İlk kez regl olan birine ne gibi tavsiyelerin olabilir? İlk regl dönemini yaşayan bir kıza ona iyi gelecek, adet dönemlerini kolay atlatmasını sağlayacak ne gibi tavsiyeler verilebilir?
İlk kez regl olan birine ne gibi tavsiyelerin olabilir?
"öncelikle korkmamalısın bundan, regl olmak kötü ya da sağlıksız bir durum değildir. aksine regl olmak sağlıklı bir birey olduğunu gösterir. eğer sorun varsa sorabilirsin ( ki mutlaka vardır ). ben ilk regl olduğumda bunun sadece hamile kalmayı sağladığını düşünüyordum, yeter ki regl olmayım çocuk falan doğurmak istemiyorum derdim sksufdhfosir şimdi o yüzden sorularını sorabilirsin birlikte çok güzel bir şekilde atlatırız bu süreci. genç kız olmana ilk adımdır bu, her kadının regl dönemi farklı geçer yaşadıkça öneri reglini tanıyacaksın ve korkulacak bir şey olmadığını göreceksin." temalı bir yazı düşündüm şu an herhalde onu rahatlatmak için elimden geleni yapardım.
Korkulacak bir durum yok, regl olman sağlıklı olduğunun işaretidir ve her zaman yanında ped bulundursun, gününden önce regl olabilir, yedek iç çamaşırı da olsun yanında.. Sıcak su torbası kullansın ama dikkatli olsun, regl döneminde duş alsın, kendini sıcak tutsun,özellikle de regl olduktan sonra beslenmesine daha çok dikkat etsin, kilo alımı eskiye göre daha kolay çünkü. Bunu utanılacak, ayıp bir şey olarak asla görmesin
Hijyenine dikkat etsin, sıcak su torbası bulundursun evinde, çikolata çok önemli, kendine uygun bir yöntem bulsun ped, tampon, Menstrual cup vs, spor yapsın en azından yürüyüş gibi, giydiklerine dikkat etsin.. korkmasın normal bir şey, kendine eziyet etmesin derim. 10 güne kadar sürebilir bunu da ekleyelim
Ben konuşmak yerine o kız arkadaşa destek olacak bir hediye sepeti hazırlarım.. En kaliteli temiz pedleri, şahane duş jellerini ve bu konuda bilgiler içeren kitapları, tatlıları, rahatlatan müzikleri, mumları, kokuları ve çok daha fazlasını ona sunarım...🌻💛😃
Sakın korkma her genç kızın başına geliyo Ogretirim ped koymasını ağrı belirtisi olursa sıcak şeyler iç ayaklarını üşütme BEN senin HEP yanındayım artık güzel hanım bı kız olacaksın derim (annemin bana dediği gibi)
Bunu coşkuyla karşılamalısın. Duyar duymaz yüzün gülsün aa ne güzel falan de. Ve tecrübelerini paylaş. Gayet doğal olduğunu söyle ve ne anlama geldiğini anlat.
Bunun doğal bir olay oldugunu, korkmaması gerektiğini ve zamanla bu duruma tamamen alışacağını söylerdim. Regl ile ilgili merak ettiği veya kafasında oluşan soruları çekinmeden sorabileceğini, gerekirse iletişimde olabileceği bir sağlık çalışanı (doktor vb) ile iletişim kurması için birine yönlendirirdim. Sorun bir sağlık sorunu olmasa bile sağlıkçılara olan güvenden dolayı böyle bir yönlendirmede bulunabilirdim.