl olduğu için gençliğe adım attığı için yaparım.
Oğlumun erkek oluşu kutlanıyorsa kızımın genç kız oluşu neden kutlanmasın
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Kutlama olayını saçma buluyorum. Bence her ay gelecek olan rezil ağrılar ve kanamalar kutlamaya degmez. Bir de şahsen ben 9 yaşında regl oldum eğer annem böyle bir şeye girişse çok ayar olurdum
@emindenizx faydası yok, zararı var. neden yaptırayım? ileride kendisi düşünüp yaptırmaya karar verirse yaptırır. doğmamış oğlumu sünnet ettirmemem 2 kişiyi rahatsız etmiş nedense
Kalkıpta parti verip"ooo bakın benim kızım regl oldu" demem. Ama ona elimden geldiğince kendini iyi hissettirecek şeyler yapmaya çalışırım. İstiyorsa arkadaşlarını çağırır kendi aralarında eğlenirler. Fazlası toplumumuzdaki sünnet düğünü olayı kadar saçma olur zaten.
Anlamsız bence bu kutlamalar. Regl olmasını kutlamanın amacını kavrayamıyorum. Benzer şekilde sünnetin de. Amaç regl olmanın olağan bir şey olduğunu, saklanması veya utanılması gereken bir durum olmadığını göstermekse bunu kutlayarak yapmaya gerek yok ki. Açık iletişimle konuşulacak konular bunlar.
Doğal yaşayın bu tars şeyler özeldir ona doğruyu anlat ve hayatı öğret ne kutlaması bunu çıkarının aklına tüküreceksin iyi gerdekten sonrada çarşaf isteyin kapıda bekleyin aaa pardon bekaret bir saçmalık dimi ne tutarsız olduk şu son 15 yılda nereye gidiyor bu insalık
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Sünnet ile regl i bir tutan insanları anlamıyorum.
Sünnet cerrahi bir işlem 1 kere yaparsın ve biter Regl ise biyolojik ve her zaman olacak bir durum.
Tabii kutlanması taraftarı değilim asla fakat yani bu ikisinin arasında dağlar kadar fark var.
@Shshsjdnd Kutlanmasını desteklemediğimi söyledim fakat kutlanmasında da bir mantıksızlık görmüyorum. Sünnet cerrahi bir işlem, ne bileyim yani cerrahi bir işlem geçirdikten sonra sağlık için kutlama yapmak kadar doğal bir şey yoktur. Tabii kutlamaları "oğlum erkek oldu, çükü perfecto oldu" amacı ile yapanlara da bir şey demiyorum, Allah akıl fikir versin.
çok tuhaf bir gelenek gibi regl zaten olması gereken bir şey sanırım bunun da kutlamasının olması da olmaz herhalde hani amerikalılar bunu yapıyor diye bizim de yapmamız şart değil
Bakın çektiğiniz acıyı biliyorum Allah yardımcınız olsun gerçekten o hâlinize üzülüyorum. Ben size düşman değilim kadınların yanındayım, ama sorulan soru biraz bana ters düşüyor o yüzden ablam abim kardeşim ❤
@Shshsjdnd zaten kutlanması gereken her ay olan regl değil , bak soruyu anla. İlk reglini kutlamaktan bahsediyorum yani genç kızlığa ilk geçişini bunun nesi ayıp veya sapık?
regl olmak kutlanmıyor pipiniz kesiliyor ooo düğün yapalım aslan oğlum paşam falan sünnet aşırı saçma bir şey ilk reglinin de kutlanması lazım o zaman sapıklıkla ne alakası var